DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Akmerkez’deki restoran ve kafelere yıkım kararı

Akmerkez’deki restoran ve kafelere yıkım kararı
09.01.2018
A+
A-

Türkiye’nin en lüks alışveriş merkezlerinden İstanbul Etiler’deki Akmerkez AVM’de yıkım kararı alındı. Beşiktaş Belediyesi’nin kararına göre 4 yıl önce yapılan plan değişikliğinde inşa edilen alanlar projeye aykırı bulundu.

Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Etiler’deki Akmerkez AVM’de bulunan 6 lüks restoran ve kafenin bazı bölümleri için yıkım kararı aldı.

Akmerkez’deki 6 lüks restoran ve kafenin bazı bölümleri için yıkım kararı 1993 yılında yapılan Akmerkez AVM’nin 4 yıl önceki plan değişikliğiyle inşa edilen bölgelerden oluşuyor. AVM’nin bağlı olduğu Akmerkez GYO AŞ’ye yıkımın 17 Ocak sabahı saat 06:00’da yapılacağı bildirildi.

İmar Kanunu’na aykırı yapıldıkları gerekçesi ile yıkımın yapılacağı yerler arasında Papermoon Restoran ve Vakko Patisserie de bulunuyor. Konu ile ilgili Akmerkez GYO’dan yapılan açıklamada ise, yapılan işlemlerin mevzuat çerçevesinde olduğu belirtilerek “Hukuka aykırılık söz konusu değildir” denildi. hürriyet.com.tr’de yayınlanan habere göre, Akmerkez AVM’deki bazı işyerlerinde tasdikli mimari projenin dışına çıkıldığı iddiası İçişleri Bakanlığı’na ulaştı. Bakanlığın girişimi ile İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü müfettişleri ve Beşiktaş Belediyesi görevlileri 5 Temmuz 2017 günü Akmerkez AVM’ye giderek yerinde inceleme yaptı.

419 M2 FAZLA


Yapılan tespit sonrası Belediye Encümeni 10 Ağustos 2017 günü iki ayrı karar aldı. Anılan kararlardan biri para cezası kesilmesi, ikincisi ise yıkım kararına yönelik oldu. Oybirliği ile alınan kararlara göre, tasdikli mimari proje dışında kullanılan alanın toplam büyüklüğü 419.2 metrekare olarak belirlendi. Encümen kararında, ortak alan olan zemin terasında yan bölümler yapıldı. Karara göre, koridor geçişleri de kapatılarak özel kullanım alanı haline getirildi.

 Beşiktaş Belediyesi aldığı yıkım kararını 17 Ocak’ta uygulayacağını şirkete tebliğ etti.Yıkım kararı, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek’in imzası ile şirkete bildirildi. Bildirim yazısında yıkım işleminin 17 Ocak sabah 06.00’da yapılacağı kaydedilerek “Mağdur olmamanız için projeye aykırı kısımların nüfus ve eşyadan tahliye edilerek gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgi edinilmesi ve gereğini önemle rica ederim” denildi.

 Akmerkez: Mevzuat çerçevesinde yaptık

Karara ilişkin ünlü AVM’nin bağlı olduğu Akmerkez GYO AŞ’den Hürriyet’e yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Beşiktaş Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 10.08.2017 tarih ve 2017/232 sayılı Belediye Encümen Kararı tarafımıza ulaşmıştır. Konuyla ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. İlgili encümen kararında belirtilen hususlar Akmerkez GYO tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde yerine getirilmiş olup herhangi bir hukuka aykırılık söz konusu değildir. Kurumumuz sürecin tüm aşamasında gerek Beşiktaş Belediyesi gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile temas halinde olarak gerekli tüm hukuki düzenlemelere uygun hareket etmiştir. 25 Aralık 2017 tarihinde tarafımıza tebliğ edilen encümen kararına ilişkin tüm hukuki haklarımızın saklı olduğunu ve yasal süreci başlattığımızı belirtmek isteriz.”


YORUMLAR

Solve : *
7 + 30 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.