DOLAR 32,319
EURO 35,0647
ALTIN 2309,94
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sabancı Vakfı Hibe Programı’nın 2023 Yılı Başvuruları Açıldı

Sabancı Vakfı Hibe Programı’nın   2023 Yılı Başvuruları Açıldı
02.01.2023
A+
A-

Sabancı Vakfı’nın kadın, genç ve engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmalarını, topluma aktif katılımlarını sağlama hedefiyle sürdürdüğü Hibe Programı’nın yeni dönem başvuruları açıldı. Başvurular, 2 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Toplumsal gelişimin sağlanmasında sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda, Sabancı Vakfı Hibe Programı ile 16 yıldır kesintisiz olarak sivil toplum kuruluşlarını destekliyoruz. Bugüne kadar yol arkadaşlığı yaptığımız 218 projeye 56 milyon TL’den fazla hibe vererek, Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde yüz binlerce insana dokunduk.” dedi.

Sabancı Vakfı’nın, sivil toplumun güçlenmesine ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle 2007 yılından bu yana uyguladığı Hibe Programı’nın 2023 yılı başvuru süreci başladı. Sivil toplum kuruluşlarının “Nitelikli Eğitim, Eğitime Erişimin ve Devamın Desteklenmesi” ile “Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi” alanlarındaki projelerinin destekleneceği Hibe Programı için online başvurular 2 Ocak-8 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Sabancı Vakfı, Hibe Programı’na başvuru yapacak kurumların kapsayıcı eğitime erişim, kız çocuklarının eğitime devamı, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele, haklara dair farkındalık ve güçlenme, bağımsız yaşam ve erişilebilirlik ile ilk kez geçen yıl başvuru kabul etmeye başlayan iklim değişikliği alt temalarından en az birine değinmesini bekliyor.

Sabancı Vakfı’nın sivil toplumun güçlenmesi adına gerçekleştirdiği çalışmalara değinen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı olarak toplumsal gelişimin sağlanmasında sivil toplum kuruluşlarının kilit role sahip olduğuna inanıyor, Sabancı Vakfı Hibe Programı ile 16 yıldır kesintisiz olarak desteğimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar yol arkadaşlığı yaptığımız kurumların 218 projesine 56 milyon TL’den fazla hibe vererek, Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde yüz binlerce insana dokunduk. Hibe Programı’na geçtiğimiz yıl ilk kez iklim değişikliği teması altında başvuru almıştık. Vakıf olarak ana gündem maddelerimizden biri olarak gördüğümüz bu meseleyi yine kategorilerimiz arasında değerlendiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sene de çok değerli projelerin bizlerle birlikte olacağına yürekten inanıyorum. Programımıza yıllar boyunca gösterilen yoğun ilgi, bizleri daha çok çalışmak ve daha iyisini yapmak için motive ediyor. Özveriyle hazırlanmış, umut verici hikayelerin yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Projelere 600 bin TL’ye kadar destek verilecek

Bu yıl toplamda 4,5 milyon TL hibe desteği dağıtılacak Sabancı Vakfı Hibe Programı’na başvuracak projelere 200 bin TL ile 600 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak. Desteklenecek projelerin en erken 17 Temmuz 2023’te başlaması, en geç 12 Temmuz 2024 tarihinde sona ermesi ve temel faaliyetlerinin Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Başvuru yapacak sivil toplum kuruluşlarının en az bir ortak ile başvurmaları bekleniyor. Hibe Programı başvuruları ve başvuru kriterleri hakkında detaylı bilgiye www.sabancivakfi.org adresinden ulaşılabiliyor.

ETİKETLER: , ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.