DOLAR 32,3272
EURO 35,0726
ALTIN 2300,214
BIST 9051,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kripto para teknolojisi Blockchain’de müthiş büyüme beklentisi!

Kripto para teknolojisi Blockchain’de müthiş büyüme beklentisi!
11.10.2018
A+
A-

Kripto para teknolojisi Blockchain 3.2 trilyon dolarlık değere ulaşacak Blockchain pazarının 2021’de 2.3 milyar dolara ulaşacağının öngörüldüğünü belirten IBM Türkiye Teknoloji Lideri Sevilay Kurt, bu rakamın 2030 yılında 3.2 trilyon dolarlık bir değer zincirine ulaşmasının hesaplandığını belirtti.

 


IBM Türkiye Teknoloji Lideri Sevilay Kurt, yapılan araştırmalara göre, blockchain pazarının 2021’de 2.3 milyar dolara ulaşacağının öngörüldüğünü, bu rakamın 2030 yılında 3.2 trilyon dolarlık bir değer zincirine ulaşmasının hesaplandığını belirtti. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına katılan Kurt, dijitalleşme baskılarının, maliyet baskılarının, küreselleşme baskılarının bütün kurumlara ve ülkelere birlikte daha fazla katma değerle iş yapış şekillerini dönüştürebilme fırsatı tanıdığını vurguladı. Blockchaine teknolojik ya da teknik bir konudan öte organizasyonun, sektörün ve paydaşların dönüşmesine yönelik bir katkı olarak bakılması gerektiğini ifade eden Kurt, “Böyle bakınca da kurumların bu teknolojiyi yorumlamak ilgili mevcut süreçlerinde hali hazırda iş yaptığı kurumlar arasında çözümünü yeni bir hizmet sunarak, inovatif bir yaklaşım getirerek, maliyetini azaltarak daha küçük çaplı bir deneyleme ile başlangıç yapabilirler” diye konuştu.

Kripto paraların aşması gereken 5 engel TIKLAYIN!

‘IBM-MEARSK PROJESİNDE 100’ÜN ÜZERİNDE ÜYEYE ULAŞILDI’

IBM’in Mearsk ile işbirliği çerçevesinde başlattığı blockchain tabanlı projeye değinen Kurt şöyle devam etti: “Bu proje tedarik zinciri üzerindeki maliyetleri ve etkinliği artırmaya yönelik olarak çıktı. Örneğin, dünyada bir yıl boyunca bir yerden bir yere deniz ticaret yoluyla transfer edilen ürün değeri 13 trilyon dolar. Bunun yaklaşık 1.8 trilyon doları maliyetini oluşturuyor. Bizim Mearsk ile başlattığımız ve networkün 100’ün üzerinde üyeye ulaştığı çözümde, bu maliyetleri yüzde 10 gibi düşürebilirsek çok yüksek rakamlardan bahsediyor olacağız.” IBM’in ilk prototipi 2016 yılında çıkardığını ve ilk ürünlerin 2017 yılında başladığını hatırlatan Kurt, “Bugüne gelindiğinde gerçekten olgunlaşan ve hızla paydaş kazanan bir kaç örnek oluştu. Tedarik zinciri tarafında IBM ve Mearsk’ün birlikte başlattığı, tedarik zinciri dijitalleşme platformu ve yine IBM’in Wallmart ile başlattığı ve ürünün üretildiği yerden rafa gelene kadar geçtiği bütün aşamalara, onların sertifikasyonları, o sertifikasyonların içerikleri, test koşulları, transfer edilirken ki bütün sürecin takip edildiği platform örnek olarak gösterilebilir. Bu daha da büyüyecek olan bir platform. BU platforma çok yakın zamanda Carrefour da dahil oldu” diye konuştu.

Bitcoin’in alt yapısına Porche hızı! TIKLAYIN!

‘BLOCKCHAIN BİR YOLCULUK, SIKI NEFES ALMAK GEREKİYOR’

Türkiye’de de blockchain tabanlı bir prototip geliştirdiklerini belirten Sevilay Kurt, bu uygulamada, Manisa’daki firmadan Fransa’daki firmaya bir ürün siparişi ile başlayan süreç için blockchain tabanlı bir çözüm geliştirdiklerini kaydetti. Kurt uygulama ile, Fransa’dan bu ürünün tedarik edilmesi, oradan kamyonlara yükselmesi oradan gümrük çıkışının yapılması, karayolu ile Türkiye gümrüğüne gelmesi, Türkiye’deki gümrükte bunun gerekli onaylarının alınması, ödemelerinin yapılması, daha sonra da ülke içi transferlerle sipariş eden firmanın deposuna girmesi sürecini blockchain çözümü ile gerçekleştiğini söyledi. Böyle bir çözümün gelişmesinin dünyadaki örnekleri aynı zamanda ilerlediğini belirten Kurt, “Bunun farklı görüş açıları ve ihtiyaçlarla farklı paydaşlara ulaşabilir, kullanılabilir olması bizim hayalimiz. Bunu Türkiye’de yerli bir teknoloji firması gerçekleştirdi. IBM burada yurtdışı tecrübesini aktardı ve danışmanlık yaptı” değerlendirmesinde bulundu. Blockcahin tabanlı kurumsal çözümlerin bir yolculuk olduğunu ve bu yüzden sıkı nefes almak gerektiğini ve erken pes etmemek gerektiğini ifade eden Sevilay Kurt, “Biraz fazla çaba sarf etmek gerekiyor. Çünkü çok farklı şirketlerle belli bir noktaya gelmeniz gerekiyor. IBM olarak küçük adımlarla az sayıda üye sayısıyla sağlam basarak ilerlemek gerektiğini öneriyoruz” dedi.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
19 × 20 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.