DOLAR 32,3307
EURO 35,2109
ALTIN 2247,33
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Lonca Girişimcilik Merkezi altıncı dönem programı başladı

Lonca Girişimcilik Merkezi altıncı dönem programı başladı
12.03.2021
A+
A-

 

Kuveyt Türk’ün yeni fikirleri destekleyip geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Lonca Girişimcilik Merkezi’nde altıncı dönem programı başladı.

Genel ve FinTech olmak üzere iki kategoride başvuruların alındığı altıncı dönemde, 400’e yakın başvuru arasından seçilen 12 girişimci ekibe, altı aylık eğitimin yanı sıra 40 bin TL’ye kadar hibe ve Ar-Ge desteği gibi imkânlar da sunulacak.

Lonca Girişimcilik Merkezi yeni dönem programı başladı

 

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir fikirlerin üretilmesine, desteklenmesine ve katma değerli hale getirilmesine katkı sağlamak amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, yüzlerce başvuru arasından seçtiği 12 girişimci ekiple altıncı dönemine başladı. 10 Mart 2021 tarihinden itibaren online eğitime başlayan altıncı dönem girişimcileri, 11 Mart’ta online olarak gerçekleştirilen GoDay programına katılarak girişimlerini anlattı. Programa, Lonca ailesinin yanı sıra yatırımcılar ve basın mensupları da katıldı.

 

Genel ve FinTech kategorilerinde 400’e yakın başvurunun geldiği altıncı dönemde girişimler; teknoloji, sağlık, eğitim, yapay zekâ, siber güvenlik gibi pek çok alandaki projeler arasından seçildi. Kuveyt Türk yöneticilerinden ve Lonca Girişimcilik Merkezi mentorlarından oluşan toplam 15 jüri üyesi startup’ları, inovatif fikir, uygulanabilir ürün veya hizmet, ölçeklenebilir iş modeli, pazar potansiyeli ve güçlü bir gelir-fayda modeli gibi birçok kriteri göz önünde bulundurarak değerlendirdi.

 

40 bin TL’ye kadar hibe desteği

 

Girişimcilerin sadece projelerine odaklanmasını önemseyen Lonca Girişimcilik Merkezi, ekiplere 40 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği sağlamanın yanı sıra farklı alanlarda verdiği desteklerle de öne çıkıyor. Workinton-Lonca Girişimcilik Merkezi iş birliğiyle, farklı lokasyonlarda bulunan Workinton ofislerini kullanmaya başlayan Lonca girişimleri, özel bir hukuk bürosuyla yapılan anlaşma kapsamında da her ay beş saat hukuki danışmanlık hizmetinden yararlanabiliyor. FinTech’ler için özel API desteği ile tüm girişimler için finans odaklı eğitimler, uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil etme imkânı ve yurt dışı etkinliklere katılım desteği de Lonca Girişimcilik Merkezi’nin sunduğu ayrıcalıklar arasında yer alıyor.

 

“Salgının etkisiyle eğitim ve sağlık alanındaki projeler arttı”

Düzenlenen online etkinlikte konuşan Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Girişimcilik Merkezi Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, “Hem girişimcilerimize hem de ülkemize değer katma vizyonumuzla çalışmalarımızı salgın döneminde de sürdürüyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle beşinci dönem eğitimlerimizi online ortamda gerçekleştirmiştik. Altıncı dönem eğitimleri için girişimcilerimizle tekrar bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Bu dönemde de eğitimlerimize online devam edeceğiz. Bugüne kadar 2 binin üzerinde başvuru alırken ilk beş dönemde toplam 49 girişimciyi Lonca’dan mezun ettik. Yeni dönemdeki yüzlerce başvuru arasından seçtiğimiz 12 girişime baktığımızda, koronavirüs salgınının da etkisiyle eğitim ve sağlık alanındaki projelerin arttığını gözlemliyoruz. İnovasyonun, yaşanan sorunlara çözüm bulma yönünü düşündüğümüzde bunu tabii bir sonuç olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de inovatif fikirler geliştirmeyi ve yeni ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan genç beyinlere destek olmaya aynı kararlıkla devam edeceğiz” dedi.

 

Altıncı dönem girişimcilerinin 5 Ağustos 2021’de mezun olacağını belirten Selman Ortaköy, yedinci döneme ilişkin başvuruların ise Haziran ayında alınmaya başlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

 

Lonca Girişim Merkezi’nin altıncı döneminde yer alan 12 startup ve faaliyet alanları şu şekilde:

 

Car4Future: Elektrikli araçlar için blok zinciri teknolojisiyle geliştirilen enerji paylaşım ağı yazılımı ve enerji transfer donanımıdır. www.car4future.tech

 

CezerUni: Hastanelerde yatan veya evde bakım hizmeti alan hastaların ateş, nabız, tansiyon gibi vital bulgu değerlerini uzaktan 24 saat takiple analiz eden, gerekli durumlarda sağlık personeline haber veren, el bileği ve işaret parmağına takılan giyilebilir bir tıbbi cihazdır. CezerUni ile sağlık personellerine olası bulaş riskinin minimize edilmesi de hedeflenmektedir. www.cezeruni.com

 

Clickatory: Dijital ürünler kategorisinde faaliyet gösteren bir pazaryeri platformudur. Girişim, web tasarımlarından kullanıma hazır yazılımlara, stok medya dosyalarından tasarım kitlerine kadar, dijital ürün geliştiricileri ile bireysel ve kurumsal kullanıcıları güvenli ve global bir platformda buluşturmayı amaçlıyor. www.clickatory.com

 

iLuno: Sınavlara hazırlanan adaylar için kişisel bir kariyer asistanıdır. https://iluno.io

 

Innoflux: Flux Braille, görme engelli bireylerin basılı metinlere anlık erişimini, not alabilmelerini ve cihazlar arası metin paylaşabilmelerini sağlayan portatif bir cihaz projesidir.
www.innofluxtech.com

 

NudgeLab: Mottosu “gözlendiğini bilen değişir” olan NudgeLab, kredi müşterilerine yönelik akıllı uyarı ve gözetim sistemleri geliştiren bir platformdur. www.labnudge.com
Payeni: Şirketler için kurumsal indirim anlaşmaları yaparak çalışanları geniş bir ayrıcalık ağına eriştiren dijital cüzdan ve kurumsal ayrıcalık platformudur. www.payeni.com

 

Sweephy: Farklı kaynaklarda bulunan şirket verilerinin (finansal veriler, sipariş verileri, kullanıcı verileri, yapısal olmayan veriler) NLP teknikleri ile alan bilgisi katılarak ve veri içeriği doğrultusunda makine öğrenimiyle modellenerek otonom olarak temizlenmesini sağlar.
www.sweephy.com

 

TheClico: B2B çözüm odaklı firmaların, kendileriyle ilgili yüzlerce farklı web platformundan gelen geri bildirim, şikâyet ve değerlendirmeleri anlık olarak tek bir noktadan takip edilmesini sağlayan bir uygulamadır. https://the-clico.com

 

Varsapp: Varsapp, kullanılmayan eşyaların güvenli bir şekilde kiralanabileceği bir platformdur. www.varsapp.com

 

Vivente: Diyabet kaynaklı göz hastalıklarının erken teşhisi için yapay zekâ çözümleri geliştiren Vivente’nin ürünü Ocellus, retina görüntülenmesinde kullanılan bir kamera ve bu kamerayla entegre olarak çalışan bir hastalık analiz yazılımından oluşmaktadır. www.viventesoft.com

 

VulnHero: BT altyapısını kendisi yöneten kurumların güvenlik açıklarını ve güvenlik yamalarını daha kolay takip etmelerine ve yönetmelerine yardımcı olan bulut tabanlı bir yazılım servisidir. www.vulnhero.com

 

Kuveyt Türk Hakkında

 

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir.

Altın alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa ve Türkiye’de sektörün ilk sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de üç Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir.

Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 436 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” stratejisi doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

 

Lonca Girişimcilik Merkezi Hakkında

 

Kuveyt Türk, yeni fikirleri büyütüp geliştirerek ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla Lonca Girişimcilik Merkezi’ni 2017 Eylül ayında Workinton iş birliğiyle kurdu. Lonca’ya genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride başvuru kabul ediliyor.

 

Genel kategoride yazılım, bilgi güvenliği, robotik, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulama, öğrenen cihazlar (machine learning), sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR), oyun geliştirme, görüntü işleme; FinTech kategorisinde ise ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, kitle fonlama gibi finansal teknolojiler üzerine projeye sahip bütün girişimciler başvurabiliyor.

 

Lonca’da startup’lara eğitim, proje bazlı mentorlük, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, cihaz geliştiren girişimcilere Ar-Ge desteği, özellikle FinTech’ler için API ve bu konuda özel mentorlük gibi birçok destek sağlanıyor. Ürünü hazır olan girişimlerin Kuveyt Türk ile iş birliği yapmasına olanak sunuluyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.