DOLAR 32,5248
EURO 34,7439
ALTIN 2490,974
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

e-Duruşma nedir ve nasıl katılınır?

e-Duruşma nedir ve nasıl katılınır?
20.08.2021
A+
A-

e-Duruşma sistemi avukatların bulundukları yerlerden online olarak taraf oldukları Hukuk Mahkemesi duruşmalarına katılmalarını sağlamak için tasarlanmış olan sistemdir.

e-Duruşma Sistemi Ankara Batı Tüketici, İcra Hukuk ve Kadastro Mahkemeleri ile Ankara, İstanbul, İstanbul Anadolu ve Bakırköy Adliyeleri Tüketici Mahkemeleri’nde kullanıma açılmıştır.

“UYAP Avukat Portalı Duruşma Sorgula” menüsünden sorgulama yapıldıktan sonra duruşmadan 24 saat öncesine kadar gerekçesi de yazılarak belirtilen mahkemelere “e-Duruşma” talebi gönderilebilecektir. Başkan/Hakim tarafından talep değerlendirilerek kabul edilmesi durumunda duruşma saatinde e-Duruşma yapılabilecektir.

Duruşma saati geldiğinde Avukat Portal üzerinde “Duruşmaya Katıl” butonu aktif olacaktır. Bu durumda e-duruşma talebi onaylanmış avukatlar duruşmaya dahil olabilecektir.

Avukat Portal/CELSE üzerindeki Duruşma Takip uygulaması üzerinden avukatlar kendi duruşmalarına kaç duruşma kaldığını takip edebilmektedir.

e-Duruşma sistemine katılabilmek için minimum 8MBit internet bağlantısı, mikrofon, kamera, Windows 10 işletim sistemi ve güncel Google Chrome web tarayıcısı gerekmektedir.

İnternet bağlantısının farklı cihazlar tarafından kullanılmaması, herhangi bir download işleminin yapılmaması duruşma sırasında bağlantı kaynaklı sorunların önüne geçecektir. Ayrıca kablosuz bağlantı kullanımı internet bağlantı hızında düşme veya kopmalara sebebiyet verdiğinden kablolu bağlantı kullanılması kablosuz bağlantıda yaşanan kopma, hız düşme vb. sorunları engelleyecektir.


YORUMLAR