DOLAR 32,2837
EURO 34,9463
ALTIN 2446,215
BIST 10173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Akkuyu Nükleer Santrali için start verildi!

03.04.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Akkuyu Nükleer Santrali’nin temel atma töreni için Beştepe’den düğmeye bastı.

 

Mersin’de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali’nin temel atma töreni için Türkiye’ye gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi. Santralin ilk betonu, Beştepe ve Mersin’den eş zamanlı olarak basılan düğme ile döküldü.

Temel atma töreni öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali’nin 2023 yılında devreye alınması ile Türkiye’nin nükleer enerji kullanan ülkeler arasına gireceğini ifade etti.

Erdoğan, “Akkuyu tüm üniteleri ile devreye girdiğinde tek başına ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayabilecektir. Petrol, doğalgaz ve kömüre dayanan enerji sepetimizi daha sağlıklı hale getirmiş olacağız” diye konuştu.

 

Rus lider Putin ise şunları söyledi:

“Bu proje son derece değerli ve önemlidir. Bu merasime sadece tanık olmuyor, Türkiye’nin nükleer iş sektörünü kuruyoruz. Yeni bir sektör oluşturuyoruz. Bu tamamen yeni bir dönem, yeni bir adım.

Rusya Federasyonu sektörde lider bir ülke. Ekonomik açıdan olumlu teknolojiler uygulanacak. Biz kendi sektörümüzde bu teknolojileri uyguluyoruz. Çevre dostu olacaktır.

Bilim ve teknoloji potansiyelini de artıracak. Hem ucuz hem de temiz elektrik enerjisini sağlayacak.

Özellikle Rus partnerler, aktif bir şekilde küçük ve orta ölçekli şirketleri teşvik etmek istiyor. 350’yi aşkın Türk şirketi potansiyel tedarikçi listesine dahil olmak istiyor.”

Akşam saatlerinde iki liderin Türkiye-Rusya işbirliği toplantısına katılması bekleniyor. Yarın ise Erdoğan, Putin ve Ruhani Suriye konulu zirvede bir araya gelecek.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
20 ⁄ 10 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.