DOLAR 32,3112
EURO 35,0597
ALTIN 2279,311
BIST 8968,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Goldman: ABD ekonomisi Trump’la kısa dönemde canlanır ama…

Goldman: ABD ekonomisi Trump’la kısa dönemde canlanır ama…
15.11.2016
A+
A-

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, ABD’nin 45’inci başkanı olarak seçilen Trump’ın politikalarının ülke ekonomisine kısa vadede katkıda bulunacağını bildirdi


ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, ABD’nin 45’inci başkanı olarak seçilen Donald Trump’ın politikalarının ülke ekonomisine kısa vadede katkıda bulunacağını, uzun vadede ise ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Goldman Sachs raporunda, Trump’ın vergi alanındaki reformlarının ve altyapı yatırımlarının gerçekleşmesi durumunda ABD ekonomisini kısa dönemde canlandıracağı belirtildi.

Raporda, söz konusu reform ve yatırımların 2017’nin ikinci yarısında ekonomik büyümenin yüzde 0,2 baz puan artmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Ancak, Trump’ın dış ticaret ve göçmenlik alanlarında yapmayı planladığı kısıtlamaların ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceğinin vurgulandığı raporda, söz konusu icraatların ekonomiye etkisinin uzun dönemde de sürebileceğinin altı çizildi.

Raporda, Trump’ın Meksika ve Çin’den ithal eden mallara sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 45 gümrük vergisi uygulaması durumunda, ABD’nin ortalama gümrük vergisi oranının yüzde 1,5’den yüzde 13’e çıkarak İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en yüksek seviyeye ulaşacağına dikkat çekildi.

“FED’İN PARA POLİTİKASINDA SIKILAŞMA GÖRÜLEBİLİR”

Söz konusu vergi uygulamalarının ve göçmenlik alanındaki kısıtlamaların gerçekleşmesi halinde 2018 ve 2019 yıllarında ekonomik büyümenin yüzde 0,8 baz puan azalmasının ve işsizlik oranının yüzde 5,3’e yükselmesinin tahmin edildiği raporda, enflasyonun 2019 başında yüzde 2,3 seviyesine çıkabileceğine işaret edildi.
Raporda, Trump’ın para politikası üzerine düşüncelerinin hala belirsiz olduğu vurgulanırken, gelecek yıl ABD Merkez Bankasında (Fed) çeşitli görevlere atama yapması gerekeceği ve Fed’in para politikasında gelecek senelerde sıkılaşma görülebileceği kaydedildi.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
18 ⁄ 9 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.