DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Erdem Başçı kimdir?

11.04.2016
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Erdem Başçı, 1966 yılında Ankara’da doğdu.

1983 yılında ilköğretinimini TED Ankara Koleji’nde tamamlayan Erdem Başcı, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden 1987 yılında yüksek şeref derecesiyle mezun oldu.

Erdem Başcı, Bilkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans Programı’nı 1989 yılında birincilikle bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi’nden iktisat dalında yüksek lisans (1990) ile ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nden iktisat master (1993) derecelerini aldı. 

MB Başkan adaylarının ortak noktası nedir? TIKLAYINIZ!

1995 yılında Bilkent Üniversitesi’nden iktisat doktoru unvanını elde eden Erdem Başçı, 1995-2003 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

Erdem Başçı, 1999 yılında doçent unvanını kazandıktan sonra Para İktisadı, Finansal İktisat, Makro İktisat Kuramı ve Matematiksel İktisat konularında araştırma yaptı ve ders verdi.

Başçı, İngiltere’deki York Üniversitesi’nde 1999 yılında misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi ve uluslararası kongrelerde çok sayıda tebliğ sundu.

Erdem Başçı’nın akademik çalışmaları, Oxford Economic Papers, Journal of Banking and Finance, Journal of Economic Dynamics and Control ve Journal of Mathematical Economics gibi dergilerde yayınlandı.

Erdem Başçı’nın ayrıca Springer-Verlag ve Palgrave gibi yayınevleri tarafından basılmış kitaplarda yer alan ortak çalışmaları ve Türkiye ekonomisi üzerine yayınlanmış çalışmaları da bulunuyor.

9 Ekim 2003 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına getirilen Başçı, 10 Ekim 2008 tarihinde aynı göreve yeniden atanmıştı.

Başçı, görev süresi 18 Nisan 2011 tarihinde biten Durmuş Yılmaz’dan, Merkez Bankası Başkanlığı görevini teslim aldı. Görev süresi 19 Nisan 2016 yılında dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın yeni görevi belli oldu. Erdem Başçı, OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacak.


YORUMLAR

Solve : *
54 ⁄ 27 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.