DOLAR 32,6004
EURO 34,8303
ALTIN 2503,616
BIST 9461,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Konutta taksit sınırı kaldırıldı

Konutta taksit sınırı kaldırıldı
18.03.2021
A+
A-

Ticaret Bakanlığı, konut satışlarındaki taksit sınırlaması ile ilgili yeni bir düzenlemeye giderek sınırlamaya kaldırdı.
Resmi Gazete’de yayınlanan “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” göre konut satışları, taksitlendirme sınırlaması kapsamı dışına çıkarıldı.https://emlaksitem.com/

 

Emlak satışlarında düşüş sürüyor için TIKLAYINIZ!

 

Ev hayali kuranlara müjde

Yapılan değişikliğin ev sahibi olmak isteyenler için müjde olduğunu belirten Besa Holding Pazarlama Koordinatörü Şule Alp “Halihazırda, söz konusu hükümde konut satışları için ayrı bir taksitlendirme süresi belirlenmediğinden, bu satışlar genel taksitlendirme süresine tabi oluyordu. Taksit sayısı ise 120 aya kadar çıkabiliyordu. Ancak şu anda bu sınırlama kaldırılmış oldu” dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından kredili konut satışlarında herhangi bir vade sınırı uygulanmadığını aktaran Alp, “Böylelikle Bakanlığın söz konusu düzenlemesi,  BDDK uygulamalarına da paralel hale getirildi” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.