DOLAR 32,5717
EURO 34,8027
ALTIN 2501,578
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!

Yetki belgesi olmayan emlakçılara dikkat!
09.01.2021
A+
A-

Emlak aracılık faaliyetleri sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabiliyor. Bu nedenle emlakçıların Yetki Belgesi’ne dikkat edilmeli.

Bir emlakçının yetki belgesinin olup olmadığını öğrenmek isteyenler ise Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden sorgulama yapabilirken belgesi olmadan faaliyet gösteren işletmeleri ihbar da edebiliyor.

Yetki belgesi olmayan emlakçıları ihbar edebilirsiniz

2021’de uygulanacak tüm vergi cezaları, trafik cezaları, emlak, telefon vergileri, harçlar. TIKLAYINIZ!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi’ndeki geliştirmelerin devam ettiğini belirten Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan “Ttbs.gtb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek bilgi sistemi üzerinden emlak işletmelerinin yetki belgeleri sorgulanabiliyor. Bunun yanı sıra yetki belgesi olmadan emlakçılık faaliyetinde bulunan gerçek veya tüzel kişilerin ihbar edilmesi amacı ile ihbar hattı sistemi devreye alındı. Tüketiciler ve yetki belgeli emlak işletmeleri bu sistemi kullanarak ihbar bildiriminde bulunabilirler” dedi.
İncelemeye alınacaklar

Emlakçı belgesi nasıl alınır, gerekli evraklar neler? TIKLAYINIZ!

Şikâyetlerin Ticaret İl Müdürlükleri tarafından incelemeye alınacağını aktaran Akdoğan “Tüketicilere tavsiyemiz yetki belgesi olmayan emlak işletmeleri ile çalışmamaları. Çünkü yetki belgesi sahibi olan işletmelerin tüketicilere ve Bakanlığa karşı yükümlülükleri var” diye konuştu.

Yetki belgesi olmayan emlakçılar için portalları uyarıyoruz

Yetki belgesi olmaması rağmen üye yapmaya ve ilan girişine izin veren portallarına yönelik olarak yaptırımlar isteyeceklerini belirten Akdoğan, “Bizler Bakanımızın ifade ettiği ve yönetmelikte geçen yetki belgesi olmayan işletmelerinin ilan verememesini istiyoruz. Lakin bu konuda ayak sürten, ilan girişlerine hatta üyeliklere farklı şekilde izin veren portallara yaptırımlar getirilmesi için tüm gücümüzle mücadeleye edeceğiz” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

Solve : *
11 − 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.