DOLAR 32,3694
EURO 35,0149
ALTIN 2326,041
BIST 9094,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

En düşük memur maaşı 3 bin lirayı geçecek

En düşük memur maaşı 3 bin lirayı geçecek
07.06.2018
A+
A-

Memur ve emeklilere normal yüzde 3.5’lik zammın yanı sıra enflasyon farkı da yansıtılacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu vesile ile en düşük memur maaşının 3 bin lirayı aşacağını söyledi.

Naci Ağbal, haziran enflasyonunun sıfır çıkması durumunda dahi ek yüzde 2.39’luk zam yapılacağını ve bu durumda en düşük memur maaşının 2 bin 839 liradan 3 bin 50 liraya çıkacağını anlattı. Ağbal, en düşük memur emeklisi maaşının da bin 977 liradan iki bin 94 liraya yükseleceğini belirtti. Ağbal en düşük SSK emekli aylığının bin 670, en düşük Bağ-Kur emekli aylığının ise bin 495 liraya çıkacağını vurguladı.

% 1 ARTIŞ 2.3 MİLYAR

Bakan Ağbal, memur maaşlarında yapılan her yüzde 1 artışın bütçeye 2.3 milyar lira ek maliyet getirdiğini dile getirerek, “Haziran ayında ilave olarak enflasyonda yukarı yönlü bir gelişme olursa 1 Temmuz itibarıyla 1 kuruş eksik olmaksızın maaşlara yansıyacak” dedi. Ek gösterge düzenlemesinin maliyetinin de 3.4 milyar lira olacağını belirtti. Ağbal, akaryakıtta 18 Mayıs’ta başlayan sabit pompa fiyatı uygulamasının bütçeye maliyetinin 300 milyon lira civarında olduğunu kaydetti. Borç yapılandırmasında bugün itibarıyla 530 bin 86 başvuru aldıklarını ifade eden Ağbal, “Bu yıl 15-16 milyar liralık bir gelir bekliyoruz. Peşin ödeme halinde hesaplanan faizin yüzde 90’ını terkin ediyoruz. Vatandaşlarımızın yararlanmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Maliye politikasının para politikasına ciddi destek vereceğini belirten Ağbal, döviz kuru gelişmelerinin enflasyon dinamiklerini olumsuz etkilediğini kaydetti. Ağbal, “Enflasyon, yıl sonuna doğru azalış trendine girecek, baz etkilerini de dikkate aldığımızda 2017 seviyelerinde kalmasını bekliyoruz” dedi. (Sabah)

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
21 ⁄ 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.