DOLAR 32,5213
EURO 34,7557
ALTIN 2494,478
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İngiltere BREXIT konusunda hızlanıyor

İngiltere BREXIT konusunda hızlanıyor
01.11.2017
A+
A-

İngiltere, Avrupa Birliği’nden ayrılması halinde tüm olabileceklere yönelik hazırlıklarına hız verirken, her iki taraf da 40 yıllık ortaklığı sona erdirmeye yönelik görüşmelerde anlaşma sağlanabileceğine inanıyor.

İngiltere’nin beklenmekte olan ayrılışına 17 ay kalmışken görüşmelerin yavaş ilerleyişi nedeniyle bir anlaşmaya varılmaksızın ayrılma olayının gerçekleşeceği yönündeki endişeler artmış ve iş dünyası liderlerini alarma geçirerek yatırım kararlarını ertelemelerine neden olmuştu.

İngiltere ve AB görüşmecileri bugün Brüksel’de bir araya geldi ve geldi boşanma görüşmelerine yönelik bir takvim üzerinde anlşama sağlamaya çalıştı. Bu görüşmelerde yıl sonundan önce üç ayrı görüşme yapılmasına yönelik bir ön teklif hazırlandı. Bu tasarı henüz Londra’dan onay almadı.

Brexit nedir? Brexit ne götürür ne getirir?

Brexit planınıa hız vermesi gerektiği yönündeki baskılar İngiliz hükümetini etkilemiş görünüyor.

Salı günü bakanları ile bir araya gelen Başbakan Theresa May, vergi ve gümrük yetkililerini önümüzdeki yıl AB’den ayrılmaya bağlı olarak 3 bin ila 5 bin kişiyi daha işe alma yönündeki planlarını güncelledi. Bu işe alımlar için 500 milyon sterlin harcama gerektiriyor.

Brexit, Türkiye için fırsat olabilir mi? TIKLAYIN!

Başbakan May’in sözcüsü bir açıklama yaparak “Brüksel’de yürütülen görüşmelerle birlikte bizim de kendi iç hazırlıklarımızı yapmamız ve AB’den ayrılmaya hazır olmamız kritik önemde. Hazırlık çalışmaları son aylarda önemli ölçüde hız kazandı. Bakanlıklar, yaklaşık 300 programa yönelik detaylı planlarını hükümete teslim etmeye hazırlanıyor.” dedi.

Brexit yanlıları İngiltere’!nin bir anlaşma sağlanmaması halinde görüşmelerden ayrılmasını ve bir görüşme olmaksızın ayrılma işleminin gerçekleştirilmesini istiyor.
Ancak bu ayın başlarında yapılan zirvede her iki tarafın da tonlarında bir yumuşama görüldü. AB’nin bu konudaki baş görüşmecisi Michel Barnier görüşmelere hız kazandırmaya hazır olduğu yönündeki görüşlerini bir kez daha yineledi.
Barnier, “Açık bir şekilde yeni görüşmeler için üç farklı tarih belirledik. Önümüzdeki bir kaç saatin ya da bir kaç günün ardından İngiliz delegeleri ile birlikte doğru tarihi bulmak üzere görüşmelere başlayacağız. Zira Aralık ayından önce bu konuda bir çözüm bulmak için hassas bir şekilde çalışmak zorundayız. Görüşmelerin yeni turu için ajanda bir kaç saat ya da bir kaç gün sonra belirlenmiş olacak. ” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Solve : *
32 ⁄ 16 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.