DOLAR 32,3432
EURO 35,0154
ALTIN 2324,649
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Studio Canlı’dan “Temiz Zihin” hareketi

Studio Canlı’dan “Temiz Zihin” hareketi
29.06.2021
A+
A-

Yüzlerce farklı konu başlığında, kullanıcıların diledikleri yerde ve zamanda diledikleri aktiviteye, egzersize ve derse canlı katılma imkanı sunan Studio Canlı, Temiz Zihin Hareketi ile eski bir alışkanlığı yeniden gün yüzüne çıkarıyor.

Mindfulness’tan kişisel gelişime, yogadan nefes egzersizlerine ve hobi kulüplerine kadar birçok farklı alanda uzman eğitmenlerle, canlı dersleri içinde barındıran Studio Canlı, çocukluk anılarımıza ses olan “Günlük Tutma” aktivitesini yepyeni bir format ile hayatımızın içine adapte ediyor.

İyileştirici Bir Güç : “Günlük Tutma Aktivitesi”

Studio Canlı, çoğumuzun eski bir çocukluk alışkanlığı olarak hatırladığı “Günlük Tutma” aktivitesini, son yıllarda psikologların yazmanın iyileştirici gücünü sıkça vurgulamasına dayanarak yepyeni bir formatta hayatımızın içerisine entegre ediyor.

İyi hissetmenin herkesin hakkı olduğu fikrinden yola çıkan Studio Canlı, herkesin bu iyileştirici güçten yararlanabilmesi için uygulamayı indiren tüm kullanıcılara “günlük tutma” seanslarına ücretsiz katılım imkanı sağlıyor.

Günde 10 Dakika İle Yaşamını İyileştir

Türkiye’de ilk kez Studio Canlı aracılığıyla gerçekleştirilen ücretsiz “Temiz Zihin” hareketine öncülük eden Mesra Şendir: “Ücretsiz sunduğumuz ve tüm Türkiye’ye yayılmasını arzu ettiğimiz bu harekette beraber yazmanın iyileştirici gücünü yanımıza alarak 4. ayımıza giriyoruz. Bir kağıt, bir kalemin bize eşlik ettiği bu aktivitede günlüklerimize yazmak için her gün zihin beslenme ve bakım saati 12:00’da buluşuyor ve 10 dakika yazıyoruz.

Kendimiz için oluşturduğumuz mini SPA merkezimizde çaylarımızı, kahvelerimizi ya da sularımızı yanımıza alıyor, 10 dakikalığına rahatsız edilmeyeceğimiz bir ortam oluşturuyoruz. Dijital cihazlarımızı sessiz moda alarak, uygun olan kullanıcılarımızla beraber kameralarımızı açıyor ve birbirimizi yazarken görerek motive oluyoruz.

Her gün farklı bir tema, konu ya da soru üzerinden gerçekleştirdiğimiz zihin hareketimiz ile fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarımızı listeliyor, haftalık hedef ve niyetlerimizi araştırıyoruz. Böylelikle kendimize koyduğumuz hedeflere ulaşmamızı kolaylaştırarak motivasyon, öz disiplin ve öz güvenimizin artmasına olanak sağlıyoruz.

 

Mindfulness kavramı kapsamı için TIKLAYINIZ!

 

Kimi zaman güne bir şükür çalışması ile başlayarak hayatımızda olan ya da olmayan şeylere, geçmişe, gün boyu olan veya olmayan şeylere teşekkür ediyoruz. Kimi zaman, daha önce sesli olarak dile getirmediğimiz bir hayalimizi yazıyoruz. Duygu, düşünce ve deneyimlerimizi özgürce kağıda döküyoruz… Kimi zaman da çizimler yolu ile duygularımızı ifade ediyoruz. Her günün sonunda görüyoruz ki teşekkür edebileceğimiz ne çok şey var… Zamanımızın geri kalanında ise duygularımızı, düşüncelerimizi ve fark ettiklerimizi birbirimizle paylaşıyor ve kuş misali hafifliyoruz.

Hani günde iki dakika diş fırçalamak için motive eden bir reklam vardı çocukluğumuzda “Sadece iki dakika’’ diye. Studio Canlı ailemizde de yeni mottomuz “Günde 10 dakika’’.

Hayatı Farklı Hisset

Pozitif Psikoloji araştırmaları ve uzmanlar tarafından, insanın kendine günde sadece 10 dakika ayırarak duygu ve düşüncelerini bir günlüğe dökmesinin sağlığı, ilişkileri ve morali için sayısız faydası olduğu her gün daha çok vurgulanıyor.

Projeye destek veren Uzm Psk. Gülşah Beştav’a göre, “Yazma, kişinin öz farkındalığı ve iyilik halinin devamlılığı için en önemli pratiklerden biridir. Yazmanın iyileştirici gücü, düşünce, duygu ve davranışları gözlemlemede; başa çıkma mekanizmalarını güncellemede ortaya çıkar. Yazma, kişinin iç sesini duyma halidir, bir nevi aktif bir meditasyondur.”

Psk. Sibel Delikan ise, yazmanın neden ruhumuza iyi geldiği ile ilgili anahtarları bizlerle paylaştı. “Hayatımız boyunca birçok yaşantıyı ve duyguyu deneyimleriz; bazen bu yaşantılar acı verici, zorlayıcı ve travmatik olabilir. Zor duygularla baş edebilmek, psikolojik bütünlüğümüzü ve sağlamlığınızı koruyabilmek için en etkili yol; duygularımızı fark etmek; kabul etmek ve ifade etmektir. Bunun etkili ve sihirli yöntemlerinden biri de duyguları yazıya dökmektir. Kalemin kağıtla buluştuğu sihirli anların bizim için terapi etkisi paha biçilemezdir.”  https://egirisim.com/2020/04/03/studio-canli-iyi-yasam-uzmanlarindan-canli-dersler-alabilecegin-platform-mobil-uygulamasi/

5 yıl sonraki halimize kendimizden mektup gönderip, en cesurca hareketlerimizi, en iyi yaptığımız şeyleri ve daha nicesini paylaşacağımız kısa gibi görünen fakat etkisinin tüm güne yayıldığı Zihin Hareketi’ne siz de Studio Canlı ile katılın.

 

Studio Canlı Hakkında

Kendine iyi bakmak, iyi yaşam bilincine sahip olmak ve kendini geliştirmek için insanın ihtiyacı olan tüm başlıkları tek bir platformda birleştiren; bu başlıkları canlı dersler ve egzersizler ile, herkesin erişebileceği şekilde, en iyi uzmanlar aracılığıyla sunan tek mobil uygulamadır.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.