DOLAR 32,3188
EURO 35,0769
ALTIN 2306,703
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mühendis Kızlar projesinde 45 bin öğrenciye ulaşılacak!

Mühendis Kızlar projesinde 45 bin öğrenciye ulaşılacak!
17.03.2021
A+
A-

Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV), Türkiye’nin Mühendis Kızları Lise Programı kapsamında düzenlediği eğitimlere bu yıl 20 ilden 156 öğretmen katılıyor.

Lise öğrencilerinin toplumsal kalıp yargılardan sıyrılarak yetenek ve ilgilerine göre meslek seçiminde bulunmalarının ve mühendislik mesleği hakkında doğru bilgilenmelerinin hedeflendiği programla, bu yıl yaklaşık 45 bin öğrenciye daha ulaşılması planlanıyor.

Kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almalarını sağlayarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 2015 yılından bu yana Limak Vakfı, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) paydaşlığında yürütülen  Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi, 2019 yılında projeye dahil olan ÖRAV’ın öğretmenlere yönelik eğitimleri ile lise öğrencilerine ulaşmaya devam ediyor.

Öğrencilerin mühendislik mesleğini daha yakından tanımalarını ve mesleklere yönelik toplumsal kalıp yargılardan bağımsız olarak kariyer seçiminde bulunmalarını hedefleyen program kapsamında; 20 farklı ilden 156 gönüllü öğretmen, 22 Şubat – 26 Şubat tarihleri arasında düzenlenen “Eğitimcinin Eğitimi” modülüne katıldı.

Lonca Girişimcilik Merkezi altıncı dönem programı başladı için TIKLAYINIZ!

Öğrencilerin kendi ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerini göz önünde bulundurarak hedeflerini ve kariyerlerini belirlemede bilinç kazanmalarını sağlayan bu projenin bir paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu “Pandemi nedeniyle, pek çok projemiz gibi Türkiye’nin Mühendis Kızları Lise Programını da uzaktan eğitim platformumuz eKampüs’e taşıdık. Çevirim içi olarak gerçekleştirdiğimiz eğitim ve mentorluk çalışmalarına katılan öğretmenlerimiz, öğrencilerinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mühendislik alanını seçebilmelerine destek olmak için pek çok etkinlik ve oyunla farkındalık çalışmaları yürütecek. Sonuç olarak hedefimiz bu yıl yaklaşık 45 bin öğrenciye daha ulaşabilmek” dedi.

2020-2021 eğitim öğretim döneminde Ağrı, Amasya, Ankara, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kilis, Manisa, Mardin, Niğde, Urfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Uşak, Diyarbakır, Erzincan, İstanbul, İzmir ve Mersin’den rehber öğretmenler ile lise öğretmenlerinin katıldığı Eğitimcinin Eğitimi modülü toplam 5 günlük eğitimden oluştu. Eğitim boyunca öğretmenler, asenkron eğitim içeriklerini kendi planlamalarına uygun şekilde çalışabilme ve  senkron seanslarda ise kazanımlarını ÖRAV eğitimcileriyle etkileşimli olarak pekiştirme imkanı buldu.

 

Öğretmen Akademisi Vakfı 

Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 220 eğitimciden oluşan ekibi ile 81 ilde 200 binden fazla öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.

 

www.orav.org.tr

https://www.facebook.com/ogretmenakademisivakfi/

https://www.instagram.com/ogretmenakademisivakfi/

 

 

 

 

Bilgi için:

Tor İletişim

Esin Özdemir esin@toriletisim.com

Tel: 0533 353 75 15


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.