DOLAR 32,5879
EURO 34,8507
ALTIN 2504,1
BIST 9672,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Akıcı İngilizce konuşmanın sırrı ne?

02.02.2021
A+
A-

Dünyanın en gelişmiş online İngilizce eğitim platformu olan Beils’i Türkiye’ye kazandıran, İngilizce eğitiminin duayen ismi Yıldıray Karaarslan, verdikleri eğitimlerdeki temel amaçlarının, “öğrencilerinin İngilizceyi anlamlı ve akıcı bir şekilde konuşmalarını sağlamak” olduğunu vurguluyor. Bir dilin dilbilgisi kurallarını bilmenin akıcı konuşmanın ön şartı olmadığını belirten Yıldıray Karaarslan, akıcı konuşmayı sağlayan en önemli unsuru; “hata yapmaktan korkmamak” olarak açıklıyor.

Hata yaparak öğrenmenin eğitim sürecindeki en büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Beils Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaarslan, “Bugüne dek; uzun yıllar İngilizce eğitimi almış kişilerin sürekli doğru cümle kurma endişesiyle akıcı ve anlamlı bir iletişim gerçekleştiremediğini çoğu kez gördük. Şöyle düşünün! Yabancı dil öğrenme sürecine çok küçük yaşta başlayan çocuklar dil edinimi sürecinde hızla ilerlerler. Bunun sebebi; küçük yaşlardaki öğrencilerde yanlış yapma korkusu ve sosyal baskı olmamasıdır. Ancak; yaş ilerledikçe doğru ve yanlış arasındaki ayırım belirginleşir ve kişi bundan çekinmeye başlar. Sonuç olarak; kurallara takılıp kalınır ve akıcılık artık erişilemez bir hedef haline gelir” diye konuşuyor.

İngilizce kursu seçerken dikkat edeceğiniz 7 husus için TIKLAYINIZ!

“Gücü kaynağında, farkı sonuçlarında” mottosuyla küresel başarıya sahip eğitimler sunan Beils, özgüvenli ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak, dil sınavlarına hazırlanmak veya kariyeri için İngilizce öğrenmek isteyen herkesi kısa sürede hedefine ulaştırıyor. Beils’ın online İngilizce eğitimlerinin hiçbirinde sadece dilbilgisi vurgusu yapılmıyor. Eğitimler, gündelik hayatta gerekli olan anlamlı iletişim becerilerini üst seviyeye taşıyacak etkinliklerle gerçekleştiriliyor. Her ders, aynen günlük yaşamda olduğu gibi, daha önce bir araya hiç gelmemiş kişilerin bir konu üzerinde bilgi paylaşımı yapması şeklinde geçiyor.

İngilizcede akıcı ve doğru konuşma dengesi nasıl sağlanır?

Beils’in online eğitimlerinde katılımcılar, ders boyunca kendilerini ifade ederken, öğretmenler ise yapılan hatalara bilimsel olarak yaklaşarak, farklı hata türleri için kullanılan farklı yaklaşımlarla akıcılık ve doğruluk arasındaki dengeyi sağlıyor. Tüm öğrenme süreçlerinde olduğu gibi yabancı dil öğrenme sürecinde de denge unsurunun büyük önem taşıdığını belirten Beils Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaarslan, “Beils olarak hem dili doğru kullanmayı hem de akıcılığı, verdiğimiz geri bildirim ve farklılaştırılmış eğitim metotları ile dengede tutmaktayız.

İngilizce’de Callan Method için TIKLAYINIZ!

Öğrencilerimiz bir yandan hata yapmanın çok doğal bir süreç olduğunun farkına varırken bir yandan doğru geri bildirimlerle kendi öğrenme süreçlerini yönetmeyi öğrenmektedirler. Kişi, ancak anlamlandırabildiği şey üzerine fikrini aktarabilir. Yaptığımız tüm konuşma derslerinde kullandığımız ileri teknolojiye sahip platform üzerinden öğrencilerimize bu olanakları sağlarız. Öğrencilerimiz konu ile ilgili araştırmalarını yapıp derse geldikleri zaman kendilerini anlamlı bir şekilde ifade etmek için tüm bilgi birikimlerini kullanma ihtiyacını hissederler. Beils İngilizce Öğrenme Platformu işte tam bu noktada farklılık yaratmaktadır” şeklinde konuşuyor.

21’inci yüzyıl becerileri kazandıran İngilizce eğitimi

Öte yandan eğitimlerinde katılımcıların 21’inci yüzyıl becerileri edinmelerine de katkı sağladıklarını vurgulayan Beils Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaarslan, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“İletişim ve adaptasyon becerilerinin önem kazandığı ve teknolojik gelişmelerin hayatımıza hızla giriş yaptığı 21’inci yüzyılda kişilerin değişen dünya koşullarına uyum sağlayabilmeleri için bazı yetkinlikleri geliştirmeleri kaçınılmaz bir durum haline geldi. Genel bir perspektiften değerlendirdiğimizde yaratıcılık, eleştirel düşünme ve problem çözme, bilgi ve teknoloji okur yazarlığı ve bence en önemlisi ‘hız ve uyum’ artık hayatımızın olmazsa olmazı konumunda. Bu bakış açısından incelendiğinde online öğrenme platformlarının kişiye bu adaptasyon sürecinde büyük bir alan açtığını söyleyebiliriz. ‘Gücü kaynağında, farkı sonuçlarında’ mottosu ile ilerleyen Beils, içeriğinde bulunan sayısız farklılaştırılmış eğitim ve iletişim materyalleri ile tüm katılımcılarına ‘öğrenmeyi öğrenme’ ve ‘kendi süreçlerini keşfetme’ fırsatı vermektedir. Beils altyapısında hazırlanan tüm ders içerikleri, katılımcılarımızın kendilerini yabancı bir dilde ifade ederken dünyayı keşfetmeleri ve etraflarına eleştirel bir gözle bakma fırsatı tanıyan iletişim şekilleri ve içeriklerle donatılmaktadır.”

Beils’in gücü kaynağında, farkı sonuçlarında!

Beils Türkiye’nin gücü, İngilizce eğitiminin 30 yılı aşkın deneyime sahip lider markası Burlington English grubunun online eğitim platformu olmasından kaynaklanıyor. Küresel başarıya sahip İngilizce eğitimlerini 32’den fazla ülkede, ana dili İngilizce olan deneyimli ve alanında uzman 1000’i aşkın öğretmeniyle, on milyonlarca öğrenciye ulaştıran Burlington, hem genel İngilizce hem de kurumsal İngilizce programlarındaki emsalsiz müfredatlarını ve içeriklerini kendisi geliştirip, güncelliyor. Beils’in tüm öğretmenleri, İngilizce öğretmenliği mezunu, akademik alanda çalışmalar yapmış deneyimli kişilerden oluşuyor. Beils, uzman öğretmenlerle yüz yüze yapılan eğitimlerin yanı sıra yenilikçi ve patentli teknolojileri sayesinde dünyanın en gelişmiş online İngilizce eğitim kurumu olma özelliği taşıyor. Beils’ın, öğrencilerine sunduğu “Student Zone” platformu; içeriğindeki sınırsız sayıda online materyal, “Career Course – Kariyer Kursları” bölümü ve SpeechTrainer® isimli yapay zeka sanal konuşma eğitmeni ile öğrencilerin İngilizce dinleme ve telaffuz becerilerini geliştiren interaktif bir öğrenme ortamı sunuyor.


YORUMLAR

Solve : *
7 × 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.