DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

‘Anne, öğretmen bana kafayı taktı’ gerçek mi?

‘Anne, öğretmen bana kafayı taktı’ gerçek mi?
19.11.2017
A+
A-

‘Anne öğretmen bana kafayı taktı’

Okul sıralarından yolu geçmiş hemen herkesin hayatta bir kez de olsa sarf ettiği bir cümledir: ‘Öğretmen bana kafayı taktı!’. Düşük ders notları, geçer not alınamayan ödevler ve kalınan derslerle ilgili, öğrencilerin velilerine açıklama yaparken sıklıkla kullandığı bu cümlenin doğruluğunu kontrol etmek artık mümkün.

Dersi veren öğretmenle ilgili yaşanan ‘gerçek’ bir sorun varsa, bunun sağlamasını yapmanın yolu öğretmenle bire bir görüşmekten veya düzenli olarak gerçekleştirilen veli toplantılarına katılım sağlayıp, konuyu gündeme getirmekten geçiyordu. Bu sayede diğer velilerle de fikir alışverişinde bulunup, çözüm üretme yoluna gidiliyordu. Ancak günümüzde, çalışan annelerin her zaman okulu ziyaret etme şansı bulunmuyor. Dolayısıyla öğretmen-veli-öğrenci üçgenindeki iletişimde bazı aksaklıklar meydana geliyor. Classloom bu iletişim kopukluğunu gidermek amacıyla oluşturulmuş bir sosyal iletişim platformu.

 

Özellikle de öğrencilerin sınıf içerisinde gün boyu gerçekleştirdiği dersler, etkinlikler gibi çocuğun okul gündeminin veliye aktarılmasında önemli rol oynayan Classloom’a internet erişimi olan herhangi bir cihazla 7 gün 24 saat erişim mümkün.

 

Veliden veliye iletişimi de güçlendiren Classloom, öğretmenlerin velileri ile oluşturacağı sınıf grubu üzerinden çocuklarıyla ilgili yaşadıkları ortak sorunlar, okul etkinlikleri, veli toplantıları, verilen ev ödevleri gibi ortak durumlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunup, birlikte çözümler üretebiliyor. Gruplar üzerinden kurdukları iletişim ve iş birliği sayesinde hem öğretmenler hem de veliler öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimine de önemli bir katkı sağlamış oluyor.

 

Classloom’u tüm eğitim kurumları, öğrenciler ve veliler ücretsiz olarak kullanabiliyor.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Solve : *
25 − 15 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.