DOLAR 32,5026
EURO 34,5766
ALTIN 2492,848
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Küçük banyoları büyük gösterecek beş öneri

Küçük banyoları büyük gösterecek beş öneri
02.02.2021
A+
A-

Şehirleşmenin artmasıyla birlikte yaşam alanlarının metrekareleri her geçen gün küçülüyor. Küçülen metrekarelerden en büyük payı da banyolar alıyor. Temizlenmenin ve arınmanın sembolü banyoları, birkaç uygulama ile olduğundan daha büyük göstermek mümkün.

Şehirlerde değerlenen metrekarelere bağlı olarak banyolar da gün geçtikçe küçülüyor. Cosentino, küçük banyoları büyük göstermek için yapmanız gerekenleri beş adımla anlatıyor.

Açık renkli yüzeyleri seçin

Banyonun ıslak ya da kuru alanlarında kullanılacak yüzeylerin renklerini seçerken açık renklere odaklanmak daha doğru olacaktır. Açık renkler ışık için iyi bir yansıtıcı görevi görerek yüzeylerin olduğundan büyük görünmesini sağlayacaktır.

Aydınlatmada sarı ışıktan kaçının

Bir alan ne kadar iyi aydınlatılırsa ferahlığı da bir o kadar artıyor. Aydınlatma seçiminde de gözü yoran ve kasvet duygusu yaratan sarı ışıktan kaçınmak gerekiyor. Gün ışığı etkisi veren ışıklar, girdiği alanın daha geniş görünmesinde büyük rol oynuyor. Ayrıca bu ışık kullanım sırasında gözleri de yormuyor.

2021 yılının öne çıkan dekorasyon ipuçları

Ne kadar büyük ayna o kadar geniş alan

Alan illüzyonunda, banyoların olmazsa olmazı aynalara sanıldığından da fazla iş düşüyor. Ayna ne kadar büyükse banyo da bir o kadar büyük görünüyor. Doğru yere konumlandırılmış aynalarla banyonuzun metrekaresini istediğiniz kadar büyük gösterebileceğinizi asla unutmayın ve aynanızı doğru yere doğru açı ile konumlandırın. Aynaların aydınlatılması da elinizi güçlendirecek bir başka püf noktası.

Yüzey kaplamalarını da büyütün

Banyolarda kullanılacak yüzey kapmalarının da büyük ebatlı olması, gözde bir illüzyon yaratarak alanların olduğundan büyük görünmesine yardımcı oluyor. Renk seçimleriyle de desteklenecek bu etki, ferah ve olduğundan geniş duran bir banyoya sahip olmanıza yardımcı oluyor. Küçük banyolarda yüzey seçimlerinde abartılı renk ve desen tercihlerinden de uzak durmalısınız.

Dekorasyonun yeni trendi: ev doktorluğu!

Mat tasarımlar yerine parlak yüzeyler

Parlak yüzeyler de ayna efekti yaratarak ışığın her alana daha fazla yansımasına ve alanların daha geniş görünmesine katkı sağlayacaktır. Parlak yüzeylerle banyonuzu büyük gösterirken aynı anda estetik hissini de yukarılara taşıyabilirsiniz. Ayrıca tüm yüzey seçimlerinde ince zemin ve duvar kaplamalarının kullanılması kritik bir detay oluyor. Dar alanlarda santimetrenin bile değerli olduğunu unutmayın ve ince yüzey kaplamalarını tercih ederek daha fazla hacim kazanın.

Cosentino Group Hakkında

Merkezi İspanya’da bulunan Cosentino Group, mimari ve tasarım amaçlı yenilikçi yüzeylerin üretim ve dağıtımını yapan global bir aile şirketidir. Sektöründe dünya çapında lider olan Cosentino Group, yenilikçi yaklaşımlar ile trendleri belirleyen ve insan hayatına değer katan çözümler tasarlamaktadır.

Bu vizyon dahilinde, sıra dışı ve öncü ürünler olan Silestone, Dekton ve Sensa gibi ileri teknolojiye sahip ürünleri geliştirmiş ve mimari alanlarda eşsiz tasarımların yaratılmasını sağlamıştır. Grup, kalkınmasını uluslararası genişlemeye, yenilikçi bir araştırma ve geliştirme programına, çevreye ve sürdürülebilirliğe saygıya, topluma, faaliyet gösterdiği yerel toplulukların eğitim, eşitlik, sağlık ve güvenliğine yönelik devam eden kurumsal yükümlülüğe dayandırmaktadır.

İspanya Almeria merkezli Cosentino Group, ürün ve markalarının dağıtımını 80’den fazla ülkede yapmaktadır. 29’u kendine ait tesislerde olmak üzere, 32 ülkede faaliyet yürütmektedir. Grubun Almeria’da altı, İspanya’da bir akıllı lojistik platformu olmak üzere yedi fabrikası ve dünya genelinde 140’tan fazla ticaret ve iş birimi mevcuttur. Cosentino Group finansal cirosunun yüzde 90’ını uluslararası pazarlardan elde etmektedir.


YORUMLAR

Solve : *
12 − 5 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.