DOLAR 32,5448
EURO 34,8961
ALTIN 2427,702
BIST 9711,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İş bulamıyorsanız şunlara dikkat edin

01.05.2021
A+
A-

İŞ BULAMIYORSANIZ ŞUNLARA DİKKAT ETMELİSİNİZ…

Uzun süredir iş arıyorsanız, henüz aradığınız işi bulamadıysanız ve başvurularınıza dönüş alamıyorsanız özgeçmişinize dönüp şu önerilerime göz atmanızı öneriyorum…

CV’NİZİ TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMELİSİNİZ

CV’nizi hazırlamayı asla aceleye getirmemelisiniz, iş görüşmesine çağrılmanın ilk adımı olan özgeçmişinize zaman ayırarak kariyer planlarınız doğrultusunda tekrar tekrar gözden geçirmelisiniz.

 CV’NİZİN DOLULUK ORANINI YÜKSEK TUTMALISINIZ

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel istihdam ofisi www.bagevkariyer.com ‘da hazırladığınız CV’nizin doluluk oranı yüksek olmalı.

CV’NİZİ SIK SIK GÜNCELLEMELİSİNİZ

İşverenler çoğunlukla güncel CV’leri görüntülemeyi tercih ediyor. İşverenler, çalışmaya hevesli adayların özgeçmişlerini her gün güncellemeleri gerektiğini düşünüyor.

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ GÜNCEL TUTMALISINIZ

Çok basit ancak sık karşılaşılan bir durumda, eksik ve ya hatalı iletişim bilgisi verilmesi. Eskişehir’de yaşıyorsunuz ancak çalışmak için Antalya’ya gitmeyi planlıyorsanız başvurularınızı Antalya adresinize dayanarak yapmalısınız. Aksi takdirde büyük olasılıkla ilanın özelliklerine sahip olmadığınızdan özgeçmişin kabul görülmeyecektir.

O İŞİ NEDEN İSTEDİĞİNİZİ ANLATAN ÖN YAZI YAZMALISINIZ

Yayınlanan açık pozisyonlu ilanın niteliklerine uygunluk artık yetmiyor, iş ilanı karşısında binlerce aday arasından seçim yapmak zorunda olan işverenler hevesli ve azimli adayları tercih ediyor. Ön yazınızı başvurduğunuz ilanlara her birine ayrı ayrı özel olarak hazırlamlısınız, niçin işe uygun olduğunuzu ikna edici bir şekilde anlatmalısınız.

UZMANLAŞMAK İSTEDİĞİNİZ ALANI SEÇMELİSİNİZ

Okul bitmek üzere ama henüz hangi alanda çalışmak isteyeceğiniz konusunda kararsızsınız. Tecrübe kazanarak hangi alanın ve pozisyonun size daha uygun olduğunu bulmak istiyorsunuz ama işverenler kariyer planı konusunda CV’si tutarlı iş arayanlara öncelik veriyor. Gönüllü staj yaparak kendinize en uygun alanı bulmaya çalışmalısınız.

İŞ HAYATINDA DA YATAY GEÇİŞLER VAR

Görüşmeye çağrıldığınız iş, her zaman hayalinizdeki meslek olmayabilir ama sektörler arası geçiş veya şirket içinde yatay geçişler başarınızla doğru orantılı bir şekilde gerçekleşebilir.

 

Yolunuz açık olsun…

Gülşen ARAS

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı ( BAGEV )

Genel Sekreteri


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.