DOLAR 32,3732
EURO 34,9786
ALTIN 2326,027
BIST 9069,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2022’de borsalarda öne çıkacak trendler

2022’de borsalarda öne çıkacak trendler
28.09.2021
A+
A-

2021’in üçüncü çeyreğinin ilk dönemlerinde yatırımcılar giderek artan risklere odaklandı. Yatırımcıların heyecanı temmuz ve ağustos aylarında riskler büyür ve yoğunlaşırken dindi. Eylül ayı ise piyasalardaki boğa piyasası görünümü azalmış ve yatırımcıların yükseliş beklentileri törpülenmiş bir şekilde sona eriyor. Ancak Forbes’un haberine göre bu iyi bir haber. Risklerin kapsamlı olarak görülüyor olması ve değişen tutumlar, piyasaların ihtiyaç duyduğu yatıştırıcıyı sağladı. Bu kombinasyon borsalarda yükseliş için yeni bir temel oluşmasına yardımcı olacak.

2022’de borsalarda hangi trendler yükselecek?

2022 yılında borsalarda büyüme ve spekülasyon yerini değer ve muhafazakarlığa bırakmayacak. Bu durum yalnıza borsalarda sert düşüşlerin görüldüğü dönemlerde ortaya çıkıyor ve iyimser yatırımcıların, karamsar bir algıya dönüş yapmasına neden oluyor.

Ancak 2020 yılında yükselişe geçen ve parıltısını kaybeden bazı trendler hayatımızdan çıkabilir: Özel amaçlı satın alım şirketleri (SPAC) aracılığıyla halka arzlar, sosyal medya kullanıcılarının yükselttiği hisseler ve yüksek fiyatlı halka arzlar. Bu trendler yerine, şimdilerde ortaya çıkışına şahitlik ettiğimiz bazı güçler yükselişte olacak: Şirket satın alımları, satışlar ve yeni stratejiler gibi büyüme potansiyellerini yükselten hamleler yapan şirketler. Aynı zamanda genişleme ile finansal yeniden yapılandırma öne çıkacak.
Görünürde olumsuz olan pandemi etkileri ve kaynak/ürün kıtlıkları kurumların inovasyon ve değişime yönelmesine neden oluyor. borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre nakit zengini kurumların korona virüs sonrası büyüme ekonomisine hazırlandığı yönündeki haberler, yalnızca sermaye harcamalarıyla sınırlı kalmayacak.

Nakit risk alımı için bir tampon, büyüme için de bir araç görevi görüyor. Bu büyüme ortamında yükselen enflasyon ve faiz oranlarının da etkisi görülecek. Bu yukarı yönlü değişimlere sağlıklı büyüme dönemleri eşlik edecek. Aynı zamanda kaynaklar, ürünler ve hizmetler yükselişte olacak. En önemlisi de ABD Merkez Bankası’nın (FED) doğal büyüme geçişine müdahale etmeyeceğinin sinyallerini vermesi, bu süreci destekleyecek.

Heyecan verici bir strateji geri dönebilir

Bu strateji bir büyüme şirketi tarafından, değerinin altında fiyatlanmış bir şirketin satın alınması. Büyüme şirketinin yüksek fiyatlı hisselerinin satın alımda kullanılması, gelir ve kar büyümesini tetikleyebilir. Özellikle de finansal agresifliğin kabul edildiği ve olumlu görüldüğü bir büyüme döneminde, nakit kullanımı da iyi bir seçenek olacak.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.