DOLAR 32,321
EURO 35,0662
ALTIN 2307,84
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Online Beyin Fırtınası

Hep düşünürüm aynı iş kolunda farklı düzeyde insanlar belli sorun, vaka ve anlara odaklanarak sorunları çözse başarı kavramında neler değişirdi? Hepimiz başarılı olmak, becerilerimizi geliştirmek istiyoruz bunu tek başımıza ne kadar yapabiliriz?

Online düşünen organizasyonlara başlangıçta ayda ortalama iki kez zaman ayırmak bizi hem farklı bakış açılarına hemde içsel disipline taşıyacaktır. Bu toplantılara hazırlanırken daha farklı düşüneceğiz ve hazırlık yaparak kendimizi geliştireceğiz.
Gruptaki çalışmalarda her zihin diğer zihinleri harekete geçirir. Yararlı bilgileri ayrıştırmak “herşeyi bireysel deneyimlemekten” çok daha hızlı sonuç elde etmemizi sağlar.
Düşünen organizasyonlar paylaşım becerileri kazandırır. Farklı deneyim ve yol haritaları grup içinde paylaşılır.Yaşanan zorluklarla henüz karşılaşmayanlar bu deneyim ve fikir paylaşımları ile hazır hale gelir.
Farklı genetik kod, çevre, geçmiş, deneyim ve kültüre sahip insanlarla zaman geçirmek zihnimizi geliştirir  ve güçlü bağlar kurmamıza katkı sağlar.
Grupta farklı deneyimde mentör ve uzmanların bulunması paha biçilmez fırsattır. Beyin fırtınasında eşit süre ile söz verilmesi, 10 kişinin altında, gerekirse değişen kişilerin organizasyonu herkesi geliştirecektir. Dilerseniz ayda iki yerine haftada bir gün 60 dakika ile sınırlı hale getirebilirsiniz. Konular ortak belirlenerek aylık çağrı yapılmalıdır. Zoom, skype ya da başka bir webinar portalı üzerinden yapılabilir. Her toplantıda bir kişi moderatör ya da lider olabilir. Bu toplantılar kayıt altına alınıp izlenebilir ve notlar e-posta ile paylaşılabilir.
Böyle bir organizasyonda yer alan insanlardan oluşturacağınız network yaşantınızın her anında kazancınız olacaktır. Düzenli etkileşim sadece düşünme anınızda değil iş ve özel yaşamınızda kendisinden beklentisi olan ve gelecek hedefi olan yeni insanlarla  birliktesiniz unutmayın!
İlişki oluşturmak, yeni insanlarla buluşmak ve yeni yollar bulmak snapsların çok daha fazla bağlantı yapmasını sağlayacaktır. Bu  farklı bilgi girişleri kariyerimize olumlu etki gösterecektir.
Her yeni grupta kurduğumuz ilişkiler bizi cesaretlendirecek ve geliştirecektir.
Bu toplantıları spesifik sorular ve geri bildirim kültürü daha etkin hale getirecektir. Odaklanmanın yüksek olması ve konuların azaltılıp iyi seçilmiş olması gerekir.
Online toplantılarda herkesin kamerasının açık olması, dinleyenlerin ve bilgi paylaşanların etkileşimini artıracaktır.
ABD ve Avrupa’da çok sayıda online beyin fırtınası yapmanızı, zihinsel haritalamaları yapan web siteleri ve portal bulunmaktadır. Girişimci gençler bu alandaki eksikliği giderip pazara yeni ürünler sunabilirler. Zihin haritalamaya hemen başlayabilirsiniz.Uzak ekiplerle çalışacabileceğiniz birkaç örnek site paylaşmak istiyorum.


YORUMLAR

Solve : *
2 × 11 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.