DOLAR 32,5407
EURO 34,9968
ALTIN 2434,535
BIST 9771,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABD tahvil faizleri piyasalara yön vermeye devam ediyor

ABD tahvil faizleri piyasalara yön vermeye devam ediyor
04.03.2021
A+
A-

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende tahvil faizlerine dikkat çekiliyor
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’ye ilişkin değerlendirmesinde; para biriminin güçlenmesine, sermaye girişlerinin yenilenmesine, döviz rezervlerindeki azalışın durdurulmasına yol açan ve kasım ayından bu yana devam eden politika değişikliğinin, net bir pozitif kredi unsuru olduğunu belirtti. Ayrıca ABD ve Avrupa ile olan ilişkilerde gerilimin azalmasının da kredi notu açısından pozitif olacağını ifade etti.

Küresel piyasalarda ise tahvil getirilerinde yukarı yönde hareketlenme risk iştahında bir miktar gerilemeye yol açtı. ABD 10 yıllık tahvilin getirisinin %1.50 seviyesine yaklaşması sonrası ABD endekslerinde satışlar hız kazandı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksinde satışlar çok daha fazla hissedildi. Bunun yanında ons altın ve diğer emtia gruplarında da geri çekilmeler gözlenirken GOÜ para birimlerinde ortalama %1 değer kayıpları izlendi.

Şubat ayına yönelik hizmet PMI verileri küresel ölçekte hizmet sektörüne ilişkin karışık bir görüntü sundu. Avrupa hizmet sektöründe zayıflama devam ederken ABD’de ISM imalat dışı PMI verisi 55.5 ile 58.7 olan beklentilerin altında gerçekleşse de 50.0 olan büyüme eşiğinin üzerinde kalmaya devam etti.

ABD’de özel sektör tarım dışı istihdam (ADP) verisi 117 bin gelerek 177 bin olan beklentilerin altında gerçekleşti. Bu veri ile ABD istihdam piyasasında zayıf seyrin devam ettiğini gördük.

Gün içerisinde FED Başkanı Powell’ın konuşması ve Opec+ toplantısı bulunuyor.

Powell’ın son dönemde artan tahvil faizlerine ilişkin daha net sözlü yönlendirmeye başvurup başvurmayacağı merak konusu… Daha önceki açıklamasında istihdam piyasasının zayıf olduğunu, enflasyonda yükseliş yaşansa bile hedefe üç yıl içerisinde erişilemeyeceği ve tahvil faizlerinde görülen yükselişlerin ekonominin toparlanması sonucu oluştuğunu beyan etmişti. Yıl içerisinde varlık alım
miktarında azaltıma gitmeyi düşünmediklerini de eklemişti. Bugünkü konuşmada bu ifadelerin tekrarlanması büyük olasılık… Yalnız piyasa, tahvil faizlerine yönelik net ifadeler arayacak.

Opec+ toplantısında ise petrol fiyatlarının geldiği mevcut seviyeler itibari ile üretim artışı kararı alınması bekleniyor.

AC Asia ex, Japan % -2,06 satıcılı
S&P 500 % -0,54 satıcılı
Euro Stoxx 50 % – 0,86 satıcılı
Bu sabah açılış sonrasında 1500 – 1540 arasında işlem aktivitesi bekliyoruz.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.