DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Haberiniz olmadan eşiniz evinizi satabilir mi?

Haberiniz olmadan eşiniz evinizi satabilir mi?
07.01.2020
A+
A-

Yeni kanun ile birlikte gayrimenkul satışında eşlerin onayı konusunda değişiklikler oldu. Gayrimenkul sektörünün öne çıkan isimlerinden Hakan Erilkun sizler için yazıyor…

Türk Medeni Kanun hükümleri gereğince evli çiftlerin mal sahibi olarak oturduğu gayrimenkullerin eş muvafakati alınmadan satılması yasak. Ancak bunun için gerekli çok küçük bir detay yerine getirilmediğinden ötürü binlerce gayrimenkulün satışının eş muvafakati alınmadan gerçekleşiyor. Sorunun çözümü için ise, eşlerden birinin evin sahibi olmasa bile, tapu dairesine gidip bu konutu aile konutu olarak tescil ettirmesi yeterli.

Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

 Bir konutun aile konutu olması demek ailenin ikametgahının o konutun adresi olması demektir. Medeni Kanunun 194. Maddesi gereğince bir aile konutunun eş muvafakati olmadan satılması mümkün değil. Ancak erkek egemen bir toplumda olduğumuz ve haklarımızı çoğu zaman aramadığımız için Türkiye’de binlerce aile konutu eş rızası olmadan el değiştiriyor. Eşlerden biri konutun resmi sahibi olmasa dahi tapu dairesine gidip bu konutu aile konutu olarak tescil ettirdiğinde kendinden habersiz satış yapılmasına izin vermeyerek hakkını korumuş olacaktır.

Prim yapacak konut seçiminde dikkat edilecek hususlar TIKLAYIN!

Aile Konutu Şerhiyle, Eş Rızası Olmadan Gayrimenkuller Satılamayacak 

emlak 2

Tapuya konulacak aile konutu şerhi birkaç dakikalık basit bir işlemden oluşuyor. Konutunda güvenle oturmak isteyen tüm eşler tapuya şerh için yalnızca kimlik belgesi, ikametgah ve evlilik cüzdanı ile tapuya giderek konutu aile konutu olarak tescil ettirmeleri yeterli. Böylelikle resmiyette tapuda adı görünmese dahi bir şekilde eş durumundan ötürü hakkı olan ve ikametgahının bulunduğu konutta yaşayan kişiler de güveni tesis etmiş olacak, kendilerini yasal olarak koruma altına alacak.


YORUMLAR

Solve : *
42 ⁄ 21 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.