DOLAR 32,3241
EURO 35,1017
ALTIN 2300,824
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Personel eğitimi neden önemli?

03.02.2019
A+
A-

İçerisinde bulunduğumuz, ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde şirket masraflarından ilk kısılan, motivasyon etkinlikleri ve eğitimler olmakta. Motivasyon etkinliklerinin iptal edilmeden uygun fiyata neler yapılabileceği ile ilgili konuya ileriki haftalarda ayrıntılı olarak yer vereceğiz.

Personeller, şirkete kazanç sağlayan temel taşlardan biridir. Bir inşaatın kolonlarını düşünelim. Eksik kolon olması, tek bir kolona fazla yük binmesi veya gerekli malzemelerle desteklenmeden yapılması binayı en küçük sarsıntıda yerle bir edecektir. Şirketi olabildiğince ayakta tutabilmek için personellerinizi de besleyip geliştirmelisiniz. “Küçülmeye gidiyoruz, personel çıkarıyoruz nasıl bütçe ayıralım” diyenleri duyar gibiyim. Hiçbir şey imkansız değildir. Yeter ki siz personellerinizi sürekli bilgiye aç olmaları yönünde teşvik edin. Bu noktada ise stratejik planlamalar ve analizler yaparak mevcut görevlerin dağılımı ile harcanan zaman dengesini belirlemeniz, bu sistemi korumak adına risk analizleri ile destekleyerek geleceği iyi planlamanız gerekmekte. Bu konuda destek almanız en sağlıklı yollardan biridir. Evet yine bir giderden bahsediyorum. Ama unutmayın ki “işleriniz iyi gidiyorsa eğitim bütçenizi iki katına çıkarın, işleriniz kötü gidiyorsa dört katına.” Tom Peters

Personelinizi geliştirmediğiniz takdirde elinizde tutamayacaksınızdır. Kendine değer katmak, kendini geliştirmek isteyen biri kendi şirketinde kısıtlı kalıyorsa kariyer yolunu başka yönlere çevirecektir. Sizin ise boşalan pozisyonu doldurmanız demek işin aksamasından doğan verim kaybı, adaptasyon sürecindeki kayıp ve finansal olarak doğacak kayıplar şeklinde size geri dönecektir.

Sektör gözetmeksizin firmaların rekabet ortamındaki yarışta sıralamayı belirleyen en önemli ortak kriterlerden biri de insana verdiği değerdir. Personelin mutluluğu, ortaya çıkardıkları işin kalitesini arttırır. Bu da müşteri memnuniyeti ile taleplerin artması demektir. Eğitim de personellerin kendini değerli hissettiği, motivasyonunu arttırdığı bir olgudur.

Sürekli gelişen dünyada eğitimi sıkı tutmak yaratıcılığı arttıracaktır ve belki de sektörünüzde yeni bir soluk getirmenizi sağlayacaktır. Daha çok verim için yaratıcılığınızı eğitimle besleyin.


YORUMLAR

Solve : *
23 ⁄ 1 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.