DOLAR 32,3781
EURO 35,0287
ALTIN 2326,055
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yetenek yönetimi!

Kurumların amaçlarını gerçekleştirebilecek doğru kişileri bulmaları, bu kişileri işe almaları, onların performanslarını takip etmeleri ve geliştirmeleri, onları kurum kültürüne bağlı tutmak için farklı uygulamalar geliştirmeleri, onlara kurum içi gerekli eğitimleri vermeleri, gelişimlerini destekleme süreçlerini yetenek yönetimi diye anıyoruz.

Yetenek Yönetimi düşünüldüğü kadar kolay değildir. Yetenekli insanlar enerjileri nedeni ile kurumlarda gelişim ve memnuniyet olmadığı noktada ayrışır. Yönetmekten ziyade onları memnun ederek kurumumuza bağlı kılmaya ve onlarla geleceğe ilerlemeye çalışıyoruz.

Yetenek yönetimi kurumlar için masraf olarak görünüyor. Ama yeteneklerin uzun vadede firmaya katkıları düşünülmüyor. Yetenekli insanlara standardın dışında eğitim vermeniz ve insan kaynağı uygulamaları geliştirmeniz gerekiyor.(bu konuda bizden destek alabilirsiniz.)

Yenilikçi yaklaşımlarla kurumlarına değer katan yetenekli bireylere ödüller veriliyor. Ödüllerle kişiye katma değerinin karşılığını vermek hem daha akıllıca hem de daha coşkulu. Ödülleri de sadece maddi ödüller olarak da görmemek lazım çünkü yetenekli insanların nasıl motive olduğunu incelediğimizde maddiyat en sonlarda geldiğini görüyoruz.(bu konuda bizden destek alabilirsiniz.)

Kurum içi yetenek yönetimi dışında birde keşfedilmemiş yetenekler var. İnsan Kaynakları danışmanlık firmalarından destek alarak keşfedebilirsiniz. Yapılan mesleki testler, kişisel özellik testleri, zaman yönetimi ve planlama ölçebilen testler ile doğru personeli bulabilirsiniz. Veya doğru personel olduğunuzu düşünüyor fakat gösteremiyorsanız Kariyer Haritası oluşturmak için danışmanlık firmalarından destek alabilirsiniz. İş arama süreçlerinde kullandığınız sosyal ağlarda profillerinizi güçlendirip, size özel CV hazırlayıp mülakat örnekleri ile iş arayışınızda öne çıkın. Özellikle tecrübeli personel arayan firmalara tecrübeden daha önemli olan bilgi ve zekanın kazancını göstermek için sizlere hizmet verebiliriz.

Tecrübeyi yönetmek kolaydır fakat kısa vadede kazandırır yeteneği yönetmek zordur ama uzun vadede kazandırır.

Gelin yeteneklerinizi yönetelim.


YORUMLAR

Solve : *
24 − 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.