DOLAR 32,5744
EURO 34,8883
ALTIN 2439,809
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mesai arkadaşları ile kaynaşmanın en iyi yolu

Mesai arkadaşları ile kaynaşmanın en iyi yolu
20.09.2019
A+
A-

Çalışanlarına en iyi yaşam kalitesi deneyimini yaşatmak ve bu sayede performansı arttırmak için bir dizi yenilikler sunan şirketlere bir fikir de Garajyeri’nden geliyor. Paylaşım ekonomisine yaptığı katkıyla Türkiye’de bu kültüre öncülük eden Garajyeri’nin hedefinde plaza çalışanları var.

 

Türkiye’de daha önce hiç denenmemiş, dünyada ise benzerlerinin de sayılı olduğu kişiden kişiye araç kiralama fikriyle doğan Garajyeri “Aracını mesai arkadaşınla paylaş” diyerek çalışanlarına ek gelir imkanı sunmak isteyen şirketlere kapılarını açıyor. Şirket içi iletişimi geliştirip çalışanların birbiriyle kaynaşmasına fırsat sunan Garajyeri sayesinde çalışanlar; iş arkadaşlarına kullanmadıkları araçlarını kiraya vererek ek gelir elde edebilecek.

 

Kişilerin boşta duran araçlarını kiraya verip ek gelir elde etmelerini sağlayan platform, günlük ortalama 10 bin kişi tarafından ziyaret edilmekte. Toplam 900 bin dolarlık yatırımla kurulan Garajyeri, plaza çalışanlarını hedeflediği bu özel çalışmayla, beyaz yakalılara ek gelir sağlamanın yanı sıra kendi aralarında iletişimi arttırmayı hedefliyor. Kişilere sadece ticari kazanç sunmanın artık eski bir ticari yaklaşım olduğunu savunan Garajyeri CEO’su Arda Aşkın, ‘Plazalarda binlerce kişi çalışıyor ve günümüzde artık kişilerarası iletişim, iş rutini içinde geri plana atılıyor. Duygusal olarak insanlara değmeyen girişimler malesef kaybediyor. Biz Garajyeri olarak hem kazandırıyor hem de insani bir takım olguları ön plana çıkarmayı hedefliyoruz’ diye konuşuyor.

 

GARAJYERİ Hakkında;

 

İlk yılda platform, kiralama talebinde yüzde 342 büyüdü. Garajyeri, verimliliğin önemini baz alarak; araçların boşta durmak yerine ortak kullanılmasını, bu sayede daha az aracın yola çıkmasını hedeflemektedir. Gelecekte sürücüsüz araçların yaygınlaşmasıyla birlikte araç sahiplerinin, kullanmadıkları zamanlarda, araçlarını kiraya verip ek gelir elde etmelerinin çok rutin bir davranış olacağına inanmaktadır. Doğa Girişim’in yatırım desteği ile 2015’te kurulan Garajyeri, kuruluşundan sonra kısa zaman içinde, e-ticaretin usta isimlerinden Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın, Hummingbird Ventures, aynı zamanda Yemeksepeti’nin de yatırımcılarından olan Raiffeisen Investment’tan Gökçe Kabatepe, Aydın Evren Özol ve Oytun Özer’in yanı sıra, Lidyana.com’un kurucusu Hakan Baş, Tek Cevher Yatırım Holding sahibi Mert Bayram, Gram Games’in kurucularından Kaan Karamancı ve BGCParters’dan Mahmut Dermancıoğlu ile Özgür Altuğ’dan oluşan yatırım ekibinden 800.000 dolarlık bir yatırım aldı.

 

İTÜ Arı Teknokent Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi kapsamındaki BeeTech 2015 Awards’da “En Büyük Yatırımcı İlgisini Toplayan Start-Up Özel Ödülü”nü kazandı. Garajyeri mobil uygulaması üzerinden araçlarını kiraya verenlere bugüne kadar 750 Bin TL’lik ek gelir sağladı. Platformu kullananların yüzde 65’i mobil, yüzde 35’i ise internet sitesi üzerinden Garajyeri’ne ulaşırken, sadece 2016’nın ağustos ayında aylık 250 bin İstanbullu Garajyeri’ni ziyaret etti.


YORUMLAR

Solve : *
30 × 1 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.