DOLAR 32,3658
EURO 34,7878
ALTIN 2395,549
BIST 10255,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Enflasyon Ağustosta rekorunu yeniledi!

03.09.2018
A+
A-

Ağustos ayında enflasyon 2003 bazlı tüketici fiyatları endeksinin en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise önceki aya göre 212 baz puan artışla yüzde 17,22’ye yükseldi.

Tüketici enflasyonu Ağustos’ta bir kez daha rekor yeniledi

Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 17,90 artış gösterdi. Aylık artış ise yüzde 2,30 oldu.

Çekirdek enflasyon ise önceki aya göre 212 baz puan artışla yüzde 17,22’ye yükseldi. Çekirdek TÜFE hesaplanmaya başladığı 2004’ten bu yana en yüksek seviyede.

Bloomberg HT Araştırma’nın anket sonuçlarına göre Ağustos ayı enflasyonunun yıllık yüzde 18,19 olması bekleniyordu. Aylık artış beklentisi ise yüzde 2,5’ti. En düşük beklentiyi paylaşan kurum, aylıkta yüzde 1,4 ve yıllıkta yüzde 16,9 tahmin vermişti, en yüksek beklentiyi paylaşan kurumun tahminleri ise aylıkta yüzde 3 ve yıllıkta yüzde 18,71’di.

Yıllık tüketici enflasyonu Haziran’da yıllık yüzde 15,39 artışla 2003 bazlı TÜFE tarihinin rekoruna ulaşmıştı, daha sonra bu rekoru Temmuz’da yüzde 15,85 ile yeni rekor izledi.

Öte yandan üretici enflasyonunda yıllık artış yüzde 32,13’e yükseldi. Aylık artış ise yüzde 6,60 oldu. Önceki ay Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) aylık yüzde 1,77 ve yıllık yüzde 25 yükselmişti.

Merkez Bankası son enflasyon raporunda yılsonu enflasyon tahminini yüzde 8,4’ten 13,4’e çıkarmıştı.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: , ,

YORUMLAR

Solve : *
16 + 12 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.