DOLAR 32,3563
EURO 34,6551
ALTIN 2394,113
BIST 10192,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Altın 2017’de ne olur?

10.12.2016
A+
A-

Altın fiyatlarıyla ilgili 2016 yılının en iyi tahmincisi olarak anılan Barnabas Gan, 2017 yılı altın fiyatları beklentilerini açıkladı. 2017 yılında diğer uzmanların aksine Gan altın fiyatlarının 2017 yılı beklentileriyle ilgili farklı yaklaşımları var.

Altın fiyatları 2017’de ne olacak? İşte Barnabas gan’a ve diğer uzmanlara göre altın fiyatları 2017 yılı beklentileri..

En iyi tahminci açıkladı: Altın 2017’de 1.100 dolara kadar inecek.

Borsa İstanbul 2017’de ne olur için TIKLAYIN!


Piyasalar ekonomik büyüme ve faiz artışını fiyatlamaya devam ediyor. Hisse ve dolar yükselirken, tahvil düşüyor.

Peki altına yönelik 2017 yılı beklentiler neler?

Fed’in faiz artışı ve güçlenen dolar altın için de kötü haber…

Bloomberg haberine göre altın fiyatlarını üçüncü çeyrekte en iyi tahmin eden analist Barnabas Gan, altının ons fiyatının 2017 ilk çeyrekte 1.175 dolar olacağını tahmin ediyor. Gan, Nisan-Haziran arasında altının 1.125’e, son çeyrekte ise 1.100 dolara kadar düşeceğini öngörüyor. Altının onsu bugün 1.163 dolardan işlem görüyor.

Demir 2017’de ne olur için TIKLAYIN!


“Fed önümüzdeki hafta muhtemelen faizi 25 baz puan artıracak. Güçlü dolar, altının bir rallisinin önünde çok çok büyük bir engel” diyen Gan, 2017’de altın için en önemli belirleyicinin yine faiz artışları olacağını düşünüyor.

Bakır 2017’de ne olur için TIKLAYIN!


Gan, “Baz senaryomuza göre büyüme canlanacak ve altına yönelik güvenli liman talebi azalacak. Ancak bu senaryoyu bozacak ana risk yüksek olan jeopolitik risklerdir” ifadesini kullandı.
ABN Amro da benzer tahminlerde bulunuyor. ABD tahvil faizlerindeki artışın altın için negatif olduğunu düşünen ABN Amro altında düşüşün süreceğini öngörüyor. Commerzbank ise daha pozitif. İngiltere’nin Brexit kararının yaratacağı risk ve Trump ile enflasyonun yükseleceğini düşünen Commerzbank daha pozitif bir duruş sergiliyor.

Borsa 2017’de ne olur için TIKLAYIN!

 

Altın bulundurmak faiz artışı devamında mantıksızlaşıyor

SkyBridge Capital kıdemli portföy yöneticisi Troy Gayeski ise “Altın Fed’in faiz arıtrım kararıyla ert bir darbe aldı,” dedi ve “Altındaki düşüş, seçim öncesi ABD ekonomisindeki istikrarlı iyileşme ve enflasyondaki güçlenme ile geldi. Seçimlerden sonra ise Fed’in faiz artırımı ve buna bağlı olarak doların güçlenme olasılığı arttı” şeklinde görüş bildirdi. Gayenski, Temmuz ayında, Fed’in daha hızlı bir sıkılaştırmaya gitmesi halinde altıdaki rallinin risk altında olduğu uyarısında bulunmuştu.

Gayeski, “Trump’ın zaferi, büyüme yanlısı vergi reformu, Obama yönetiminin uygulamaya koyduğu hiper regülasyonlardan geri dönüş ve olası mali teşviklerin bileşiminden dolayı, yatırımcılarda altın konusunda korku yarattı,” dedi ve “Öte yandan, Fed’in daha hızlı sıkılaştırmaya gitmesi, uzun vadeli faizlerde keskin yükselişler ve güçlü dolar gibi faktörler de var. Tüm bu faktörler altın bulundurmanın mantığını azalttı” şeklinde konuştu.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
26 × 13 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.