DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TürkTraktör, Avrupa’ya yönetici de ihraç ediyor!

TürkTraktör, Avrupa’ya yönetici de ihraç ediyor!
03.10.2017
A+
A-

Otomotivde dünya devi FCA (Fiat Chrysler Automobiles) ‘ın en büyük üretim kolu olan CNH Industrial grubunun da yürütmekte olduğu “Dünya Klasında Üretim” (World Class Manufacturing) programında “Bronz Fabrika” seviyesinde bulunan TürkTraktör, elde etmiş olduğu bu başarı ile Avrupa’ya traktörden sonra yönetici de ihraç ediyor.

 

TürkTraktör Fabrikasında Dünya Klasında Üretim Müdürlüğü pozisyonunu yürütmekte olan Murat Erbay, CNH Industrial WCM (World Class Manufacturing) Organizasyonuna “World Wide WCM Knowledge Manager” olarak 62 fabrikanın üretim metodolojisi ve verimliliğinden sorumlu olacak.

Türkiye’de 41 markanın yarıştığı traktör üretim pazarında lider konumunda bulunan TürkTraktör fabrikası Avrupa’ya Türk Yönetici transfer ediyor. Bu transfer sürecinde fabrikanın Dünya Klasında Üretim programında “Bronz Fabrika” seviyesine erişerek, üretim verimini ve karlılığını artırmış olması kritik rol oynadı. 2014 yılından bu yana TürkTraktör Fabrikalarında Dünya Klasında Üretim Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Murat Erbay 2006 yılında KOÇ grubu şirketlerinden TOFAŞ’da üretim mühendisi olarak başladığı kariyerine, insan kaynakları da dahil olmak üzere bir çok farklı departmanda çalışmış ve FCA’nın başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede ki üretim merkezlerindeki projelerde yer almıştı. 2013 yılında Dünyanın otomotiv merkezi olan Detroit de expat olarak FCA ‘nın kritik projelerini üstlenen Erbay, yeni rolünde de otomotivin kalbinde yer alacağa benziyor.

Ekim ayı itibariyle, merkezi Belçika olmak üzere yeni görevine başlayacak olan Murat Erbay, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Kuzey Amerika (NAFTA), Latin Amerika (LATAM) ve Asya Pasifik (APAC) bölgelerini kapsayacak şekilde, Dünya Klasında Üretim süreci stratejisi, planlama ,bilgi yönetimi, yayılımı ve süreç koordinasyon liderliği görevini üstlenecek. Böylelikle otomotiv dünyasında yeni dönemin en etkili yalın üretim metodolojilerinden biri olan WCM bilgi yönetim süreci Türk bir yönetici tarafından koordine ediliyor olacak.

KOÇ Holding bünyesinin otomotivde diğer bir üretim merkezi olan “Altın Fabrika” seviyesindeki TOFAŞ’ın geçtiğimiz nisan ayında ABD’ye gerçekleştirmiş olduğu transfer sonrasında ikinci bir üst düzey transferi, hem yalın üretim programlarının önemini hem de KOÇ Holding gibi liderlik gelişim programlarına yatırım yapan şirketlerin global anlamda bir adım öteye çıktığını gösteriyor.

Dünya Klasında Üretim Yolculuğuna 2009 yılında başlayan TürkTraktör fabrikası, 2016 yılında “Bronz Fabrika” olmanın gurunu yaşamıştı. Gerçekleşecek bu transfer ise sadece TürkTraktör’ün değil, tüm Türkiye’nin başarısı olarak yorumlanıyor. Murat Erbay’ın yeni pozisyonu ile TürkTraktör’ün küresel sektördeki konumunu pekiştireceği belirtiliyor.


YORUMLAR

Solve : *
10 − 5 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.