DOLAR 32,3664
EURO 34,952
ALTIN 2325,405
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Ceza gelirse Halkbank öder, Hazine borçlanmaz”

“Ceza gelirse Halkbank öder, Hazine borçlanmaz”
12.01.2018
A+
A-

Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Halkbank’a bir ceza gelirse bunu Halkbank öder. Halkbank için borçlanmayız” dedi.


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine’nin borçlanmasının Halkbank’a gelebilecek olası bir ceza ile ilgili olmadığını söyledi.

Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in haberine göre, borçlanmanın Halkbank’a gelebilecek bir ceza için hazırlık olduğu iddialarını yalanlayan Şimşek, yılın ilk çeyreğinde Hazine’nin her zamankinden daha fazla iç borç geri ödemesi olduğunu kaydetti.

Şimşek, “Enflasyonda gelinen nokta, küresel belirsizlikler tüm bunların Hazine’nin borçlanma maliyetlerine orantısız şekilde yansımasını engellemek amacıyla önden biraz yüklemeli bir borçlanma politikası yürüttük. Halkbank’a bir ceza gelirse bunu Halkbank öder. Halkbank için borçlanmayız” dedi.

Şimşek, “Halkbank veya finans sisteminin başka bir bileşeni kararlardan dolayı sıkıntıya düşerse gereken desteği veririz dedim ama maksadım likidite desteği manasındaydı. Dolayısıyla çok yüklü bir ceza gelecek de buna önceden hazırlık, gibi bir düşünce yok. Hazine’nin güçlü nakit tutmasının ne Halkbank ile ne de geçmişte iddia edildiği gibi erken seçimle ilgisi var” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Solve : *
29 × 1 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.