DOLAR 32,5981
EURO 34,8044
ALTIN 2502,437
BIST 9477,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Altın düştü fakat ölmedi”

“Altın düştü fakat ölmedi”
02.12.2020
A+
A-

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD’de bir mali teşvik konusunda uzlaşılacağına dair beklentilerinin aşı gelişmelerinden ağır basmasıyla birlikte yükseldi.

Temsilciler Meclisi sözcüsü Nancy Pelosi Demokratların yeni mali teşvik paketini sunarken Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ise Cumhuriyetçilere daha küçük bir mali teşvik paketini içeren planının revizesini dağıttı.

Fed Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, koronavirüs vakalarının yükselmesiyle birlikte önümüzdeki aylarda ekonominin toparlanmaya devam edebilmesi için bir tane daha teşvik paketine ihtiyaç olduğu konusunda hemfikirler.

Altın yatırımı nasıl ve ne zaman yapılır için TIKLAYINIZ!

Altın, aşı gelişmeleri ve risk iştahının artmasıyla birlikte 2016 yılından bu yana en kötü ayını geçirdi. Fazladan bir mali teşvik paketinin geleceğine dair beklentiler salı günü bir ralliye neden olurken Hazine tahvilleri sert yükseldi ve dolar son iki yılın en düşük seviyesini de geçti.

Altının bu sene yükselmesine neden olan parasal ve mali genişleme, rekor düşük tahvil faizleri, reel faizlerin düşmesi gibi faktörler hala değişmiş değil. ABD’de koronavirüs vakaları artıyor ve aşının ne zaman geleceğine bakılmaksızın bir mali teşvik paketine daha ihtiyaç olacak. Altın düştü fakat ölmedi.

Oversea-Chinese Banking Group Ekonomisti Howie Lee

Spot altın, Salı günü yüzde 2.2 yükseldikten sonra TSİ 07:58’de yüzde 0.32 değer kaybederek ons başına 1809,50 seviyesinde seyrediyor.

Gümüş yüzde 1.4 değer kaybederken platinum yüzde 1.3 düşüş yaşadı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi salı günü yüzde 0.7 geriledikten sonra çok az değişiklik gösterdi.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
28 − 16 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.