DOLAR 32,5109
EURO 34,5821
ALTIN 2491,945
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

QNB Group, Finansbank’ın gruba katılışını kutluyor

QNB Group, Finansbank’ın gruba katılışını kutluyor
24.10.2016
A+
A-

QNB Group, Finansbank’ın Gruba katılışını kutlamak üzere 20 Ekim günü İstanbul Four Seasons Hotel Bosphorus’ta özel bir protokol düzenledi.

Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

 

Katar heyetinde ise Katar Maliye Bakanı ve QNB Group Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Sharif Al Emadi’ye Katar Merkez Bankası Başkanı Sayın Sheikh Abdullah Bin Saud Al Thani, QNB Group CEO’su Sayın Ali Ahmad Al-Kuwari, Katar’ın Türkiye’de bulunan diplomatları ve QNB Group’un üst düzey yöneticiler eşlik etti.

 

Etkinlikte Sayın Ali Sharif Al Emadi, Katar Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki sağlam ilişkinin son birkaç yıldır çok hızlı bir gelişmeye tanık olduğunu vurgulayan bir konuşma yaparak, Katar’da ulaşım ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren ve birçok büyük projenin uygulanmasına katkıda bulunan çok sayıda Türk şirketinin bunun en büyük göstergesi olduğunu belirtti.

 

Sayın Al Emadi, her iki ülke liderlerinin ikili ilişkileri tüm alanlarda geliştirme ve iyileştirme taahhüdünde olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu bağlamda, QNB Group’un Finansbank’ı satın alması finans, ekonomi ve yatırım sektörlerindeki işbirliğinin kolaylaştırılması ve genişletilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Çeşitli sektörlerde işbirliği sağlama adına büyük fırsat sunan bu birleşme, ikili ilişkileri de güçlendirecektir.”

 

Sayın Al Emadi ayrıca Katar’ın altyapı, ulaşım, eğitim ve sağlık sektörlerinde gerçekleştirilen projelerin yanı sıra Dünya Kupası 2022’nin ev sahipliğine ilişkin projeleri de uygulayarak büyük bir kalkınma programına tanık olduğunu sözlerine ekledi. Katar’ın petrol dışı sektörlerdeki büyüme oranlarını yükseltme, özel sektörün kapsamlı kalkınma sürecine katılımını genişletme konularına da odaklandığını ifade ederek, söz konusu sürecin Katar ve Türkiye şirketleri arasındaki işbirliğinin geliştirmesi yolunda mükemmel fırsatlar sunacağını kaydetti.

 

Sayın Al Emadi, Katar ve Türkiye’deki şirketleri ve yatırımcıları özellikle Katar’ın 2017-2022 Ulusal Kalkınma Stratejisinin son hale getirildiği şu dönemde bir araya gelmeye ve iki ülke arasındaki yatırımları arttırmak üzere mevcut fırsatlardan faydalanmaya davet etti. Bu kalkınma stratejisi, yerli ve yabancı yatırımları teşvik edecek, ekonomik çeşitliliği arttıracak, küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleyecek bir iş ortamı geliştirmeyi hedefliyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, konuşmasında : “Mevcut varlığımız, iki ülke arasındaki son yıllarda giderek güçlenen ikili ilişkilerin bir sonucudur. Bununla birlikte büyük ölçekli ortak projelerin hayata geçirilmesi, yapılan finansal işbirliği düzeyini artırmış ve Katar’ın Türkiye’ye yaptığı yatırımların hacmini ikiye katlamıştır. Dolayısıyla her iki tarafa da büyük fayda sağlayacak şekilde diğer bir alandaki finansal işbirliğine yol açmıştır.” dedi.

 

Abdullah Gül konuşmasının devamında iki ülke arasındaki bazı anlaşmalara değindi. Bu anlaşmaların en önemlileri arasında çifte vergilendirmenin önlenmesi, iki yönlü mali akışın artırılması, yatırımların korunması ve Türk şirketlerinin Katar’da gerçekleştirilecek büyük projelerde yer almak üzere Katar’a giriş gerekliliklerinin kolaylaştırılması bulunuyor.

 

Katar’ın Türkiye’deki gayrimenkul ve turizm endüstrilerindeki önemli varlığını takdir ettiklerini belirten Gül, ülkeler arasındaki en önemli ortak yatırım projelerinden biri olarak görülen bankacılık alanındaki yeni işbirliğinden övgüyle bahsetti.

 

Abdullah Gül, her iki ülkenin izlediği işbirliği ve ortaklık stratejisinin, kapsamlı bir kalkınmaya yönelik tüm gerekliliklerin karşılanması yoluyla Türkiye ve Katar halkına refah sağlayacak ortak bir vizyon ve amaç doğrultusunda ortak bir canlanma döneminin başlangıcı olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.

 

Yaptığı konuşmada konuklara Finansbank’ın Gruba katılışının kutlandığı bu özel etkinliğe katılımları için teşekkür eden Sayın Mehmet Şimşek, bunun iki ülke arasındaki ekonomik ve yatırım alanlarına ilişkin işbirliğine katkıda bulunacağını ifade etti.

 

Sayın Başbakan Yardımcısı Türkiye-Katar ilişkilerinin derinliğini vurgulayarak her iki halkın ekonomik koşullarını geliştirmeye yönelik ilerleyen iki ülkenin birçok alanda devam eden bir gelişmeye tanık olduğunu söyledi ve Finansbank’ın QNB Group’a katılışının da bu işbirliğinin bir sonucu olarak ortaya çıktığını belirtti.

 

Bankanın kuruluşundan bugüne gelişmesine ve büyümesine katkıda bulunan herkese teşekkür eden Başbakan Yardımcısı, bankanın stratejilerine ve hedeflerine ulaşmak için gösterilen içten çabaları takdir ettiğini belirterek bankanın küresel bankacılık arenasında daha da başarılı olacağını, kuruluşun gelecekte de kalkınması ve büyümesini sağlayacak yeni ufuklar açacağını ifade ederek sözlerine son verdi.


YORUMLAR

Solve : *
13 − 6 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.