DOLAR 32,3365
EURO 35,2002
ALTIN 2247,163
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye’nin en başarılı 10 genci aranıyor!

Türkiye’nin en başarılı 10 genci aranıyor!
01.05.2021
A+
A-

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin (JCI) dünya çapında 1981 yılından bu yana düzenlediği, “Ten Outstanding Young Persons of the World”ün Türkiye ayağı olan ‘TOYP – Türkiye’nin 10 Başarılı Genci’ yarışmasına adaylık süreci başladı.

TOYP –‘Türkiye’nin 10 Başarılı Genci’ projesi, başarılı gençlerinin çalışmalarını görünür kılmayı, onları daha duyarlı ve aktif vatandaş olmaları yönünde teşvik etmeyi amaçlıyor. Kendi kategorisinde fark yaratan adaylar, her yıl Kasım ayında düzenlenen ’TOYP Ödül Töreninde ‘Türkiye’nin On Başarılı Genci’ seçilerek uluslararası geçerliliği olan TOYP Ödülünün sahibi olacak.

Türkiye’de gençlerin başarılarını görünür kılma amacıyla TOYP Türkiye tarafından bu yıl 27.’si düzenlenecek olan yarışmada 10 farklı kategoride “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci”, alanında uzman jüri komitesi tarafından seçilecektir. Seçilen gençler bu yıl başarılarını “TOYP Dünya Finali” ne taşıma şansına sahip olacaktır.

Türkiye’den 18 özel isim TOYP Dünya Birincisi ödülünü aldı

TOYP Türkiye, 26 yıllık geçmişinde “18 Dünya Birincisi” çıkararak TOYP Dünya genelinde üstün bir başarıya imza atmıştır.

TOYP Dünya Birinciliği ödülünü almaya hak kazanan 18 kişi arasında Türkiye’de çok önemli projelerin mimarları yer alıyor.

Önceki yıllarda ki Dünya Birincilerimiz,

– Dr. Gözde Durmuş, “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” (2019);
– Duygu Yılmaz, “İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik” (2019);
– Dr. Burçin Mutlu Pakdil, “Bilimsel Önderlik” (2018);
– Dr. Engin Durgun, “Akademik Önderlik” (2017);
– Ahmet Kuzubaşlı, “İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik” (2017);
– Dr. Mehmet Z.Baykara, “Fen ve Teknik Gelişme” (2016);
– Dr. Canan Dağdeviren, “Tibbi Yenilik ve Buluşlar” (2016);
– Bulut Ersavaş, “İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik” (2014);
– Tülin Akın, “İş Dünyası Ekonomi ve/veya Girişimcilik” (2013);
– Hasibe Kızıltaş, “İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet” (2013);
– Şafak Pavey, “İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı” (2011);
– Tuğba Kalafatoğlu, “Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi” (2009);
– Utkan Demirci, “Tıbbi Yenilikler ve Buluşlar” (2009);
– Dr. Hilmi Volkan Demir, “Bilimsel Önderlik” (2007);
– Dr. Hasan Alanyalı, “Fen ve Teknik Gelişme” (1999)
– Harun Güçlüsoy, “Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik” (1999);
– Dr. Arın Namal, “İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet” (1998);
– Erol User, “İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı” (1988)

kategorilerinde ülkemize “TOYP Dünya Birinciliği” kazandırmıştır.

TOYP aday başvuruları 30 Ağustos 2021 tarihine kadar https://toyp.org.tr/ web adresinden online başvuru bölümünden doğrudan yapabileceği gibi, e-posta ile başvuru bölümündeki başvuru formunu doldurarak.basvuru@toyp.org.tr e-posta adresine göndererek de gerçekleştirebilir.

TOYP Başvuru Şartları:

TOYP değerlendirmeleri 10 farklı kategoride yapılmaktadır. 18–40 yaş arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes seçtiği bir kategoride başvuru yapabilmektedir.
1. İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik
2. Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi
3. Bilimsel Önderlik
4. Kültürel Başarı
5. Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik
6. İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı
7. İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet
8. Fen ve Teknik Gelişme
9. Kişisel Başarı
10. Tıbbi Yenilik ve Buluşlar

Adaylar Aynı proje ile sadece bir kategori için başvuruda bulunabilirler. Ancak, farklı bir proje ile ayrı bir kategoriye başvurmak ayrıca mümkündür.

Başvuru formu, www.toyp.org.tr web sitesinden indirilmelidir. Başvurunun geçerli sayılması için formdaki dört sorunun tam olarak cevaplanması gerekmektedir. Başvuru formuna bir adet vesikalık fotoğraf eklenmelidir. Başvuru içeriğini zenginleştirici dokümanlar başvuru formuna ayrıca eklenebilir.

TOYP 2021 yılı başvuruları 30 Ağustos 2021 tarihinde sonlanacaktır. Detaylı bilgi ve başvuru için, www.toyp.org.tr ve basvuru@toyp.org.tr.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Hakkında

JCI (Junior Chamber International) – Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, dünya çapında 114 ülkeden 18 – 40 yaşları arasında 200.000’ü aşkın üyesiyle faaliyet gösteren dünyanın en büyük ve en eski sivil toplum kuruluşlarından birisidir.

JCI Türkiye olarak KKTC ve 15 şehirde 24 şube ve 2 temsilcilikte bulunan 700 üzeri üyesi ile toplumda pozitif değişim yaratacak liderler yetiştirmeye devam etmektedir.

“Aktif gençler için önde gelen küresel ağ olmak” vizyonuna odaklanan JCI üyeleri, “Gençlerin yetişmesi için fırsatlar sunarak toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamak” misyonunu gerçekleştirmek için çalışmaktadır.

JCI’nın proje ve aktivitelerini destekleyen milyonlarca üyesi bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için;

www.jciturkiye.org , http://www.jci.cc/

Tolga KAYASU Sevinç YAZILITAŞ
Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği
İstanbul Şubesi 2021 Başkanı TOYP Türkiye 2021 Direktörü


YORUMLAR