DOLAR 32,3781
EURO 35,0287
ALTIN 2326,055
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kiracıların yüzde 61’i umutsuz 

Kiracıların yüzde 61’i umutsuz 
12.03.2021
A+
A-

Ipsos’un ev sahibi olma konusunda global kamuoyunun nabzını tuttuğu araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 58’i yaşadıkları muhitte ev alma imkanlarının olmadığını düşünüyor. 29 ülkeyi kapsayan araştırmaya Türkiye’den katılanların yüzde 61’i kiracı olarak yaşadıkları bölgeden ev alamayacakları düşüncesine sahip.

 

Kiracılar peşinattan korkmayacak

 

Ipsos’un 29 ülkede gerçekleştirdiği araştırmaya göre, her beş kişiden neredeyse üçü yaşadıkları lokasyondan ev almaya maddi imkanlarının yeterli olmayacağını düşünüyor. Ev sahibi olma konusunda en ümitsiz ülkeler; yüzde 84’le Macaristan, yüzde 83’le Japonya yüzde 75’le Polonya, yüzde 68’le Arjantin ve yüzde 67 ile Rusya. Araştırmaya Türkiye’den katılanların yüzde 61’i yaşadıkları lokasyonda ev sahibi olmak konusunda karamsar.

 

Faiz yükü yok, peşinat yok

 

Yeni bir ev almak için yeterli maddi güce sahip olamamak ev sahibi olmanın önündeki en büyük engellerden biri. Ev sahibi olmak isteyen ama yeterli birikimi olmayan vatandaş peşinatsız, kredisiz, faizsiz ev alma yollarını tercih ediyor. YENİEVİM, ev sahibi olmak isteyenleri ağır faiz oranlarından ve peşinattan kurtarıyor. Vatandaş, bu modelde gelir seviyesine göre taksit seçeneklerini kendi belirliyor. Türkiye’nin 7 bölgesinde hizmet veren ve 2020’de İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Mersin, Kocaeli ve Adana’da yeni şubelerini açan şirket, özellikle dar gelirli vatandaşların ev almalarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

 

Ödeme planını vatandaş belirliyor

 

Yıllarca kira ödeyen ve yeteri kadar birikim yapamayan vatandaşların derdine derman olacaklarını söyleyen YENİEVİM Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çalış, “Ev almak isteyenler faizsiz finansman yöntemlerimizle Türkiye’de istedikleri bölgeden ev alabiliyorlar. Üstelik kendi bütçelerine ve ödeme güçlerine göre planlama yapabiliyorlar. 1985’ten bu yana konut piyasasında edindiğimiz tecrübeyle ev sahibi olmak isteyen herkese yeni seçenekler sunuyoruz. Şu anda 7 bölgede hizmet veriyoruz. Yıl sonunda 50 ildeki şubelerimizle hizmet vereceğiz.” dedi.

 

YENİEVİM hakkında:

 

Kurulduğu günden bugüne, yaşam fırsatları sunan deneyimlerle, hayalleri değerli yatırım araçlarına dönüştüren tasarruf modelleri sağlayan YENİEVİM, merkezinde insan olan, üretmeyi ve büyütmeyi hedef edinen bir kuruluştur. Kazandıran, gelişen ve geliştiren yeni nesil bir anlayışla tüketicinin hem aklında hem de kalbinde yer eden bir marka olmak için çalışan YENİEVİM, yeni bir yaşam seçeneği sunan, tasarruf modellerinde aktif olarak gayrimenkul, araç, iş makinaları gibi alanlarda faizsiz hizmet veren bir firmadır.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.