DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlişkilerde geçmişten özgürleşmek

07.09.2020
A+
A-

Kimi ilişki ister ya bulamaz, ya da benzer durumları yaşar. Kimi ilişkisinde mutsuzdur çözemez. Kimisi de o kadar soğumuştur ki ilişki istemez bile.

Geçmişteki ilişkilerin enerjisinde kaldıkça önünü net göremez insan. Tıpkı buğulu bir gözlük camından bakar gibi görür karşısına çıkanı da, yaşayacaklarını da. Geçmişin buğusunu silen; olayları, kişileri daha net görür.

Aslında her insan ve ilişki ayrı bir hikayedir. Onu aynı kategorilere koyan, farkında olarak ya da olmayarak olumlu ve olumsuz beklentilere sokan bilinçaltımız, duygu frekansımızdır. Ve frekansımız karşı tarafa yansır. Yapmayacağı varsa bile onu öyle kodlar, ona öyle enerji veririz ki; ilişkileri benzer şekilde, kişiyi hissettiklerimizi yaparken bulabiliriz. Bu olumlu durumlar için söz konusu olduğu gibi olumsuz durumlar için de söz konusudur.

İlişkilerde geçmişten özgürleşmek

Hayatta hiçbir durum bir diğerine benzememekle birlikte; insan, geçmişin etkisinde kaldıkça benzer durumları yaşar. (takdir, değer görmüyorum, eleştiriliyorum, terk ediliyorum, aldatılıyorum, fedakarlık yapan tarafım…)

 

İlişkilerde frekansı ve duyguları yöneten; aile ile ilişkiler de çözülmesi gereken önemli etkilerdendir. Anne babayla ya da insanı büyüten kişilerle olan ilişkiler de rol model oluşturduğu için ilişkiyle ilgili sorunların çözümünde göz önüne alınması gereken etmenlerdir.

 

Hayatına giren, seni zorlayan kişiler seni geçmişinden şifalandırmak için geliyor. “Ailem beni eleştirirdi, başkaları ile kıyaslardı, istenmeyen çocuktum, annemden/babamdan uzak büyüdüm, ailenin yükü bendeydi, fedakarlık yaptım, sevgiyi hissedemedim…” İlişkilerde yaşanılan yoğun duygular (terk edilme, aldatılma, ağır eleştiri, değer görmeme vs…) geçmişteki yaşanmışlıklara temas ettikçe daha çok can yakar. Bundan özgürleşmenin yolu; geçmişin yaşanmışlıklarıyla yüzleşmek ve o duygulara tutunmayı bırakmaktır.

İlişkilerde geçmişten özgürleşmek

Regresyon bu konuda en hızlı çözüm sağlayan yöntemlerden biridir. Sevgilisi tarafından yeterince değer görmediğini ve sıklıkla terk edildiğini söyleyen bir danışanımla son yaşadıklarından hareketle çalıştığımızda kalbinde hissettiği duygular, çocukken anne babası çalışmak için yurtdışına çıkarken onu bırakıp gittiklerinde hissettiği duygularla aynıydı. O duyguları dönüştürüp, içindeki o küçük çocuğa özündeki değeri, sevgiyi hissettirdiğimizde ilişkisi de düzelmeye başladı.

 

Daha önce yaşadığın olaylardan dolayı kızgın, suçlu, üzgün, değersiz, yetersiz, kırgın hissediyorsan öncelikle o duygulardan özgürleşmen gerekir ki ilişkilerinde karşı tarafa o enerjiyi verip kısır döngülere girme. Yaşam senin içindeki potansiyelini görmeni ister.

İlişkilerde geçmişten özgürleşmek

İlişkilerde görüşmemek, konuşmamak; enerjinin değiştiği, olumsuz bağların kesildiği anlamına gelmez. Geçmişte yaşanılan ilişkilerin etkisinden, negatif bağlardan özgürleşmek için affetme ve bağ kesme bile oldukça etkili bir çalışmadır. Bağ kesme çalışmasından önce; karşınızdaki kişiye göndermeyeceğiniz bir mektup yazarak, içinizde ona karşı duyguları boşaltabilirsiniz. Sonra o kağıdı, yırtabilir böylece bilinçaltınıza onların etkisizleştiği mesajı verebilirsiniz. Duygu yoğunluğu varken affetme tam gerçekleşmeyebiliyor.

 

Affetme üzerine kendinizin de uygulayabileceği bir çalışma paylaşıyorum. Bu çalışmadan sonra bağ kesme daha etkili sonuçlar verecektir.

 

Affetmek, karşı tarafın haklı olduğu anlamına gelmez. Affetmek; enerjinizi yükseltmek, negatif olay veya kişiden özgürleşmek demektir.

 

Affederek özgürleşme üzerine kendinizin de yapabileceği çalışma:

 

Önce gözlerinizi kapatıp, ayak parmaklarınızdan başlayarak başınıza dek tüm vücudunuzu düzgün nefesler alarak gevşetin.

İlişkilerde geçmişten özgürleşmek

Zihni alfa frekansına getirdikten sonra sizi üzen, acı veren kişiyi karşınızda düşünüp ona tüm içinizdeki biriken tüm duyguları boşaltıyorsunuz. ( arzu edersiniz duygunun bedeninizdeki yerini de hissederek o duyguyu ellerinizle yastığa da akıtabilirsiniz. Duygulara renk verebilirsiniz. Nefesle bırakabilirsiniz.)

 

Rahatladığınızı hissettikten sonra o kişiye de onun kendince olumlu niyetini açıklamasını isteyin.

Herkesin yaptığı şeyin ardında kendince olumlu bir niyeti vardır. Bu niyet size karşı olmayabilir. Onun olumlu niyetini kabul edip, affetmeye niyet ettiğinizde birbirinizin göbeklerinden bağlı bir kordon olduğunu hayal edin, orada gidip gelen negatif enerjiyi fark edin. Sonra elinize büyük altın bir makas alıp, kırt diye o bağı kesin. İkinizin serbest kaldığını özgürleştiğini hayal edip, derin bir nefes alın.

Not: Sevgi bağları kesilmez, rahat olun.

 

Hazır hissettiğinizde gözlerinizi açabilirsiniz.

 

Şifa olsun.

 

İlişkilerinizdeki negatif bağları kesmek, iyi olan ilişkileri güçlendirmek, olumsuz etkilerden kurtulmak, enerjinizi geri almak için hazırlayıp YouTube kanalımda paylaşmış olduğum bağ kesme meditasyonunu da yapabilirsiniz.

Bu meditasyonun daha etkili olması için öncesinde o kişiyle yaşanmış olan travmaları temizlemeyi, ağırlık eden duyguları boşaltmayı öneririm. Bu konuda destek için goncakubat.com dan başvuru yapabilirsiniz.

Bu meditasyonda kesilen negatif bağlardır. Sevgi bağları kesilmez. Bu gibi çalışmalardan sonra ilişkinin düzeldiği şeklinde geribildirimler aldığım gibi, olumsuz etkileyen duygu ve kişiden özgürleşip, rahat hissedildiği gibi etkiler de görülmüştür. Herkesin ilişkisi ve bağları kendine özgüdür.

İlişkisini düzeltmek isteyenler aynı kişiyle ilişkiye bağ kesme yaparak yeni güzel saf enerjisiyle devam edebilir. Elbette özgür iradeye de hükmedilmez. Akışta kalmak ve beklentiyi bırakmak enerjinin serbestçe akmasını sağlar. Yeni ilişki isteyenler de eski ilişkilerinin enerjisinden özgürleşmek için bu meditasyonu yapabilir. Yoğun bağlarda bu meditasyonu 21 gün yapmanız etkiyi arttıracaktır.

 

Meditasyona YouTube üzerinden Gonca Kubat yazarak veya linkten ulaşabilirsiniz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=uZzTnPXkcZE

 

 

Sevgiyle

 

*Gonca Kubat

ETİKETLER:

YORUMLAR

Solve : *
11 − 1 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.