DOLAR 32,3317
EURO 35,1549
ALTIN 2243,043
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Koç Holding, Gençlik Konseyi ile gelecek rotasını genç Koçlular ile belirleyecek!

Koç Holding, Gençlik Konseyi ile gelecek rotasını genç Koçlular ile belirleyecek!
15.03.2021
A+
A-

KOÇ HOLDİNG GENÇLİK KONSEYİ İLE GENÇLERİN SESİNİ YÖNETİME TAŞIYACAK!

40’tan fazla ülkede 100 bine yakın çalışanı bulunan Koç Holding, insan kaynakları alanında yürüttüğü küresel çalışmalara bir yenisini ekliyor.

Koç Topluluğu’nda çalışan 30 yaş altı 25 bin çalışanı temsil eden bir gençlik konseyi için harekete geçtiklerini açıklayan Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol, “Büyük çoğunluğu gençlerden oluşan çalışma arkadaşlarımız ile birlikte Koç Topluluğu’nda bugünün deneyimini geliştirmek ve geleceğin çalışma modellerini tasarlamak için gençlerin sesini yönetime taşıyacağımız gençlik konseyini hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz.

Topluluğumuzdaki genç çalışma arkadaşlarımızın katılımıyla bugüne kadar unvan, uzaktan çalışma, esnek yan fayda, çevik çalışma, yeni performans sistemi gibi birçok projemizi devreye aldık. Onların görüşlerini ve geri bildirimlerini her zaman can kulağıyla dinliyoruz ve bu bakış açımızı artık daha ileri bir seviyeye taşıyoruz.

Bir Z kuşağı hareketi: “GameStop”. TIKLAYINIZ!

Bu kapsamda 10 farklı sektörde faaliyet gösteren 40’tan fazla şirketten genç çalışma arkadaşlarımızın iç görülerini ortak bir ses ile duyurarak dünyadaki sayılı uygulamalardan birini gerçekleştireceğiz. Hem ofis hem de sahadaki çalışma arkadaşlarımızın dahil olduğu, 12 kişiden oluşmasını hedeflediğimiz gençlik konseyi ile Koç Topluluğu’ndaki genç çalışma arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını daha net anlamayı ve geleceği onların katılımıyla inşa etmeyi hedefliyoruz. Daha iyi bir gelecek için gençlerin sesini bugünden dinliyoruz” dedi.

Gençlerin beklentilerini daha iyi anlamak ve geleceğin çalışma şekillerini gençlerle birlikte tasarlamak amacıyla harekete geçen Koç Topluluğu, 30 yaşın altındaki 25 bin çalışanını temsil edecek yeni bir gençlik konseyi kurmaya hazırlanıyor.

Çalışanlarının %70’inden fazlası Y ve Z kuşağından oluşan Koç Topluluğu, bu konsey aracılığıyla Topluluk içerisindeki çalışan deneyimi uygulamalarını konu ve persona bazlı ele alan yepyeni ve kalıcı bir iletişim kanalı oluşturmayı hedefliyor.

Y kuşağı kariyer ve finansal getiri için yurt dışına yöneliyor. TIKLAYINIZ!

Çevik çalışma prensipleriyle hareket edecek, saha ve ofis çalışanlarının birlikte yer alacağı 30 yaş altı Koçlulardan oluşan 12 kişilik bu konseye çevik koç ve mentorlar eşlik edecek. Konseye dahil olacak genç Koçlular, mentorluk ve danışmanlık alma fırsatına ek olarak, dünyanın sayılı kurumlarından, tasarım odaklı düşünme, çevik çalışma modelleri ve 21.yüzyıl yetkinlikleri gibi konulara ilişkin gelişim fırsatı da bulacaklar.

Genç Koçlulardan oluşacak konsey, ofis ve saha çalışanlarının gündemindeki konuları tarafsız bir bakış açısı ve aksiyon önerileri ile üst yönetimin gündemine taşıyacak. Konseye dahil olacak genç Koçlular 1 yıllık süre boyunca her çeyrekte toplanacak.

Bu toplantılar aynı zamanda Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörlüğü ve Koç Topluluğu üst düzey yöneticilerinin katılımıyla da desteklenecek. Yılın son çeyreğinde ise elde edilen sonuçlar Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu’nun da katılımıyla düzenlenecek toplantıda değerlendirilecek.

 

Borsa İstanbul gençlerin öncülüğünde yatırımcı akınına uğradı! için TIKLAYINIZ!

 

Özgür Burak Akkol: “Daha iyi bir gelecek için gençlerin sesini bugünden dinliyoruz”

Tasarım süreci de dahil olmak üzere içeriği uçtan uca genç Koçlular tarafından belirlenecek proje hakkında değerlendirmede bulunan Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol, gençlerin heyecanını, cesaretini ve yaratıcılığını öne çıkaracak bu projenin Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nün “Future of Work” vizyonunu daha da ileri taşıyacağını belirterek “Koç Topluluğu olarak, Forbes tarafından yayınlanan Dünyanın En İyi İşverenleri listesinde Ülkemizi gururla temsil ediyoruz.

Çalışan bağlılığı skorumuzu son 5 yılda toplam 35 puan artışla neredeyse iki katına çıkardık. Üstelik bu ilerleme sayesinde Türkiye, Avrupa ve global normların yanında ‘en iyi işverenler ortalamasının’ da üzerine çıktık. Çalışan bağlılığını daha da yükseltmek, büyük çoğunluğu genç kuşaktan oluşan çalışma arkadaşlarımızın deneyimini iyileştirmek ve geleceğin çalışma modellerini tasarlamak üzere gençlik konseyini hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz.

Bu kapsamda 10 farklı sektörde faaliyet gösteren 40’tan fazla şirketten genç çalışma arkadaşlarımızın iç görülerini ortak bir ses ile duyurarak dünyadaki sayılı uygulamalardan birini gerçekleştireceğiz. Sonuç olarak bu proje ile genç kuşağın ihtiyaçlarını daha net anlamayı ve geleceği onların katılımıyla inşa etmeyi hedefliyoruz. Daha iyi bir gelecek için gençlerin sesini bugünden dinliyoruz” dedi.

Proje hakkında detaylı bilgi ve gelişmeler Koç Topluluğu İnsan Kaynakları resmi Instagram hesabı @icindekocvar üzerinden takip edilebilecek.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.