DOLAR 32,3762
EURO 34,9731
ALTIN 2325,678
BIST 9069,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

30 Nisan güneş tutulması “Her son yeni bir başlangıç”

30.04.2022
A+
A-

“Sonra sana karışacağım ,sınır tanımayan bir büyük denize sınır tanımayan bir damla olarak” Halil Cibran

30.04.2022 tarihinde , Boğa Burcunun 10 derecesinde yılın ilk “Güneş Tutulması” nı deneyimleyeceğiz. Tutulmaya  Uranüs de eşlik ediyor olacak. Parçalı Güneş Tutulması ; Kısa vadede önümüzdeki 4 ay uzun vade de ise 4 yıl kadar alt banttan hayatlarımızı etkiliyor olacak yani bir nevi 2022 den 2026 ya uzanan bir tutulmadan bahsediyoruz. Tüm dünyanın son 2 yılda yaşadığı kaos ortada, alışkanlıklar , yaşam biçimlerimiz ,hayat standartlarımız hayal edebileceğimizin ötesinde değişti. Yanı başımızda yaşanan savaş halen devam ederken ,savaşın acımasızca  tahrip eden yüzüne dahi alıştık.

Tutulma Boğa burcunda gerçekleşirken  gökyüzünde 166 yılda bir gerçekleşen tarihi bir ana da şahitlik ediyoruz. Tutulma esnasında Jüpiter /Neptün/Venüs Balık burcunda stelyum oluşturuyorlar ve Mars ‘da aynı esnada Balık Burcunda.  Balık burcunun yönetici gezegeni olan Jüpiter ve Neptünün kendi yönettiği burçta kavuşumları ve guneş tutulmasının olduğu boğa burcunun yönetici gezegeni olan Venüsün de balık stelyumuna eşlik etmesi oldukça manidar.  Adeta Madde ile Mananın ,beden ile ruhun, toprak ile suyun mücadelesi var. Bir devrenin sonu ve yeni bir devrenin başlangıcı.

Balık burcunun kollektif alanla ilgisi olduğu gibi şifa ile de ilgisi var. Pek çok astrolog arkadaşımın da dile getirdiği gibi tutulma şifayab etkilere sahip. Şifa derken lütfen pamuklara sarılıp sabah uyandığınızda kendinizi pembe pamuk şeker olarak bulmayı beklemeyin. Şifa nedir ; şifa bir müddet süren , bir hastalık yahut arazla ilgili sıkıntı yaşadıktan , tedavi gördükten sonra gelen hal dir. Hastalıkla yüzleştikten sonra gelir şifa. Bu manada bu gün yaşadığımız tüm zorlukların ödenen bedellerin sonucunda şifalanmaktan bahsetmek mümkündür. Eskilerin deyimiyle “şerden” “hayr” çıkarmaktır şifa. Unutulmamalıdır ki “Kimse gecenin karanlığını yürümeden şafağa ulaşamaz”.

Tutulma SCHEDİR sabit yıldızı üzerinde. Bu sabit yıldız “Sabreden Derviş Murad’ına ermiş” yıldızıdır. Şimdiye kadar bedelini ödemiş maddeyle mana arasında dengeyi bulmuş pek çok kişiye HAKEDİŞLERİN dağıtılacağı bir zamanın geldiğini söylemek mümkündür.

Ayrıca bu tutulmayla birlikte dünyada ve ülkemizde Kadın Liderlerin güçleneceği ve dişil enerjinin daha baskın olacağı bir döneme girdiğimizi söylemek mümkündür. Hayatın her alanında kadın vurgusu öne çıkacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus kadın yada erkek otoriteye sahip karakterlerin bu otoriteyi kullanırken aşırıya, acımasızlığa ve kibre kaçma eğilimlerinin olması ihtimalidir.

Bu tutulma Sanatın her alanında standart dışı yaratımları beraberinde getireceği gibi , tıp ve alternatif tıp alanında da yeni uygulamaları gündeme taşıyacaktır. Felsefede yeni akımları ve hatta bu akımların yeni dinler yaratma iddiasını da görecek gibiyiz. Dinlerin ve din felsefesinin çok konuşulacağı bir zamana giriyoruz. Spritüelliğin ve duygusal hezayanların önce pik yaptığını ve sonrasında düşüşe geçeceği zamana geldik. Bu tutulmayla birlikte Hristiyanlık ile ilgili bazı gizemlerde gün ışığına çıkabilir.

Toprak ve suyun çok önemli olacağı bir sürece girerken tarım, çiftçilik , hayvancılık , beslenme , su kaynaklarının etkili ve verimli kullanımı konuları tüm dünyada konuşuluyor olacak. Yine tüm dünyada ve ülkemizde para ve finansal konularda sarsıcı değişimler olacaktır. Kağıt ve madeni paraların yerini günlük kullanımda da hızlı bir şekilde digital paralara bırakmasına tanıklık edeceğiz. Metaverse dünyasının ve sanal gerçekliğin düşündüğümüzden daha hızlı bir şekilde hayatımızın bir parçası haline geldiğini görürsek şaşırmayalım.

Hayatlarımızdaki konfor alanları hızla değişikliklere uğrarken , daha minimalist yaşamayı öğrenmeye başlayacağız. Deyim yerindeyse konfor alanlarımızdan derdest edileceğiz. Bu durum ilk başlarda dengemizi sarsıyor olsa da Şems’in dediği gibi “Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir” diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? Sözünü anımsamak kalbimize biraz olsun su serpecektir. Unutmayın kul bunalmayınca hızır yetişmez. İnsan çoğunlukla çözümleri en dar anında bulur ve hayata geçirmek zorunda kalır.

Bu tutulmayla birlikte bazıları ruh eşleri ve ruh ikizleriyle kadersel karşılaşmalar yaşarken miadı dolan pek çok ilişkide de sonlanmalar gelecektir.

Madde dünyamızda bu değişimler olurken ruhumuz ve kalbimiz “Şefkat ve Merhamete” her zamankinden daha çok ihtiyaç duyacak. “Diğerkâmlık” özelliklerimiz zorunlu olarak aktive olacak ve bütünün bir parçası olduğumuzu idrak etmek aşkınlığını deneyimleyeceğiz, dünyanın herhangi bir yerinde kanat çırpan kelebeğin rüzgarını yüzümüzde hissedeceğiz. Cibran’ın dediği gibi Sınır tanımayan bir büyük denize sınır tanımayan bir damla olarak , O’na ulaşacağız. Velhasılı kelam “İnsan Ol”mayı deneyimleyeceğiz.

Son olarak bu tutulmanın sembolü güllerdir. Dikenler canınızı yaksa da bırakın kalbinizdeki güller açsın.

Saygı ve sevgilerimle .29.04.2022

Karma Astrolog Hatice YAVUZ


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.