DOLAR 32,5628
EURO 34,7061
ALTIN 2501,675
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dijital Çağın Sanatı İçerik Uzmanlığı

17.05.2022
A+
A-

İçerik uzmanlığı, dijital çağın gözde iş alanlarından biridir. Özgünlüğümü ortaya koymak istiyorum. Serbest çalışmak istiyorum. Keyif aldığım bir iş istiyorum. Gelişime açık bir alanda uzmanlaşmak istiyorum diyorsanız eğer bu yazı ilginizi çekebilir. Ne dersiniz o zaman dijital çağın sanatı içerik uzmanlığı alanını tanımaya.

İlerleyen teknolojik gelişmelerle birlikte, dijital çağ her geçen gün yeni imkânlarını önümüze sunuyor. Yapay zekâ hayatımızın birçok alanına girmeye devam ediyor. Yeni iş modelleri, her geçen gün fırsat kapılarını aralıyor. Günümüzün yıldızı parlayan iş modellerinden biri olan, içerik uzmanlığı da ilgi uyandırmaya devam ediyor. Son 5 yıl içinde ülkemizde de hızlı yükselişiyle, bilinir olmaya başlamıştır bu alan.

Günümüz çağında eğitim veren akademi/enstitülerin katkısıyla, birçok içerik uzmanı yetişir. Çeşitli alanlarda hizmet pazarlayan firmaların da ilgisini çeker bu işin profesyonelleri. Dijital dünyada firmaların rakipleri karşısında varlığını koruması ve üstünlük elde etmesi için nitelikli içerikler üretme ve içerik uzmanı istihdam etme gereksinimi bulunmaktadır. Doğal olarak gereksinim duyan firmalar sıklıkla içerik uzmanlığı iş ilanlarında bulunur.

İçerik Uzmanlığı Nedir?

Dijital çağın gözde mesleği içerik uzmanlığı alanında bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz. Bu yeni nesil iş modelini, dijital çağın sanatı olarak tanımlamayı seviyorum. Özgünlüğünüzü ve yaratıcılığınızı yansıtabileceğiniz bir alan olmasıyla bu tanımlamayı hak ediyor.

Özgün, nitelikli, kaliteli, SEO uyumlu ve düzenli hiper metin içerikler üreten yazarlara içerik uzmanı denir.

Peki içerik uzmanlığı alanında başarılı olmak için hangi özellikleri taşımak gerekir:

  • Farklı kategorilerde eleştirel okuma alışkanlığı
  • Dilbilgisi, yazım ve imla kurallarına hakimiyet
  • Akıcı, samimi, nitelikli ve özgün bir üslupla yazma alışkanlığı
  • Entelektüel bilgi birikimi
  • Kreatif düşünme alışkanlığı
  • Araştırmaya ilgi ve analitik düşünme yapısı
  • Kendi kendine öğrenme alışkanlığı
  • Sosyal medya okuryazarlığı
  • Kişisel gelişime önem verme
  • Ekip çalışmasına yatkınlık
  • SEO uyumlu hiper metin yazma tekniğiyle ilgili bilgi donanımı
  • İçerik uzmanlığı, içerik editörlüğü, SEO tekniği ve WordPress gibi konularda eğitim altyapısı

4 milyardan fazla internet kullanıcısının olduğu günümüz koşullarında içerik uzmanlığı; evden çalışma (homeworking) imkânı, esnek zaman yönetimi ve ücret getirisiyle tercih edilir yeni nesil iş modelleri arasında yerini alır.

İçerik Uzmanlığı Hangi Alanlarda Tercih Edilir?

Günümüz koşullarında dünya geneli 4,5 trilyon dolara yaklaşması beklenen, e-ticaret hacmi söz konusudur. 3 milyara yakın kişinin e-ticaret sektörü üzerinden alışveriş alışkanlığı söz konusudur. Bu nedenle birçok şirket ve firmanın rekabet edilebilir dijital pazarlama stratejilerinde, online içerikler önemli yer tutar. Dijital pazara özgün ve kaliteli içerikler üreten içerik uzmanlığı alanında profesyoneller bu şirketlerin insan kaynağı gereksinimidir. Alanda açığa çıkan gereksinim nedeniyle şirketler, sıklıkla içerik uzmanlığı iş ilanları vermeye yönelir.

Çevrimiçi dünya kişilerin ve firmaların tanınırlığını, hizmet alanlarını ve marka değerlerini duyurmalarının en etkili yoludur. Özgün, nitelikli ve SEO uyumlu içeriklerle arama motorlarında üst sıralara taşınmak mümkündür. Bu nedenle içerik uzmanlığı hizmetinden yararlanmak, bu amaca ulaşmada tercih edilir en etkili yoldur. Reklam ajansları, dijital ve sosyal medya ajansları da içerik uzmanlarına iş imkânı sağlayan diğer alanlardır.

İçerik uzmanları ürettikleri hiper metin içeriklerle, kişilerin ve firmaların etkileşim almasına katkı sağlayan lokomotif görevi görür. Bu alanda profesyonelleşmeyi düşünenler için, uzmanlık kazandıran online eğitim programları bulunur. Bu programlara katılım sağlayarak yetkinlik kazanmak mümkündür. Alanda bilgi ve deneyim kazanımı elde etmek, dijital dünyada size kaçınılmaz farklı fırsatlar sunar.

İçerik Uzmanları Hangi Kategorilerde İçerik Üretir?

İçerik uzmanları ilgi alanları, bilgi ve deneyimleri, yeteneklerini kullanma becerileri ve kreatif düşünme yapılarıyla nitelikli içerikler üretebilir. İçerik uzmanlığında; eleştirel okuma alışkanlığı ve derinlemesine araştırma yeteneği, üretilecek içeriklere katkı sağlayacak önemli yetkinliklerdir.

İçerik uzmanları hangi kategorilerde içerik üretebilir?

Bu kategorileri siz değerli okuyucularımıza şöyle sıralayabilirim:

  • Çeşitli alanlarda blog yazıları (sağlık, güzellik, moda, yemek, gezi, iş ve işletme konuları, bilişim ve yazılım, hobi alanları vb.)
  • Ürün ya da hizmet açıklamaları
  • Marka açıklamaları
  • Yorum ve forum metinleri
  • Basın bültenleri
  • Kategori açıklamaları
  • Meta Descriptionlar
  • Fotoğraflar, videolar ve ses dosyaları
  • Baclink içerikleri
  • Sosyal medya paylaşımları

Dijital dünyada sıklıkla kullanılan bu içerik türleri akla gelenler arasındadır. İçerik uzmanları için çeşitli kategorilerde ve hatta farklı dillerde yazma becerisi ayrıca önem teşkil eder. Okuma alışkanlığıyla entelektüel bilgi birikimi ve yabancı dil kabiliyeti içerik uzmanlığında önemli kazanımlar arasında yer alır. Elbette farklı alanlarda içerik üretmek için kararlılık, deneyim ve sabır ayrıca önemlidir.

Yazımda belirttiğim üzere; bu denli cazibesi olan, özünde özgünlük ve yaratıcılık olan dijital çağın sanatı içerik uzmanlığı alanını keşfetmeye ne dersiniz.

O zaman bu alanda adım atmak ve deneyim kazanmak arzunuzda saklı seçiminizdir.

Uzm. Hem. Şenay Zuhur
ACC, ICF Bütünsel Gelişim Koçu & Kariyer Koçu

 

Resim StartupStockPhotos tarafından Pixabay‘a yüklendi


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.