DOLAR 32,5348
EURO 34,9715
ALTIN 2439,676
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2019 toplumsal birlik çağrısı yapıyor! Ne yapmalıyız?

16.09.2019
A+
A-

2/Ocak/2019 tarihinde sitemde yayınladığım 2019 Toprak/Domuz yılı yazımdan alıntı:

“Yin karakteri temel olarak yavaşlamayı, içe dönüşü, sakinleşmeyi ve huzuru ifade ettiği için, birçok yerde ve alanda 2019 Toprak Domuz yılında bu etkileri göreceğiz. Çok hızlı ve hareketli geçen 2018 Toprak Köpek yılı ekonomik, sosyal, sektörel ve siyasi olarak güçlü değişimlere neden oldu.

2019 Toprak Domuz yılında ise bu sert hareketler biraz yavaşlasa da devam edecektir. Yin karakterli Toprak elementi, verimli bahçeler ve tarlalar ile sembolize edilir. 2018 yılında yaşanan büyük değişimler sonucu atılan tohumlar 2019 Toprak Domuz yılında toprağa gömülecek ve yavaşça gelişmeye ve büyümeye başlayacaklar.

Topraktaki tohumlar büyümeye devam ederken, Domuz burcunun Yin karakterli Su elementi de bu tohumları beslemeye başlayacak. Bu durum, yeni değişim ve dönüşümlerin beklediğimizden çok daha çabuk karşımıza çıkmasına, hayatımıza katılmasına neden olabilir. Domuz burcu aynı zamanda Çin Astrolojisi’ndeki 12 burcun sonuncusudur. 12 yıllık döngünün bitişini ifade eder. Bu süreç içinde başlayan döngüler, 2019 Toprak Domuz yılında sonlanacaklar ve gelecek yıllarda gelişen farklı olaylar ve yeni döngüler şekillenmeye başlayacak. Bu nedenle 2019 Toprak Domuz yılı hem Yin karakterinin içe dönüş etkisi, hem de Domuz burcunun döngünün son burcu olması nedeniyle, kişisel olarak yıllardır süregelen işlerimizi ve konularımızı toparlamamız, gerekiyorsa sona erdirmemiz, bundan sonra gelecek olan yeni ve taze başlangıçlara yer açmamız için oldukça iyi bir fırsat sunuyor.

2019 Toprak Domuz yılının Yin karakteri ilişkilerdeki sert atmosferi daha yumuşak bir duruma getireceği için, bu yıl içinde anlaşmazlıklar ve çatışmaların biraz azaldığına şahit olacağız. Kişisel ilişkilerimizden başlayıp, tüm dünyadaki toplumsal ilişkilere kadar, yaşanan çatışmaların şiddetinin biraz azalmasını, etkisinin küçülmesini bekleyebiliriz. Siyasi alanda kullanılan sert dilin, Domuz burcunun bir özelliği olan arabulucu ve diplomatik bir dile dönüşmesini de görebiliriz.”

Yazımda belirttiğim bu beklentilerin “değişim, dönüşüm, eski döngülerin bitmesi ve yeni başlangıçlar” kısımları tamamlanıyor. Bundan sonrası tamamen bizim seçimlerimizle ilerleyecek. Yazım şu şekilde devam ediyor:

“Tüm bunlara rağmen, altında Su olan Toprak zemin pek sağlam olmayacağı için, içten içe bir takım hareketlenmeler de beklenebilir. Toprak, altındaki suyun hareketiyle birden kayabilir veya çamura dönüşebilir. Bu nedenle, istikrarlı bir huzur ortamını sağlamak için daha fazla çaba göstermek gerekecektir. Bu çaba gösterilmezse, 2019 yılı içinde ilişkiler üzerinde kurulmaya çalışılan yapıların yerle bir olduğuna tanıklık edebiliriz.”

Biz çocukken, oyun oynadığımız arkadaşımızla kavga edersek, sebebine bakmadan her iki ebeveyn de kendi çocuklarına kızarlardı. Bu davranışlarıyla, “biz aileyiz ama ortak bir alanı paylaştığımız kişilerle daha büyük bir aile olduğumuzu” vurgular, barışmamızı isterlerdi. Hepimiz büyük bir ailenin üyeleri olduğumuzu aklımızda tutmalı ve bunun gereklerini yapmalıyız. Farklı nedenlerle fikirlerine “sempati” ve “antipati” duyduğumuz gruplar olabilir, ancak birbirimize saygı göstermeliyiz. Hatta sempati duyduğumuz gruptan kışkırtıcı söylemlerde bulunanları öncelikle biz durdurmalı ve daha büyük bir ailenin üyeleri olduğumuzu birbirimize hatırlatmalıyız.

İnsan enerjisi güçlüdür. Kendi kaderlerimizi değiştirebilen varlıklar olduğumuzu hep vurgularım. İşte şimdi toplumsal olarak bu dönemlerden birine geldik. Hayat bizim doğru karar alıp alamayacağımızı sınamak için bekliyor. Bu ülkede yaşayan büyük bir aile olarak el ele tutuşarak, huzur, güven, birliktelik ve her birimizin ortak faydası için doğru karar alalım. Eğer yanlış kararlar alırsak, istisnasız hepimiz bataklığa saplanırız.

 

Sevgiyi bulduğunuz yerde kalın.

 

 

Mithat İrfan DÜRMÜŞ

Çin Astrolojisi Bütünsel Hayat Planlama Danışmanı


YORUMLAR

Solve : *
25 − 9 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.