DOLAR 32,3311
EURO 35,0645
ALTIN 2285,371
BIST 8973,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2018 yılında para kazanılacak işler ve devlet destekleri

2018 yılında para kazanılacak işler ve devlet destekleri
19.11.2017
A+
A-

İş fikirleri 2018 yılında daha hızlı hayata geçmeye başlayacak. Girişimciler iş fikirleri için 2017 yılında bazı ek avantajlara sahip olmaya başlıyor. Eski yıllarda iş fikirlerini geliştirmek ve bunu tüketicilere beğendirmek oldukça zordu. Yeni dönemde ise girişimciler artık ürün veya hizmetlerini oldukça hızlı sunabiliyorlar.

Girişimciler için hazırladığımız bu yöntemler ile artık daha rahat fikir bulabileceksiniz. Ticaret yapmak ve para kazanmak için eskisi kadar çok düşünmek zorunda olmayacaksınız. Unutmayın basit adımlar ve internet desteği ile yeni fikirler bulmak hiç de zor değil. Günümüzde iş kurmanıza yardımcı olacak bir çok kuruluş ve web sitesi bulunmakta.

 

İlk olarak Kosgeb ve Tübitak Destekleri devlet tarafından girişimcilere destek vermek amacıyla harekete geçmiş durumda. Kosgeb son yıllarda bi çok girişimci yetiştirmiş ve bir çok iş fikirlerini hayata geçirmiş durumda. 2018 yılı için verilecek olan destek kriterleri ise henüz yayınlanmadı ama Kosgeb’in daha önceki açıklamalarında yeni desteklerin verileceği belirtildi. Tübitak ise Teknoloji girişimcilerine yönelik destek programlarına devam ediyor. Çiftçiler için Tarım bakanlığının destekleri bulunuyor ve geliştirilmeye devam ediyor. Devletimize ait olan bankalar ise girişimciler için Sıfır faizli krediler ve bazı meslekleri destekleyen paketler sunmaya devam edecek. Kalkınma ajansları ise özellikle doğu illerinde destekleri arttıracak.

 

Saydığımız kurumlar ve bankalar iş kurmanın ve büyütmenin devlet tarafından destekleneceğinin belirtisi Bu yüzden iş fikirleri için 2018 yılında aşağıdaki yazdığımız kurumları ajandanıza not edin ve aralıklar ile verilen destekleri takip edin. 

Kosgeb
Tübitak
Devlet bankaları
Kalkınma Bakanılığı ve Kalkınma Ajansları
Tarım Bakanlığı

Yukarıda bahsettiğimiz konular ve destekler genel bir kapsamı içeriyordu. Şimdi ise ürün bazında iş fikirleri nasıl bulunur bu konuya değiniyoruz. Bir çok girişimci iş fikri düşünürken genelde öncelikle bir ürün üzerine odaklanır. Bu odaklanma var olan bir ürünün daha gelişmiş bir hali veya fonksiyonları arttırılmış bir çeşidi olabilir. Ürünü düşünmek oldukça kolay gözükse de doğru kararları vermek için iyi analiz yapmak gerekiyor. Bu yüzden sizlere daha önce anlatılmamış bir yöntemden bahsetmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi morfikirler.com ‘da son zamanlarda yatırım ve fon toplama sitelerinde başarılı olan iş fikirlerine yer vermeye başladık. Bunun nedeni hali hazırda yeni geliştirilen ve başarıya ulaşan bir ürünün analizinin yapılmasının kolay olmasındandır.

İş fikirleri 2018 için kısa bir örnek ile başlayalım.

2018 yılında elektrikli bisiklet üretmek ve satmak istiyorsunuz. Elektrikli Bisiklet için nasıl bir tasarım ve ne gibi özellikler gerekli konusunda araştırma yapmak normalde epey uzun sürer. Oysa ki anlatacağımız yöntemde oldukça kısa. İlk iş olarak daha önce ismini duyduğunuz iki yatırım sitesini ele alalım. Bunlar Kickstarter ve İndiegogo siteleri. Kickstarter’de arama kısmına Electric bike yazın ve tüm sonuçları görüntüle kısmını seçin. Ardından seçeneklerde Most Funded (Finans edilenler) kısmına tıklayın ve karşınızda Elektrikli bisikletlerde en çok yatırım alan iş fikrini seçin. Muhtemelen karşınıza Sondors marka Elektrikli bisiklet çıkacak.

Kısaca bir analiz yapalım. Bu bisiklet 1.354.793 dolar yatırım almış, 1996 kişiden destek görmüş ve 500 dolar gibi bir fiyatla satışa sunulmuş. Teknik özelliklere fazla girmeyeceğiz ama siz rahatlıkla inceleyebilirsiniz. Sonuç olarak bir girişimcinin karşısına burada iki seçenek çıkıyor. Ya bu başarılı olmuş Elektrikli Bisikleti ve özelliklerini iyice araştırarak farklı bir isim ve farklı bir modelde üretmeye karar verirsiniz ya da bu iş fikrini sunan girişimciye veya şirkete ulaşarak Türkiye bayiliğini almaya çalışırsınız. Bayilik için iletişime geçebileceğiniz şirket bilgilerine ise iş fikrinin sahibi kısmından ulaşabilirsiniz.

Eğer aklınızda bir iş fikri yoksa ne yapmalısınız.

Bir işe başlamak için illa ki güzel bir iş fikri bulmanıza gerek yok. Bunu yukarıda bahsettiğimiz siteden (Kickstarter) en çok yatırım alan iş fikirlerini inceleyerek de yapmanız mümkün. Bu yöntemde en çok yatırım alan iş fikirlerini görebilirsiniz. Böylece aklınıza bir çok fikir gelmeye başlayacaktır. Örneğin akıllı saat üretimi, çok fonksiyonlu ceketler, seyahat bavulları ve yeni oyunlar gibi bir çok fikir burada yayınlanıyor. Bu kısımda ise bir ipucu daha verelim. Bazı fikirleri uygulamak gerçekten zor olabilir ama milyon dolar yatırım alanlar yerine daha az yatırım alan başarılı iş fikirlerini de incelemeniz iş fikri bulmanızı kolaylaştıracaktır. Örneğin 300.000 dolar kazanan seyahat minderi Nodpod gibi.

Bu yöntemi her iki popüler olan yatırım sitesinde de yapabilirsiniz. Çanta, Aksesuar, Giyim, Teknoloji, Yemek gibi bir çok sektörde binlerce bu şekilde yeni ürün ve fikirler bulmak sizin elinizde. Sitelerde yer alan ürün kategorilerinden de faydalanmayı unutmayın.

İş fikirleri 2018 Toptan Ticaret ve Alibaba


Ticaret yapmak bildiğiniz gibi en karlı iş yöntemlerinden birisidir.

Toptan ticaret konusunda ise dünya genelinde en meşhur olan site alibaba.com sitesidir. Bu sitede çok fazla ürün ve toptancı yer almaktadır. İşin zor kısmı ise hangi ürünü getirme ve satma konusudur. Bu konuda ise Dış Ticaret, Gümrük ve şirket kurma gibi aşamalarda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer bu konuları bilmiyorsanız danışmanlık hizmetlerinden faydalanmalı ve toptan mal alımı konusunda eğitimler almanız gerekmektedir. Bugün neredeyse tüm dünyada Çin’den alınan ürünler pazarlanıyor ve para kazanılıyor. Yeni girişimciler ürün bulmak ve araştırmalarını yapmak için bu siteden rahatlıkla faydalanabilirler. İngilizce bilenler ise daha avantajlı bunun nedeni ise Çin’deki bir çok toptancının İngilizce bilmesi.

Alibaba sitesinden nasıl ürün bulursunuz.

Girişimcilere ilk tavsiyemiz ürün konusunda ilk önce deneyiminiz olan sektörlerde araştırma yapmanız. Böylece ürünleri daha iyi algılayabilirsiniz ve karşınıza çıkacak fırsatları daha rahat farkedebilirsiniz. İkinci tavsiyemiz ise almaya karar verdiğiniz ürünleri bir seferde çok yüklü miktarlarda sipariş etmemeniz. Böylece kendi sermayenizi de kollamış olursunuz. Üçüncü olarak eğer imkanınız var ise mutlaka Çin’i ziyaret edin ve üretimleri yerinde kontrol edin. Çok yüklü yapılan ticaretler de mutlaka birebir tanışmak ve ürünleri yerinde görmek size büyük avantajlar sağlayacaktır. Alibaba sitesinde çok ürün olması kafanızı karıştırmasın. Siz hangi ürünleri pazarlayabileceğiniz üzerine odaklanmalısınız. Çok ufak bir örnek vermek gerekirse Alibaba sitesinde bir konteyner kürdan alan bir girişimci bu kürdanları sadece kendisi pazarlayarak çok iyi paralar kazanmayı başarabilir.

2018 yılında gelişen ve ihtiyaç duyulan sektörler

İş fikirleri olarak her zaman gelişen sektörleri yakından takip etmek girişimcilerin ufkunu açmıştır. Teknoloji sektöründe en çok sevilen ürünler ise 3d yazıcılar, Drone modelleri, Akıllı Teknoloji ve Giyilebilir Teknoloji ürünlerini ilk sıralara alabiliriz. Tarım sektöründe ise hayvancılık ve çiftçilik üzerine ihtiyaçlar nüfusun çoğalmasından dolayı her sene daha da çok artıyor. Organik ürünler ise bu sektörde daha çok kar getirmeye devam ediyor. Kısa bir örnek İstanbul’da tamamen organik olan ekmekleri 10 liradan satan girişimciler var.

Sağlık sektörü ise insanların yaşam standartlarını yükseltmek için hiç durmadan büyümeye devam eden önemli bir alan. Bu sektörde iyi fikirler her zaman çok kazandırıyor. Hala daha önemli hastalıkların bir çoğunda tedavi ve ilaç bulunamıyor. Grip ve nezle gibi basit saydığımız hastalıklarda bile antibiyotik üretiminde zorluklar yaşanıyor. İnşaat sektörü ise başta dediğimiz gibi doğu bölgelerinde ve lüks illerimizde hiç durmadan devam ediyor. Ulaşım sektöründe ise 2018 yılı ve sonrasında çok farklı gelişmelerin yaşanacağını söyleyebiliriz. Uçan arabalar (Drone’lar) ve sürücüsüz araçlar önümüzdeki yılların popüler olan işlerinden olacaklar.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
8 × 8 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.