DOLAR 32,3741
EURO 34,9806
ALTIN 2326,142
BIST 9072,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2012’den bu yana kripto paralarda dönen büyük hırsızlıklar

2012’den bu yana kripto paralarda dönen büyük hırsızlıklar
22.06.2018
A+
A-

2012 Kripto para piyasaları hackerlar için hedef olmayı sürdürüyor.

Yatırımcıların kripto para Borsalarına olan kırılgan güveni, Güney Koreli Bithumb’ın 35 milyar wonluk (32 milyon dolar) haclenmeye konu olmasıyla bir darbe daha aldı.

Bithumb, Güney Kore’de haftalar içinde hacklendiğini duyuran ikinci platform oldu. Kripto para piyasalarının güvenliğine ilişkin endişeler arttı.

Kripto para piyasalarında -çoğunluğu çözülmemiş olan- toplam değeri 1 milyar doların üzerindeki hırsızlıklar, katılımcı olmak isteyen yatırımcılar için önemi artan bir sorun.

Kripto paralarda “siber saldırı” sonrası büyük çöküş! TIKLAYIN!

2012’den bu yana yaşanan bazı büyük kripto para hırsızlıkları şu şekilde:

Haziran

Güney Koreli borsa Coinrail bazı dijital paraların hackerlar tarafından çalındığını açıkladı. Ardından kripto paralar piyasa değerinden 42 milyar dolar kaybetti. Coinrail’ın görece küçük olmasına karşın, analistler haberlerin refleks satışlarını tetiklediğini belirtti.

Ocak

Japon borsası Coincheck Inc., 500 milyon dolarlık bir hırsızlık yaşandığını bildirdi. Ardından müşteriler, platformdan 540 milyon dolarlık çıkış gerçekleştirdi. Aylar sonrasında ise platform, 35 milyon dolar karşılığında Money Inc.’e satıldı.

Bitcoinde soruşturma başlatıldı…TIKLAYIN!

Aralık 2017

Slovenya merkezli kripto madencilik piyasası NiceHash, Facebook sayfasında ödeme sisteminin ele geçirildiğini ve 63 milyon dolarlık Bitcoin’un çalındığını açıkladı. Şirket, sonrasında güvenliği artırdı ve söz konsuu olay hakkında topluluktan yardım istedi.

Youbit siber saldırıda varlıklarının yüzde 17’sini kaybetmesinden sadece saatler sonra iflas talebinde bulunduğunu açıkladı. Güney Koreli borsanın Nisan ayında yaşadığı “kaza”nın ardından şirketin sahibi müşterilerini daha güvenli bir formda tutmaları konusunda cesaretlendirdi. Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore’nin söz konusu hack olayına olası müdahalesini araştırıyor.

Kasım 2017

Parity Wallet’ta bulunan bir güvelin açığı 155 milyon dolarlık hırsızlıkla son buldu. Çalınan paralar arasında Ether de bulunuyor.

Tether’ın arkasındaki şirket, “kötücül” bir saldırganın 31 milyon dolar değerinde kripto para çaldığını ve bilinmeyen bir Bitcoin hesabına aktardığını bildirdi.

Temmuz 2017

Kendilerine “Beyaz Şapka Grubu” diyen bir grup, Parity Wallet yazılımında bşr açıktan faydalandı ve 30 milyon dolarlık çalıntı Ether’i plaformlar yoluyla aklama girişiminde bulundu.

CoinDash’in ilk kripto para arzından (ICO) sadece dakikalar sonra hackerlar 6.6 milyon dolarlık Ether çaldı. İsrail merkezli şirket kripto para satışını sona erdirdi.

Nisan 2017

Bithumb’ın sözleşmeli bir çalışanının müşteri verilerini depolayan kişisel bilgisayarı hacklendi; 30 binin üzerinde kullanıcının kişisel bilgileri ve işlem bilgileri sızdırıldı. Güney Koreli borsa, yerel düzenleyici kurum tarafından 58.5 milyon wonluk (55 bin dolar) ceza aldı.

Ağustos 2016

Bitfinex, hackerların 65 milyon dolar değerinde 119,756 Bitcoin’u ele geçirdiini bildirdi. Şirket, Nisan 2017’de tüm müşterilerine geri ödeme yaptığını açıkladı.

Haziran 2016

Girişim sermayesi fonu Decentralized Autonomous Organization, hacklendi. Fona 50 milyon dolarlık üye katkısı çalındı.

Mayıs 2016

Hong Kong merkezli Gatecoin, siber saldırı sonrasında 2 milyon dolarlık Bitcoin ve Ether hırsızlığına konu oldu.

Ocak 2015

Fortune’da yer alan habere göre Bitstamp’in CEO’su, 5 milyon dolarlık kripto paranın çalınması sonrasında müşterilerinee Bitcoin’ların büyük kısmının güvende olduğunu belirtti.

Şubat 2014

Eskiden dünyanın en büyük Bitcoin borsası olan Mt. Gox, 480 milyon dolarlık kripto paranın kaybolduğu bildirdi. Şirket, Japonya’da ve ABD’de iflas istedi ve kripto paraların kaybolmasının büyük bir ihtimalle “geniş çaplı bir hırsızlığın” sonucu olduğu açıklamasında bulundu.

Eylül 2012

New York merkezli BitFloor, hacklenmesi sonrasında 250 bin dolarlık Bitcoin kaybetti. Bitcoin Magazine’nin haberine göre platform, aylar sonra Nisan 2013’te kapanacağını ve müşteri mevduatını iade edeceğini bildirdi.

*Görsel, Bloomberg HT Araştırma Masası tarafından hazırlanmıştır.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
15 − 6 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.