DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

LinkedIn’de hızlı ve etkin iş bulmanın formülü!

28.09.2019
A+
A-

Günümüzde “İşsizlik” geçmiş dönemlere göre daha fazla hissediliyor. İşi olan da iş arıyor, işi olmayan da iş arıyor. Hal böyle olunca CV’ler havada uçuşuyor.

 

CV’lerin en çok ortada dolaştığı sosyal ağ ise “Linkedİn” oldu. Kuruluş amacı iş hayatı ve iş sosyalleşmesi üzerine kurulu olan bu sosyal mecra ülkemizde son yıllarda artık “İşKur” olarak çalışmaktadır.

Linkedİn’de yer alan CV’ler aynı zamanda “dolandırıcı ve kötü niyetli kişilerin” en çok tercih ettiği mecra olmuştur. Son derece nitelikli ve iyi donanımlı kişiler bile ne yazık ki CV bilgilerini bu mecrada açık olarak paylaşmaktadır.

TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, Açık Adres, Eposta ve daha birçok bilgi ortalıkta sergilenmektedir.

Sizlere bu yazımda asıl bahsetmek istediğim konu : “Linkedİn’de nasıl hızlı ve kolayca iş buluruz?”

Öncelikle CV’nizi bu mecrada paylaşarak iş bulmanız neredeyse imkansız. Zaten 4 milyon işsizin olduğu bir ülkede CV paylaşsan ne olur ki…

Eğitiminiz ne kadar iyi olursa olsun önemli olan fark yaratmanızdır. Bunun için verilen en önemli öneriler ;

  • Profil sloganınızı yazın
  • Becerilerinizi Linkedİn’de sergileyin
  • Tavsiye verin ve alın (paylaşım yapın)
  • Gruplara katılın
  • Yetenek ve özelliklerinizi öne çıkarttın

Paylaşım ve gönderileriniz lütfen ama lütfen şu içerikleri barındırmasın;

  • Acil İş Arıyorum
  • Yandım, Bittim
  • Ne İş Olsa Yaparım

Bu tarz gönderilerin okunması çok düşük ve artık üyeler bunlardan tat almıyor.

Geçenlerde bu tarz gönderi paylaşmış bir üyenin profili inceledim. Son derece başarılı bir CV ,eğitim güzel ama işsiz ve dert yanıyor. Beğeni ve yorum yapanları incelediğim de ise tablo daha vahimdi. Beğeni ve yorum sahipleri de işsiz. Kısır bir döngüde iş arama şansı nerdeyse sıfır noktasında.

Bende “işsiz” kaldığım sürede bu hataya düştüm ama beni buradan kurtaran ise Linkedİn’de ücretsiz tavsiye ve eğitici içerik üreten uzmanlar oldu.

Sinan Ergin, Hülya Mutlu ve Bora Özkent paylaşımları ile bir anda farklı bir  düşünce yapısı içine girdim.

Neyi daha kolay ve zorlanmadan yapıyorsam o konuda iş arayışlarım oluştu. Youtube kanalımı kurdum. Özellikle biraz önce saydığım profesyonellerin internet üzerinden yaptığı “ücretsiz” sunumları izledim.

Değerli dostlar, en kısa zamanda değişim yaşamak istiyorsanız önce kendinizden başlayın. Mevcut durumda yenilenmek için diğer rakiplerin önüne geçmek için “fark” yaratın.

İstediğiniz ve hak ettiğiniz işi bulmanızı dilerim.

Makalenin video linki: https://youtu.be/hFIn9fWmSnc

Saygılarımla,

Uğur Durak

Eski Bankacı, Genç Müteşebbis


YORUMLAR

Solve : *
22 × 30 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.