DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye’nin ve dünya’nın ilk dijital pilav günü Pertevniyal’den…

2000 yılı Pertevniyal Lisesi mezunu olarak öncelikle lisemize olan vefa borcumu her fırsatta ödemeyi kendime bir görev bildiğimi belirtmek istiyorum ve Pertevniyal ruhunun geçmiş kuşaklardan gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir kültür mirası olduğuna inanıyorum.

Aynı bakış açısıyla lisemize gönül vermiş mezunlar olarak birçok faaliyette bulunduğumuz “PLYD_Pertevniyal Lisesi’nden Yetişenler Derneği” adına bu yıl çeşitli fedakarlıklarla düzenlediğimiz “Türkiye’nin ve Dünya’nın İlk Dijital Pilav Günü”nün sosyal medyada gündem olması ile ilgili haklı gururu yaşıyoruz.

 

CORONA PERTEVNİYALLİLERİ DURDURAMADI

1872 yılında kurulmuş olan ülkemizin köklü eğitim camialarından Pertevniyal Lisesi’nin geleneksel pilav ve aşure günü bu sene 25 Ekim’de kutlandı. Normalde Pertevniyal Lisesi okul bahçesinde yapılan pilav ve aşure günü, bu sene salgın şartlarından dolayı sanal ortamda kutlandı ve bu da “Türkiye’nin ve Dünya’nın İlk Dijital Pilav ve Aşure Günü” buluşmasının yapılmasını sağladı.

Mezunları arasında Halit Kıvanç, Aydın Boysan, Metin Akpınar ve Zihni Göktay gibi ünlü mezunlar da bulunan Pertevniyal Lisesi pilav ve aşure günü geleneğini yaşatmak için sipariş veren tüm mezunlarının evlerine pilav ve aşurelerini ücretsiz gönderdi.

Türkiye’nin ve dünya’nın ilk dijital pilav günü Pertevniyal’den...

Türkiye’nin ve dünya’nın ilk dijital pilav günü Pertevniyal’den…

Mezuniyetlerinin 50. Yılını kutlayan mezunlarına plaketlerini göndererek onlarla sosyal medya mecraları üzerinden kutlamalar ve söyleşiler gerçekleştirdi. 1950’li yıllardan 2020’li yıl mezunlarına kadar tüm mezunları, sosyal medya mecralarında buluşup birbirleri ve öğretmenleri ile hasret giderdiler.

 

PERTEVNİYALLİLER GELENEKLERİNE SALGIN GÜNLERİNDE DE DEVAM ETTİ  

Her senenin Ekim ayının son Pazar günü gerçekleşen Pertevniyal Pilav ve Aşure Günü organizasyonu, 2017 yılında dünyanın en kalabalık mezunlar günü buluşması rekoruna da sahip.

Her sene bu büyük organizasyonu Pertevniyal Lisesi okul bahçesinde düzenleyen ama bu sene Youtube ve Instagram gibi dijital platformlarda kutlamasını organize eden Pertevniyal Lisesinden Yetişenler Derneği’nin başkanı Osman Gültekin, pilav ve aşure günlerinin Pertevniyalliler için her zaman bayram havasında geçen günler olduğunu, binlerce kişinin bu organizasyonlara katıldığını ama bu sene kamu sağlığı açısından okul bahçesinde yapmama kararı aldıklarını belirtti.

Gültekin “Bu sene mezunlarımız ve öğretmenlerimize pilav ve aşurelerini evlerine gönderip ve sosyal medya mecraları ile evlerine konuk olup Pertevniyal Pilav ve Aşure günü deneyimini ve sıcaklığını onların evine taşıdık” diyor ve ekliyor: “Bu organizasyon, bu yapılış ve dağıtım biçimiyle Türkiye’de ve Dünya’da bir ilk. Bu sene pilav ve aşuremizi evde yedik, etkinlikleri evde seyrettik ve bu sayede Pertevniyal Pilav ve Aşure günü geleneğimizi devam ettirdik.”


YORUMLAR

Solve : *
42 ⁄ 21 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.