DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dövizde bu hafta beklentiler

Dövizde bu hafta beklentiler
01.11.2021
A+
A-

İstanbul serbest piyasada dolar 9,5870 liradan, euro 11,0940 liradan haftaya başladı. Yurt içinde İTO perakende fiyatları, dış ticaret, BDDK Raporu, yurt dışında PMI izlenecek
Serbest piyasada 9,5850 liradan alınan dolar, 9,5870 liradan satılıyor. 11,0920 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 11,0940 lira olarak belirlendi.
Perşembe günkü kapanışta doların satış fiyatı 9,6080 lira, euronun satış fiyatı ise 11,1360 lira olmuştu.

Ayın ve haftanın ilk günü yurt içinde İstanbul Ticaret Odası(İTO) perakende fiyatları ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) raporu izlenecek.

Ayrıca Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından açıklanacak dış ticaret rakamları izlenecek.

Yurt dışında ise gündem her ayın başında olduğu gibi İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi(PMI) verileri olacak.

 

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı ile yaptığı görüşmede “ABD’nin Suriye’deki terör örgütlerine yönelik desteğine yönelik üzüntümüzü dile getirdik” dedi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kasım ayında elektrik üretimi amaçlı kullanım toptan satış fiyat tarifesi önceki aya göre %46,82 zam yapıldı.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’ın gerçekleştirdikleri görüşmede Suriye, Afganistan, Libya, Doğu Akdeniz ve Güney Kafkasya konularını ele aldığı belirtildi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, iki gün süren G20 Liderler Zirvesi’nde liderlerin iklim değişikliği ile mücadelede anlaşmaya vardığını duyurarak, “G20 liderleri küresel ısınmayı 1,5 derecede sınırlamayı taahhüt etti” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson İtalya’nın başkenti Roma’daki G20 Liderler Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nın (COP26) başarısız olması durumunda “her şeyin başarısız olacağı” uyarısında bulundu.

Japonya’da hafta sonu yapılan seçimde Başbakanı Fumio Kishida liderliğindeki LDP-Komeito koalisyonu parlamentodaki güçlü çoğunluğunu korudu.

ABD ve Avrupa Birliği, çelik ve alüminyum tarifeleri konusunda 2018 yılından bu yana aralarında yaşanan anlaşmazlığın sona erdiğini duyurdular.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, ABD’nin AB’den çelik ve alüminyum ithalatına uyguladığı tarifeler konusunda varılan anlaşmanın doğru yönde atılmış büyük bir adım olduğunu ancak anlaşmazlığa nihai bir çözüm olmadığını vurguladı.

Çin’de imalat sektörü Ekim ayında son 4 ayın en hızlı büyümesini gösterdi. Güçlü talep imalat sektöründe hızlı büyümeyi beraberinde getirirken enerji sıkıntısı ve artan maliyetler üretim üzerinde baskı yarattı.

Kanada merkezli kredi derecelendirme kuruluşu DBRS, İtalya’nın kredi notunu teyit ederken, görünümünü yükseltti.

Çin’in devlet tahvillerinin Dünya Devlet Tahvili Endeksi’ne (WGBI) dâhil edildiği bildirildi.

 

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye İstatistik Kurumu, 2020 yılına ilişkin mali aracı kuruluş istatistiklerini yayımlayacak (10.00).

İstanbul Ticaret Odası(İTO) tarafından gelecek perakende ve toptan fiyat rakamları izlenecek. Enflasyon rakamlarına ışık tutması açısından İTO’nun rakamları piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. İstanbul’da bir önceki ay perakende fiyatlar yıllık yüzde 19,77 artış göstermişti (12.00).

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ekim ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını açıklayacak (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Eylül ayına ilişkin bankacılık sektörü raporunu açıklayacak(14.00).

Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören şirketlerin 2021 yılı ilk 9 aylık döneme ilişkin konsolide olmayan finansal sonuçları için süre tamamlanacak.

 

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında her ayın ilk günü olduğu gibi yine İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi(PMI) verileri izlenecek. Gün boyu Türkiye’nin de içinde olduğu 34 ülke için açıklanacak PMI verileri ekranlara düşecek. Türkiye için PMI verisi Eylül ayında 52,5 olarak açıklanmıştı.

ABD’de Markıt PMI verisi dışında inşaat harcamaları ve ISM imalat sektörü PMI verileri bulunuyor (17.00).

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: , , , ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.