DOLAR 32,3275
EURO 35,0302
ALTIN 2282,628
BIST 8974,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

SİNDEF, Sinop’un sosyal sorumluluk öncüsü

SİNDEF, Sinop’un sosyal sorumluluk öncüsü
08.07.2020
A+
A-

Merkezi İstanbul’da bulunan SİNDEF, ( Sinop Dernekler Federasyonu ) kurulduğu 2005 yılından bu yana, sosyal sorumluluk projelerinde, Sinop’un diğer STK’larının birkaç adım önünde gitmektedir. Bünyesinde barındırdığı 96 dernek ile, İstanbul’da yaşayan 380.000 Sinoplu’ya hizmet vermektedir.

COVID-19 pandemisinin başgöstermeye başlaması ile birlikte, sosyal sorumluluklarına yoğunlaşan SİNDEF, salgınına karşı, halkın sağlığının korunmasına katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu bağlamda, öncelikle federasyona bağlı dernek üyelerini çeşitli iletişim kanallarını kullanarak bilgilendiren SİNDEF Genel Başkanı Hasan DALKIRAN, aynı bilgilendirme hizmetini her platformda halka anlatmayı kesintisiz sürdürmektedir.

SİNDEF yönetim aldığı karar doğrultusunda, İstanbul’daki Sinop derneklerine ve Sinop’un bütün köy muhtarlarına ücretsiz maske ve temassız el dezenfektanı dağıtmaya başladı. Temassız el dezenfektan makinelerini özel olarak ürettiren SİNDEF, bu amaçla 100.000 adet civarı maskeyi 1.000 adet civarın ayaklı dezenfektan makinesini halkın ağlığı için ücretsiz dağıtmaya başlamışlardır.
Kızılay’a kan bağışını artık geleneksel hale getiren SİNDEF, bu amaçla daha önceden belirlenen programlara bağlı kalarak, binlerce ünite kan bağışı yapılmasını sağlamaktadır.

COVID 19 döneminde, işini kaybeden ve zor duruma düşen ailelere 150.000 TL’nin üzerinde gıda yardımı da yapan SİNDEF Genel Başkanı Hasan DALKIRAN, “ yöre derneği olarak önceliğimiz ve tabi kuruluş amacımız Sinop halkı ama, söz konusu insan hayatı ve insan sağlığı olunca, kim olduğuna, nereli olduğuna bakmadan, o insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve huzura kavuşturmak her zaman önceliğimiz olmaktadır” dedi.

Ülkemizin geleceğinin çocuklara emanet olduğunun bilincinde olan SİNDEF Genel Başkanı Hasan DALKIRAN, her gittiği yerde, çocukları da unutmayarak, onlara çeşitli oyuncak dağıtmayı gelenek haline getirdi ve bu kapsamda dağıttığı oyuncaklarla yüzbinlerce çocuğu sevindirmeye devam ediyor.


YORUMLAR

Solve : *
18 × 23 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.