DOLAR 32,3857
EURO 35,0471
ALTIN 2325,466
BIST 9115,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

‘Sermaye ihtiyacı yok, en son çare Merkez’

‘Sermaye ihtiyacı yok, en son çare Merkez’
05.06.2017
A+
A-

Başbakan Binali Yıldırım, ekonominin kaynak sıkıntısı olmadığını belirterek “Merkez Bankası en son çare” dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) özel sektör borçlarının ve bazı kredi yüklerinin hafifletilmesi konusunda devrede olabileceği yönündeki tartışmaları yanıtladı. Yıldırım, ekonominin kaynak sıkıntısı olmadığını belirterek “Merkez Bankası en son çare” dedi.

Döviz, borsa, üretim ve tüketim cephesinden olumlu sinyallerin geldiğine dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, Dünya’ya yaptığı açıklamalarda “Ekonomide her şey yolunda” mesajı verdi.

Türkiye Varlık Fonu’na 4 alt fon geliyor TIKLAYIN!

Yıldırım, Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) bankacılık sektörüne etkileri noktasında ise “Bankaların sermaye yeterlilik oranları rekor seviyede. Asıl Kredi Garanti Fonu teminatlı kredi kullanımı olmasaydı o zaman büyük sıkıntı yaşayacaklardı. Takibe düşen kredilerin miktarı artacaktı. Firmalar nakit sıkıntısından batmayla karşı karşıya kalacaklardı. Bütün bu tedbirler alındı ve işler yoluna girdi. Artık önümüzde seçim de yok. Öngörülemeyen bir süreç de olmadığı için rahat rahat uzun vadeli planlarını, yatırımlarını yapabilirler.” dedi.

‘BAŞKA ARAÇLARIMIZ DA VAR’

Nakit, sermaye ihtiyacı doğarsa bunun da çözümünün olduğunu belirten Yıldırım, şu değerlendirmelerini paylaştı:

Himmet Karadağ’dan piyasa aktörlerine önemli mesajlar TIKLAYIN!

“Merkez Bankası şartlar icap ettirdiği zaman gereken adımları atar. Orada bir tereddüt yok. Ama başka tedbirlerimiz de var. Yani gerek özel sektörün gerek kamunun borç yükümlülüğünün yerine getirilmesi adına elimizde başka araçlarımız da var. İhtiyaç olduğunda hepsi adım adım devreye girer. Merkez Bankası en son çare… Kaldı ki, ekonominin bir kaynak sorunu yok. Her şey yolunda…”


YORUMLAR

Solve : *
26 + 28 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.