DOLAR 32,552
EURO 35,0042
ALTIN 2427,813
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsa bugün ne olur, uzman yorumları 28.07.2021

Borsa bugün ne olur, uzman yorumları 28.07.2021
28.07.2021
A+
A-

Günlük Bülten(Şeker Yatırım)

BİST:
Güne sınırlı negatif eğilimle başlayan BIST-100 endeksi dalgalı seyir izlediği günü tepki alımlarıyla %0,77 yükselişle 1.359,55’den tamamladı. Yurtdışı majör borsalar günü satıcılı bir eğilimle kapatırken, uzun süredir negatif ayrışan BIST 100 Endeksi günü tepki alımlarıyla pozitif ayrışma ile kapattı. Dünya genelinde covid-19 delta varyantının hızla yayılmaya devam etmesi ve bazı ülkelerin yeniden kısıtlamaları başvurabileceği beklentisi risk alma iştahını zayıflatıyor. EM para birimleri günü karışık bir görünümle kapatırken
TL günü yatay eğilimle kapattı.

Uzun süredir 387 seviyelerinde yatay bir bantta dalgalanan CDS’ler, TL varlıklara yönelik risk fiyatlamasında son dönemde bir değişiklik olmadığına işaret ediyor. VIX endeksi hafif yükselerek 19 seviyesi üzerine yükselirken, endeks 23 seviyesi üzerine gelerek bu seviye üzerinde kalıcı olmadıkça ABD borsalarında satışlar yaşansa da kar satışı olarak kalması ve global risk alma iştahının güçlü seyrini korunması beklenmektedir.

Piyasaların gözü bu akşamki Fed faiz kararında ve varlık alımlarına ilişkin Fed’in yapacağı açıklamalarda olacak. Yurtdışı majör borsalar tarihi zirve seviyelerde seyretmesine karşın, BIST son dönemde negatif ayrıştı. Yurtiçine yönelik önemli bir pozitif beklenti olmaması ve vaka sayılarının hızlı şekilde yükselmeye başlaması endekste kısa vadede zayıf seyri devam ettirebilir. Ancak bilanço açıklamalarıyla birlikte değerleme olarak makul seviyelerde olan BIST-30 hisselerinde yaşanabilecek alımlarla endekste tepki yükselişi denemeleri devam edebilir. BIST kapanışına göre ABD Dow vadelileri negatif seyir izlerken, Asya borsalarında güçlü satış baskısı var. Endeksin güne negatif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde düşük hacimli dalgalı seyrin devam etmesi beklenir.

Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.sekeryatirim.com

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: , ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.