DOLAR 32,5156
EURO 34,5546
ALTIN 2493,536
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2018 yılında gayrimenkul fiyatları ne olur?

26.11.2017
A+
A-

Gayrimenkule yatırım yapmak isteyen kişilerin en çok cevap almak istedikleri sorulardan biri de “ 2018 yılında Gayrimenkul Fiyatları ne olur? “ Yılın sonuna yaklaştığımız günlerde bu soru daha da anlam kazandı.

Özellikle markalı proje sahipleri sürekli zam yapacakları yolunda bir algı yaratırken yatırım amacı ya da oturum amacı ile gayrimenkul almak isteyen kitle de fiyatların düşecek olması gibi bir düşünce hakim.

Fiyatlarda Yükseliş Olacağı Kesin!

Gelecek olan günlerde görülüyor ki gayrimenkul fiyatlarında düşüş beklenmemekte. Yüksek talep gören arsa fiyatlarının birdenbire gerekenden olukça fazla artması, inşaat malzemeleri, maliyeti v.s. gibi yan etkenlere bağlı olarak fiyat yükselişlerine kesin gözüyle bakılmakta. Özellikle de toplu konut üreticilerinin yeni yılın hemen başında zam yapacaklarını duyurmakta.Genelde bazı kişiler fiyat yükselişi olacağının konuşulmasını ise işlem hacmini arttırmak adına pazarlama stratejisi olarak adlandırmak. Ancak verilerin açıklanması ile birlikte de fiyat artışının kesinlikle kaçınılmaz olduğu da ortaya çıkmış oluyor.

Gayrimenkul Almak ve Yatırım Yapmak İçin Uygun Zaman mı?

Yıl sonuna yaklaştığımız şu günlerde ama para kazanmak ama yıl sonu kota hedeflerini tutturmak için şu an yürütülen kampanyalar çok uygun bir zaman diliminde olunduğunu gösteriyor.
Düzenlenen birçok kampanya ile düşük faiz, faizsiz konut kredisi ve peşinat verilmeden satın alma yapılacak konut projeleri konut almak isteyen kişilere fırsat yaratarak ilgi çekiyor.

Konut kredisinde banka faiz oranları biraz yüksek olarak seyrediyor olsa da konut fiyatlarının düşmesi nedeni satın almak isteyen kitleye heyecan veriyor. Yakın zaman içerisinde konut kredi faiz oranlarının düştüğüne dair bilgilerin yayınlanması da beklenmemekte. Ayrıca şu da unutulmamalıdır ki faiz indirimi olsa dahi geçmiş zamanda kredi kullanan kişiler konut kredileri için yapılandırma haklarını ellerinde bulundurduklarından konut kredisi faiz oranlarında indirim olduğunda kişilerin mağdur olmasının da otomatik olarak önüne geçilmiş olunuyor.

Asıl önemli olan gerçek ihtiyacı belirlemek, hedef kitle olan yerlerde, projelerde gerekli araştırmaları yaparak karar veriyor olmak. İstenilen kriterler bir mülke rastlanıldığında dış etkenler insanlar için çok da etkili olmamakta.

Herkesin hayal ettiği yaşam alanlarında yaşaması dileği ile…

SERDAR SEVİNÇ
Ticari Gayrimenkul Uzmanı
0 532 223 21 58
www.serdarsevinc.com.tr


YORUMLAR

Solve : *
9 − 5 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.