DOLAR 32,3672
EURO 34,9706
ALTIN 2325,202
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları
10.01.2021
A+
A-

Kuşkusuz mobil mesajlaşma denilince akla ilk WhatsApp geliyor. Peki WhatsApp’ın rakipleri ne durumda? İşte WhatsApp’ın yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları…

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları – 1

Signal

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları 5

Signal ücretsizdir, güçlü şifrelemeye sahiptir ve tüm mobil platformlarda çalışır. Diğer çoğu mesajlaşma uygulaması gibi, Signal’in kullanımı gerçekten basittir . Ayrıca sesli ve görüntülü arama sunar, böylece WhatsApp’ı kaçırmazsınız.

Signal masaüstü yükleme dosyalarını içerir, böylece uygulamayı hem bilgisayarınızda hem de cep telefonunuzda kullanabilirsiniz.

Her mesaj şifrelenir, bu nedenle yalnızca gönderen ve alıcı bunları okuyabilir. Mesajlar bilgisayar korsanları tarafından tamamen okunamaz. Signal , uzmanların bunu test etmesine ve hataları bulmasına olanak tanıyan açık kaynaklı şifreleme kullanır . Bu, uygulamayı daha da güvenli hale getirir.

Kullanıcılar, otomatik silme için bir zaman aralığı ayarlayarak iletilerin kaybolmasına izin vermeyi seçebilirler . Bu, başka birinin telefonunuza erişimi olsa bile gizliliği garanti eder.

Sinyal  animasyonlu emojileri var değil. Ancak, cihazınızın emojilerini uygulamaya aktarabilirsiniz.

Artıları
Uçtan uca şifreleme
Açık kaynak şifreleme
Tüm büyük platformlarda mevcuttur
Kaybolan mesajlar
Eksileri
Animasyonlu emoji yok
Sıralama: 4.8 / 5

 

WeChat

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları 2

WeChat, yaygın olarak kullanılan ve oldukça popüler bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp gibi bir uygulamadır. Facebook WhatApps’ı satın aldığında, alternatif hakkında çokça konuşulan WeChat oldu. Bir rapora göre, WeChat platformunun dünya çapında 600 milyondan fazla kullanıcısı var. Kullanıcı sayısı, WhatsApp’ın 450 milyon kullanıcı tabanından bile fazla. WeChat’e kullanıcı kaydı, doğrulama kodu aracılığıyla bir telefon iletişim numarası kullanılarak WhatsApp veya Viber’inkine benzer ve kolaydır. WeChat ile e-postanıza ve Facebook hesabınıza bağlanarak insanların sizi kolayca bulmasını sağlayabilirsiniz. Mesajlaşmaya ek olarak, görüntü paylaşımı ve görüntülü sohbet WeChat ile mevcuttur.

GooglePlay Store bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tencent.mm&hl=en

Apple Store: https://itunes.apple.com/us/app/wechat/id414478124?mt=8

Telegram

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları 4

 

us programcısı Pavel Durov tarafından oluşturulan Telegram, çoklu platform desteği sunan, oldukça güvenli anlık sesli ve görüntülü mesajlaşma servisidir. Ağustos 2013’te kurulan Telegram hem mobil hem de masaüstü sistemleri ile kullanıcılarına hizmet veriyor.

Sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulaması olan Telegram bugüne kadar 100 milyondan fazla kişi tarafından indirildi.

 

 

TELEGRAM’IN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

– Gizli sohbet imkanı sunar. Sunduğu teknoloji sayesinde Telegram bile mesajlarınızı göremez.

– Telefon numarası ile kayıt olunur. Ancak telefon numarası verilmeden kullanıcı adı ile görüşme yapılabilir.

– Bulut tabanlı mesajlaşma özelliği ile her platform saniyeler içerisinde karşınıza gelir, içerik eşleştirilir.

– Görüntülü ve sesli mesaj seçeneği vardır.

– Mesajın Telegram dahil, üçüncü taraflara iletilmesi engellidir.

– Kendini belirli bir süre sonra yok eden mesaj özelliği vardır. Bu mesajlar belirlenen sürenin bitiminde gönderici ve alıcı cihazlardan otomotik silinir.

– Son görülme özelliği kapatılabilir.

– Masaüstü uygulaması seçeneğiyle de kullanılabilir.

– Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye bildirim gönderilir.

TELEGRAM ÜCRETLİ Mİ?

Haberleşme uygulaması olan Telegram, iOS cihazlara APP Store; Android cihazlara Google Play üzerinden ücretsiz yüklenilebilir.

iMessage

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları 7

Apple’ın mesajlaşma sistemi olan iMessage sayesinde Apple ürünleri arasında ücretsiz mesajlaşabilirsiniz. Her ne kadar bir çok Apple kullanıcı tarafından iMessage etkin bir şekilde kullanılıyor olsa da bu özelliği bilmeyen kullanıcılar içinde basit bir rehber hazırlamak istedik. iMessage sayesinde Apple ürünleri arasında ücretsiz bir şekilde mesajlaşabilir, mesaj ile video, ses ya da fotoğraf gönderebilirsiniz. iMessage’i kullanabilmek için WiFi ya da hücresel veri kullanımına ihtiyacınız olacaktır.

iMessage sadece Apple ürünlerinde kullanılabilmektedir. iMessage’dan faydalanabilmek için ise internet bağlantınızın olması yeterlidir. İnternet bağlantınızı sağladıktan sonra dilediğiniz gibi iMessage üzerinden ücretsiz olarak mesajlaşabilirsiniz. iMessage’da herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmazsınız. Dilerseniz resim, video ya da ses gönderebilirsiniz.

Ayarlar > Mesajlar bölümünden iMessage’i aktifleştirebilirsiniz.

iMessage ücretsiz bir uygulamadır. Ancak iMessage’i ilk kez aktifleştirdiğinizde karşınıza “Operatörünüz, iMessage’i etkinleştirmek için kullanılan SMS’i ücretlendirebilir.” diye bir uyarı çıkacaktır. Bu etkinleştirme için 40 Kuruş civarında bir ücret kesilecektir. Bu ücretlendirme sadece bir kez yapılacaktır ve bir daha ücret kesilmeyecektir.

Ancak, siz Ayarlar > Mesajlar bölümünden sürekli iMessage’i aç, kapa yaparsanız her aktifleştirmede bu ücret kesilecektir.

Line

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları 6

Başka bir harika WhatsApp alternatifi LINE, dünya çapında 300 milyondan fazla kullanıcısı için son derece popüler bir hizmettir. LINE, çoğu ülkede mevcuttur – 232’den fazla ülkede ve kullanıcı tabanı her geçen gün genişlemektedir. Akıllı telefonu olan herkesin rahatlıkla erişebilmesi için birçok platformda mevcuttur. LINE, Naver Corporation, Japonya tarafından geliştirilmiştir. WhatsApp veya Viber gibi diğer uygulamalara benzeyen mobil iletişim numarasına göre kullanıcıları kaydeder. Kayıt olduktan sonra, telefon kişilerinizin tüm LINE kullanıcılarını bağlayabilirsiniz. LINE ile mesaj, grafik mesaj, ses ve video alışverişi yapabilirsiniz. Ek olarak, yalnızca telefonunuzla internet bağlantısı olan diğer LINE kullanıcılarını LINE uygulamasıyla da arayabilirsiniz. İstisnai olarak, LINE, LINE ile bir e-posta hesabına kayıtlıysanız, PC ve macOS’a yükleyerek size kullanım avantajı sağlar. LINE ÜCRETSİZDİR ve iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone ve ASHA ile uyumludur.

GooglePlay Store bağlantısı: https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.naver.line.android&hl=en

Apple Store: https://itunes.apple.com/us/app/line/id443904275?mt=8

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları – 6

Viber

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları 3

Tıpkı Whatsapp gibi, Viber de kullanıcıları tanımlamak için iletişim numaralarını kullanan çevrimiçi bir sohbettir.

Kayıt olduğunuzda, cep telefonu numaranıza gönderilen bir kod alırsınız. Kullanıcıları ücretsiz arayabilir, mesajlar, resimler ve videolar gönderebilirsiniz.

Whatsapp’ın aksine Viber, sohbetlerinizi renklendirmek için birçok komik çıkartma sunar.

Platform:  iOS, Android, Windows Phone, Bada, Mac, Windows

 

BİP

WhatsApp yerine kullanabileceğiniz en iyi mesajlaşma uygulamaları 8

Anlık mesajlaşma uygulaması BİP kullanıcılarına aynı zamanda grup şeklinde de sohbet etme imkanı veriyor. Uygulama aynı zamanda kullanıcılarına HD kalitede görüntülü sohbet etme olanağı da veriyor.


YORUMLAR

Solve : *
40 ⁄ 20 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.