DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Sürdürülebilirlik; Ürünlerimizi, İnsanlarımızı ve Dünyamızı iyileştirmek”

Dünya Kalite Haftası- “Sürdürülebilirlik; Ürünlerimizi, İnsanlarımızı ve Dünyamızı iyileştirmek”

Her yıl Kasım ayının ikinci perşembe günü, Kalite konusunda farkındalığın artırılması amacıyla, Birleşmiş Milletlerin 1990 yılında aldığı karar doğrultusunda ‘Dünya Kalite Günü’ olarak kutlanmaktadır. Aynı amaçla, Avrupa Kalite Teşkilatı’na (EOQ) üye ülkeler de Kasım ayının ikinci haftası ‘Avrupa Kalite Haftası’ olarak kutlamaktadırlar.

Dünya Kalite Günü’nün bu yıl seçilen teması “Sürdürülebilirlik; Ürünlerimizi, İnsanlarımızı ve Dünyamızı iyileştirmek’tir. Yaşadığımız dünyada kaynakların sınırlı olduğunun bilincinde olmak her bireyin görevidir. Hammadde bulmanın bile giderek güçleştiği bir dönemde, çevrenin giderek tolere edilemeyecek seviyede kirlenmesi nedeniyle tarım alanlarının giderek azalması, temiz suya ulaşım güçlüğü nedeniyle yakın zamanda kıtlık riski ile karşı karşıya kalınması muhtemel görünmektedir. Bu nedenle hayatın her alanında israfın azaltılması, sıfır atık yönetimi, atıkların azaltılması ve uygun şekilde bertaraf edilmesi konularına önem verilmesi son derece önemlidir.

Günümüzde sürdürülebilir çevre kavramı çokça anılmaya başladığını fark etmişsinizdir.

Çevreyi koruma, hükümetler başta olmak üzere, işletmeler ve bireylere varıncaya kadar hepimizin temel görevidir. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında, iklim değişikliğinin azaltılması, adaptasyonu ve finansmanı hakkında 2015 yılında imzalanan, 2016 yılında yürürlüğe giren Paris Anlaşması, Eylül 2021 tarihinde TBMM’de kabul edilerek Resmi Gazete’de yayınlanarak ülkemizde uygulanmaya başlanmıştır.

Bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla önümüzdeki dönemlerde bilgilendirmeler yapmaya devam edeceğim. Bu vesileyle, herkesin Dünya Kalite Haftasını kutlar, temiz bir çevre için ufak da olsa çalışmalar yapmaya davet ederim.

Şenay Güçer


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.