DOLAR 32,3145
EURO 35,1021
ALTIN 2294,08
BIST 9062,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kadın Girişimciler Akademisi başvuruları başladı!

Kadın Girişimciler Akademisi başvuruları başladı!
11.09.2019
A+
A-

Kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek amacıyla 2016 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi’nin 4. dönem başvuruları başladı.

Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co’nun sürdürülebilir büyüme için toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı ve daha fazla kadının iş gücüne katılımını destekleyen iş modellerine olan inancıyla kurduğu ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi (KGA), bu yıl da kadın girişimcilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek olmaya devam edecek.

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde; girişimcilik, kadına destek ve eğitime odaklanan ÜNLÜ & Co, kuruluşunun yirminci yılını kutladığı 2016’da Endeavor ve GİRVAK desteği ile Kadın Girişimciler Akademisi’ni hayata geçirdi. Akademi kapsamında her yıl seçilen 20 kadın girişimci; 9 ay boyunca iş planı oluşturmaktan, dijital pazarlamaya, nakit yönetimi ve borç finansmanından, liderliğe kadar bir girişimcinin ihtiyacı olan temel konularda eğitimlerden geçiyor. Eğitimler mentorluk, ActionCOACH desteği ile verilen 6 aylık işletme koçluğu programı, networking ve yatırımcı buluşmaları ile destekleniyor.

Son başvuru tarihi: 20 Eylül 2019

ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi’nin son başvuru tarihi: 20 Eylül 2019 olarak bildirildi.

ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile bugüne kadar 60 kadına iş fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda destek olduklarını belirten ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “ÜNLÜ & Co olarak kuruluşumuzdan bugüne kadınların iş hayatına katılımını, grup şirketlerimizin her kademesinde desteklemeye önem verdik. Ekonomik büyüme ve kalkınmada da kadınların iş gücüne katılımının ve girişimciliğin desteklenmesinin önemli bir payı olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz program çerçevesinde bu yıl da iş dünyası ve yatırımcılarla bir araya getirdiğimiz networking davetleri, mentorluk, işletme koçluğu ve eğitimler ile kadın girişimcilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Kadın Girişimciler Akademisi ile hedefimiz; kadınlara gereksinim duydukları her konuda tam donanımlı bir rehberlik yaparak kariyer yolculuklarında onları cesaretlendirmek” şeklinde konuştu.

 Akademiye her yıl 20 kadın girişimci seçiliyor

ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi kapsamında ÜNLÜ & Co yöneticileri, girişimci kadınlara bilgi ve deneyimlerini aktararak, kadınların ekonomik alanda güçlenmelerine ve ekonomiye katkı sağlamalarına kılavuzluk ediyor.
Her yıl 20 kadın girişimcinin seçildiği ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi, 2016 yılından bu yana 60 kadın girişimciye destek oldu.
Katılım için gerekli kriterler neler?
ÜNLÜ & Co, Kadın Girişimciler Akademisi kapsamında katılımcılara; eğitim, mentorluk, işletme koçluğu, networking ve yatırımcılar ile buluşma fırsatları sunuyor.
Başvuracak adayların sağlaması gereken kriterler ise şöyle:
Şirketin;
• Kuruluşunu tamamlamış ve ilk faturasını kesmiş olması,
• 0-5 yıldır faaliyet göstermesi,
• Kurucularından en az birinin kadın olması,
•Programa katılacak kurucu/ kurucu ortağın kadın olması ve 9 ay sürecek programın tamamına katılacağını taahhüt etmesi gerekiyor.
Katılımın ücretsiz olduğu programın sonunda ise hisse aktarımı gibi ek şartlar bulunmuyor.
2020 sonunda kadar hedef: 100 mezun
ÜNLÜ & Co’nun 4 yıl önce kurduğu KGA’da 2020 sonuna kadar toplam 100 mezuna ulaşılması hedefleniyor.
Bugüne kadar programdan mezun olan girişimlerden bazıları:

Girişim Adı

Girişimci

Faaliyet Alanı

Manibux

Canan Akmanoğlu Bayrak

Genç ve çocuklar için harçlık yönetim sistemi ve ön ödemeli kart

Fırsat Bu Fırsat

Reyhan Arslan

İndirimler sunan kampanya platformu

Happy Nes

Nesligün Karaso

Kişiselleştirilmiş el yapımı ürünler

Impact Hub

Ayşe Sabuncu

Girişimciler için çalışma alanı

Baby Academy

Ayfer Tüfekçi

Çocuk gelişimi uygulaması

Fallinflowers

İlayda Aşıcıoğlu

Butik çiçek tasarımı

Accouchee

Ilgın Yazgan

Hamilelik ve emzirme dönemi özelinde geliştirilmiş kadın giyim

Glamy

Nilsu Sertatır

Online kıyafet kiralama platformu

Workforce

Selen Evin, Yaprak Karaaydın Demirel

İnsan kaynakları

Mediterien Deep

Deniz Akgüngör – Ece Çırakoğlu

E-ticaret. Türkiye’ye özgü tekstil ürünlerine yeni bir yorum katılarak ABD’ye ihracatının yapılması

Öte yandan ÜNLÜ & Co, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacılarından biri olma özelliğini taşıyor.

ÜNLÜ & Co hakkında:

1996 yılında bağımsız bir finansal danışmanlık firması olarak kurulan ÜNLÜ & Co, bugün Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
Türkiye’nin şirket satın alma ve birleşmeleri, stratejik ortaklıklar, birincil ve ikincil halka arzlar ve blok hisse satış işlemlerinde pazar lideri olan ÜNLÜ & Co, kurumsal müşterilerine borç sermaye piyasalarında da danışmanlık hizmeti vermektedir. ÜNLÜ & Co, DAHA Yatırım Danışmanlığı ve Aracılık Hizmetleri ile, kişiye özel geniş ürün yelpazesiyle nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere hizmet sunmaktadır.
Varlık Yönetimi hizmetlerinde ÜNLÜ & Co, Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar, Fon ve Portföy Yönetimi alanlarında faaliyet göstermektedir.
Merkezi İstanbul’da olan ve 400’ün üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co’nun ayrıca New York ve Londra’da ofisleri bulunmaktadır.

Rakamlarla ÜNLÜ & Co:

• 2010 yılından bu yana şirket alım satım işlemlerinde yaklaşık 10 milyar dolar, toplamda 57 adet başarılı işlem tamamlanmıştır. (Kaynak: Mergermarket)
• 2010 yılından bu yana halka arzlar, tahsisli ve blok satışlarda 31 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem hacmi, yapılan pay senedi plasmanlarında 2010 yılından bu yana özelleştirmeler ve grup içi işlemler hariç olmak üzere %30 pazar payı ile lider konumdadır. (Kaynak: Bloomberg)
 2013 yılından bu yana toplam 17 adet borçlanma aracı ihracı yapılmıştır. (Toplam hacim 1,7 milyar TL üzerinde gerçekleşmiştir) (Kaynak: Borsa İstanbul)


YORUMLAR

Solve : *
26 − 23 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.